Чергова петиція про притулок для тварин «Планета». Просять врятувати тварин

Чергова петиція про притулок для тварин «Планета». Просять врятувати тварин

На сайті місцевих петиції знову підняли питання утримання притулку для тварин «Планета». Кажуть, що без допомоги держави тут не обійтись.

Дану петиції подала Руслана Кравченко вчора, 13 лютого.

— Проблема стосується притулку для тварин «Планета», на утриманні якого перебуває більш як 600 тварин. Ситуація в притулку критична, собакам не вистачає їжі, дров для її приготування, коштів на лікування хворих тварин. Територія притулку в жахливому стані потребує ремонту, на сьогодні там холодно, волого, темно, не має приміщення для перетримки цуценят на карантині. Собаки не померли голодною смертю, тільки тому, що в місті є не байдужі люди, які допомагають хто чим може. Та самої лише допомоги від громадян не вистачає, щоб утримати таку кількість собак, тим більш, що їх кількість в притулку зростає. Безпритульних тварин чи таких, що втратили господаря, звозять в притулок, часто в жахливому стані, виснажених та хворих. З приводу фінансування притулку вже була складена петиція , відповідь стосовно неї надана 23 листопада 2017 року. В відповіді, виконавчий комітет, повідомив про завершення будівництва нового притулку, хоча як це покращить ситуацію невідомо, коштів на утримання собак тобто харчування знову не передбачено. Виходить так, що будують новий концтабір, — йдеться у тексті петиції.

Автор закликає, що варто повернутися до розгляду даного питання.

Відео дня

— Тому переконливо прошу, виконавчий комітет міської ради переглянути своє рішення і передбачити кошти на утримання притулку, — додає Руслана.

До кінця збору підписів залишилось 13 днів. Долучитися та проголосувати можна ТУТ.

Нагадаємо, восени 2015 року журналіст 20minut.ua завітав у притулок «Планета». Там розповіли, що для тварин у них не вистачає місця, а також і коштів.

Даний притулок діє уже протягом десяти років та займається безпритульними тваринами.

На прохання керівництва притулку «Планета» у 2016 році волонтери австрійської благодійної організації «клуб 4 лапи» безкоштовно стерилізували бродячих собак на базі КП «Ековін». За три тижні обробили 220 тварин.

Та не завжди усі собаки у місті безпритульні. Є і ті які просто утекли від своїх господарів. Що робити коли ваш пес утікає та не слухається команд? “20 хвилин” зібрали для вас сім причин, чому собака втікає та як з цим боротися.

До речі, наступного року планують ввести платну реєстрацію домашніх тварин. Як усе буде і що ще поміняє «закон 7220» дізнавайтеся у матеріалі - Що страшного у законі про тварин? Норми, обов'язки та штрафи в інфографіці

Читайте також:

Швидка допомога для тварин: скільки коштує та як лікують?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Tasha Vishtak

    хватает только на все, что можно украсть.... не хватает только на несчастных собак.. Неужели на этот приют нужны миллионы, как на лавочки на Космонавтов..???? Неужели КОЛБАСКОВ и ему подобные цеха перерабатывают всё под ноль? Собаку может пнуть и обидеть каждый, но не каждый даст хоть малость еды, чтоб та не сдохла... Сердце сжимается от жалости к этим бездомным животным...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:21 Вночі хлопець намагався відібрати у вінничанина телефон photo_camera 16:23 Черги в інформаційному центрі: пільговики масово поновлюють картки вінничанина 16:08 «Беріть рукавчики, мішки для сміття та гарний настрій». Запрошують на прибирання берегів Південного Бугу 15:37 Незрячий вінницький художник створює картини зі скульптурного пластиліну Від читача 14:32 ЗАКОН СУВОРИЙ, ПРОТЕ СПРАВЕДЛИВИЙ: НА КОГО РОЗРАХОВАНА ДІЯ СТАТТІ 40 ККУ 15:07 Завтра вінничани «живим коридором» зустрічатимуть наймолодшого азовця Назарія «Грінку» Гринцевича 14:19 «Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час 14:15 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:43 Посадовця з Гнівані Віктора Гавришка триматимуть під вартою за розтрату державних коштів 12:47 Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці 12:22 Надзвичайники Вінниччини показали кадри гасіння пожежі після влучання в об'єкт інфраструктури photo_camera 11:23 У Вінницькій «Пироговці» провели унікальну кардіохірургічну операцію photo_camera 11:00 Вінничани роблять РЕБи для захисту від ворожих дронів. Підтримайте гривнею (прес-служба МБФ "Без кордонів") 10:22 Де у Вінниці 8 травня не буде світла, холодної та гарячої води. Адреси 09:53 У Вінниці оновили розклад руху автобусів маршруту №16 09:17 Нічна атака на Вінниччину: ворог влучив в об'єкт інфраструктури 09:04 Де купити жіночу, чоловічу та дитячу вишиванку у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні в Україні День пам'яті та примирення. Історія, заборони та прикмети 8 травня 08:11 У Шаргороді стартувала Програма ФІФА з розвитку талантів 21:04 На Донеччині загинув Юрій Іванина з Іллінців
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up