Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці

Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці
Минулого року фонтани почали працювати вже з 5 травня. На думку міських чиновників, вони потребують щорічного обслуговування, інакше система вийде з ладу
  • У мерії провели закупівлю на послуги з технічного обслуговування міських водограїв.
  • Підрядник «Поділля теплосервіс ЛТД» отримає 1,48 мільйона гривень за обслуговування 13 фонтанів, п’ять систем автоматичного поливу і однієї дренажної системи.

Про це дізналися із тендеру на ProZorro.

Замовником закупівлі є департамент комунального господарства і благоустрою міськради. Підрядник «Поділля теплосервіс ЛТД» отримає 1 мільйон 483 тисячі 704 гривні з бюджету громади.

Від них потрібно буде ремонтувати, замінювати, налагоджувати форсунки, ремонтувати насоси, очищувати від сміття та доглядати за чашами фонтанів, хлорувати воду в них. Окремо потрібно буде працювати над ремонтом і обслуговуванням систем зрошування, очищувати дренажі. Крім того, підрядник відповідає за консервацію об’єктів на зиму.

Відео дня

І ще додали перелік об’єктів, які в обслуговування отримав підрядник «Поділля теплосервіс ЛТД»:

З кошторису до договору можна побачити, скільки та на які цілі витратять гроші:

Загалом ремонтні роботи по кошторису оцінили у 801 тисячу гривень. Тоді як кошторисна зарплата робітників складає 550 тисяч гривень, і ще 132 тисячі —  це податки, збори та інші витрати.

— Фонтани, системи поливу та інші водні конструкції потрібно щорічно обслуговувати, інакше вони вийдуть з ладу. А їх відновлення коштуватиме набагато дорожче, аніж поточний ремонт. Крім того, під час сезону вони будуть працювати не постійно, а кілька днів на тиждень, — розказав журналісту директор міського департаменту комунального господарства і благоустрою Юрій Семенюк.

Опитування

Чи потрібно у Вінниці зараз запускати фонтани?

Підрядник пов’язаний з «Водоканалом»

З аналітичної системи YouControl дізналися, що відомо про компанію «Поділля теплосервіс ЛТД», яку обрали підрядником по цій закупівлі.

Отож, вона зареєстрована у Вінниці. Діє з 2013 року. Основний вид діяльності: «33.11 Ремонт і технічне обслуговування готових металевих виробів». Статутний капітал — 10 тисяч гривень.

Керівником компанії є Євгеній Луцький, він же є одним зі співзасновників компанії. У фірми є ще двоє співвласників — Михайло Янченко та Володимир Степаненко.

Якраз через останніх людей, компанія пов’язана із генеральним директором «Вінницяоблводоканал» Дмитром Кістіоном. У Янченка, Степаненка та Кістіона є спільне приватне підприємство — «Подільський каменяр».

Щоправда, вінницький «Водоканал» не виступав замовником послуг в «Поділля теплосервіс ЛТД». Компанія виконувала тендери на замовлення міського департаменту комунального господарства та благоустрою, «Дирекції парків та дозвілля тергромади», кількох навчальних закладів та навіть для обласного управління СБУ.

 

Читайте також:

У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць

Кому належить недобудова на Соборній у Вінниці? І ще про історію її «вічного ремонту»

Декларації членів вінницьких МСЕК: про мільйони, бізнеси та енергетику

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (67)
  • Валюша Кушнир

    "Шановні" в мерії ! А що, Вінниця інша країна (в ЄС) ? І що, ВІЙНА вже закінчилася для вас ???  Ще на цьому рішили "нагрітися" ??? Діти, дорослі донатять, збирають, хто на останні кошти для наших військових, а ви вже не знаєте де і на чому "вкрасти". У вас СОВІСТЬ хоча б трохи ще залишилась ??? Мабудь його у вас і не було...  Апетит трохи зменшіть.  Бо у людей терпець скоро увірветься. Це ТРЕШ.
  • Daria Yudinova

    На часі. Перемога.
  • Marina Tarasyuk

    Наша влада повністю зійшла зрозуму.
    Звісно коли воює простий народ,а багачам море по коліна….
  • Надійка

    Може вже досить,люди виснажені,це м'яко кажучи,а ви цими фонтанами масло в вогонь підливаєте,може про про ЗСУ подумаєте,їм ці кошти більше потрібні,чесно ,слів бракує,ау ви люди чи подоба людська...сором!!!

keyboard_arrow_up