Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки

Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки
  • У вінницьких МСЕК прослідковується тенденція брати на роботу своїх родичів, знайомих чи бізнес-партнерів.
  • Проаналізували статки членів медико-соціальних експертних комісій та виявили цікаві зв'язки.

Нещодавно публікували огляд декларацій членів комісій вінницьких МСЕК. Оскільки переліку лікарів, які там працюють, немає, то довелося з'ясовувати це самостійно. Допомогли в пошуках декларації голів комісій, адже в багатьох є або спільне майно, або спільний бізнес.

Першу частину можна прочитати за посиланням:

Олександр Бичак

Відео дня

Як і більшість героїв нашої першої статті, так і тут, з'ясувати, хто є членом комісії, вдалося за допомогою декларації Юлії Даниленко.

У пані Юлії є спільна земельна ділянка в Якушинцях з Оленою Галютіною. За інформацією бази даних аналітичної системи YouControl, вона є дружиною Олександра Бичака, який працює в ВОЦ МСЕ лікарем-невропатологом.

Тож, знайшовши ще одного члена комісії, взялися аналізувати його декларацію.

В нього та його дружини загалом є 32 635 м² площі земельних ділянок. З нерухомості вони мають гараж, п'ять квартир, чотири нежитлових приміщення та ще один приватний будинок. Все разом це 862,6 м². Крім того у Бичака будується ще одне нежитлове приміщення, площа якого буде 148,55 м².

Цікавим є і те, що, як і у деяких попередніх колег, а саме Юлії Даниленко, Галини Павліченко та Віктора Власюка, в Олександра Бичака також є зв'язки з енергетикою, бо у своїй декларації він показав, що має обладнання для відновлюваної енергетики.

Також у нього та його дружини Олени Галютіної є корпоративні права з ТОВ «ОК 3» та «ОК 2» відповідно. А нагадаємо, в аналізі декларації Олександра Кудіна, який також є членом комісії і чоловіком голови кардіологічної МСЕК Галини Павліченко, теж є корпоративні права в ТОВ «ОК 4». Основний КВЕД у цих компаній однаковий: надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

Та не це єдині зв'язки, які прослідковуються в деклараціях членів комісій. Дружина Олександра Олена Галютіна, окрім того, що працює в Українському державному науково-дослідному інституті реабілітації осіб з інвалідністю, є лікарем у Медичному центрі «Моє здоров'я». Вона лікар-ревматолог та кардіолог. А нагадаємо, що головним лікарем в цьому медичному центрі є ще один член комісії — Дмитро Хмільовий.

Ви думаєте, це єдині збіги з вже раніше проаналізованими членами та головами комісій? Ні. ТОВ «ЕНЕРА ВІННИЦЯ», від реалізації енергетики якої Юлія Даниленко, Галина Павліченко та Віктор Власюк отримували надходження у 2023 році, виплатив і Олександру Бичаку майже 219 тисяч гривень.

Але відійдемо від зв'язків і проаналізуємо заробіток Олександра за 2023 рік. Всього він заробив 1 118 248 гривень, разом з дружиною ця сума виходить 3 172 464 грн. А заощаджень вони мають на суму 2 692 679 грн.

Також в родині є три автомобілі, всі вони належать Олені: VOLKSVAGEN id4 (2022), HONDA JAZZ (2006) та VOLKSVAGEN TOUAREG (2018).

Євгенія Паненко

Побачивши, що досить велика кількість лікарів з Медичного центру «Моє здоров'я» працює в МСЕК, вирішили проглянути список медичних працівників цієї установи і перевірити, чи немає ще когось. І таки знайшли Євгенію Паненко — лікаря-невропатолога обласної МСЕК №2.

У Євгенії немає землі, але є дві квартири, загальна площа яких становить 97 м2. У 2023 році Паненко придбала автомобіль SKODA RAPID 2016 року випуску.

Маючи два основних місця роботи та підпрацьовуючи в «Моє здоров'я», у жінки за 2023 рік загальний дохід склав 384 167 грн. З цієї суми у ВОЦ МСЕ Євгенія заробила 149 452 грн. І заощаджень у неї є на суму 2 949 236 грн.

Валентина Теплякова

Ще одного члена комісії, лікаря-невропатолога Валентину Теплякову, знайшли за допомогою Facebook. Вона активно лайкала пости офіційної сторінки ВОЦ МСЕ, тож вбивши в реєстр декларацій її дані, переконалися, що вона там працює.

У Валентини є одна квартира та один житловий будинок, загальна площа яких становить 176,1 м2. Також у неї є ділянка землі, площа якої 232 м2.

Має лікарка і власний автомобіль — NISSAN QASHQAI 2014 року випуску.

Заробила Валентина за 2023 рік 213 486 грн. Розлучена, отримує аліменти на сина. Таким чином загальний дохід у неї вийшов 333 749 грн.

І здавалося б, досить проста декларація лікаря, але в заощадженнях у Валентини Теплякової теж мільйони — 2 588 197 грн.

Юлія Куцак

За допомогою спільного майна вдалося знайти Юлію Куцак, колишню дружину Андрія Засаднюка, голови травматологічної МСЕК. Вона працює у ВОЦ МСЕ лікарем-фтизіатром.

Згідно з її декларацією, у неї є земельна ділянка площею 0,2576 м2, квартира та приватний будинок. Причому будинок вона отримала від батька. Разом площа нерухомості становить 132,2 м2.

На відміну від усіх попередніх колег, транспортних засобів у Юлії немає. За минулий рік вона заробила 240 695 грн. Разом з аліментами дохід жінки вийшов 296 128 грн. До речі, варто зазначити, що з понад двома мільйонами доходу за 2023 рік аліментів Андрій Засаднюк сплатив 55 з половиною тисяч гривень, тобто в місяць на доньку давав близько 4,6 тисячі гривень. 

Заощаджень Юлія Куцак має 4 тисячі доларів, що приблизно складає 160 тисяч грн.

Це, певно, перша декларація, де ми не побачили мільйони. Цікаво також ще те, що скоріш за все Юлія працює у фтизіопульмонологічній МСЕК, де головою є Віра Тополюк. Вона одна з не багатьох голів комісій, чия декларація виглядає досить просто.


Читайте також:

«Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості

Втік з частини? Нові деталі мобілізації 21-річного хлопця з Тульчина

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (30)
  • Наталья Завадская

    20 хвилин- переливає з пустого в порожнє.
    Який сенс цієї статті.
    І всіх попередніх.
    Що змінилося після того,як ви  написали про цих голів?????
    Аби писати....
  • Таня Подкалюк

    У мого чоловіка три оперативних втручань було, але сказали " вам група під час військового стану не положена" 😕😡 А положена кому хто бідон меду привозе і свиню живою вагою.😒🤔😡
  • Ольга Нечипорук

    Ця писанина не потрібна .
    Треба забрати все ,конфіскувати .
    Звільнити з таких посад.
    МСЕК -найбільш корумпована організація .

    Лариса Леонідівна reply Ольга Нечипорук

    Ольга Нечипорук
    100%
  • Альона Альона

    Та щоб ви всі родинні ТЦК шники відчули біль в 100 раз гіршу як відчувають зараз наші хлопці та їх родини, ви гниди паскудні, гниль...

keyboard_arrow_up