Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій

Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій
  • В деклараціях членів вінницьких МСЕК можна знайти десятки квартир, заощадження на понад мільйон гривень, дорогі автомобілі та інше.
  • Проаналізували статки членів комісій.

Нещодавно публікували огляд декларацій голів комісій медико-соціальної експертизи. Їхні статки не могли не вразити:

В цьому матеріалі перевірили декларації рядових членів комісій.

Хоч конкретного переліку лікарів, які є членами МСЕК, немає, однак в деклараціях голів можна побачити випадки, коли хтось з кимось має спільне майно чи бізнес. Журналістка «20 хвилин» проаналізувала ці зв'язки й виписала ряд медиків, які нині працюють у вінницьких МСЕК. 

Відео дня

Віктор Власюк

Першим, хто простежується у зв'язках із вже дослідженими головами комісій, є Віктор Власюк.

Пов'язана з ним Юлія Даниленко. Саме вона на сьогодні є головою обласної МСЕК №1 та виконує обов'язки головного лікаря ВОЦ МСЕ. З Власюком вони є співвласниками фірми «Сонячні фермери». До речі, керівником цієї компанії є дружина Віктора — Оксана Бланар. За інформацією бази даних аналітичної системи Youcontrol основними видами діяльності фірми є виробництво та постачання електроенергії.

Крім того, до 2021 року, згідно з інформацією знову ж таки з Youcontrol, саме Власюк очолював Вінницький обласний центр медико-соціальної експертизи (ВОЦ МСЕ). Тобто, по суті, на його місце стала його бізнес-партнерка.

Проте, як ми можемо пригадати і побачити в ранішніх публікаціях Вінницької обласної ради, з посади його зняли ще у 2014 році. І на місце головного лікаря призначили Ігоря Костенка.

Однак, загалом, можна прослідкувати, що обласний МСЕК, за всю його історію, був у руках однієї родини або їх бізнес-партнерів. Оскільки до приходу Власюка, закладом керував його батько — Василь, а потім вже безпосередньо він.

Досить дивним є такий розбіг в документах, але перейдемо до головного — декларації. Віктор Власюк зараз є лікарем-терапевтом у МСЕК. Він має 13 188 м² землі, а також 3 будинки та 13 квартир. Ще один будинок у нього будується.

Віктор та його дружина, певно, є любителями Tesla, бо загалом у них їх є три (TESLA MODEL S (2020), TESLA MODEL Y (2020) та TESLA MODEL S (2018)).

Окрім того, що у Віктора Власюка є частка у фірмі «Сонячні фермери», він ще й має ряд цінних паперів у різних державних структурах.

Щодо доходу, то за 2023 рік Власюк отримав 3 357 389 грн. Тоді як за основним місцем роботи його місячна зарплата виходить трохи більше 16 з половиною тисяч гривень.

То звідки ж такі кошти? Ну, більше мільйона гривень він отримав від ТОВ «Енера Вінниця», яка, як і фірма «Сонячні фермери», постачає електроенергію. Крім того, Власюк трохи менше мільйону заробив від заняття підприємницькою діяльністю. І що цікаво, то майже стільки ж, як Віктор, від ФОП Власюка отримала кошти його дружина Оксана. Також у нього є пенсія. А цьогоріч він ще й продав майно на майже мільйон гривень. Але також відомо, що у цьому році він придбав рухоме майно. Ціна не вказана.

Заощаджень у Власюка та його дружини разом є на суму 1 910 360 грн.

Олександр Кудин

Як можемо побачити, Юлія Даниленко та Віктор Власюк, окрім медичної сфери, пов'язані ще й з енергетикою. А нагадаємо, що в першій частині огляду декларацій голів комісій знайшли те, що Галина Павліченко, голова кардіологічного МСЕК, як і Юлія Даниленко, мають окремі надходження за реалізацію електроенергії від ТОВ «ЕНЕРА ВІННИЦЯ»: Галина – 124 209 гривень, а Юлія – 662 201 грн. В декларації Віктора Власюка можемо побачити, що від цієї компанії він теж отримав дохід.

Чоловік Галини, згідно з її декларацією, також працює у медико-соціальній експертній комісії. Його звати Олександр Кудин. Він обіймає посаду лікаря-хірурга.

В Олександра та Галини декларації майже однакові: у них є 9 квартир, а також 4 приватних будинки. Три будинки належать Олександру (1100,4 м²), а один Галині (66,6 м²). Шість квартир у власності чоловіка (316,9 м²), і три у жінки (140,8 м²). Окремо родина має ще ряд нежитлових приміщень: Олександр – 1 432,6 м², а Галина – 163,2 м².

Кількість квартир пояснюється тим, що Олександр є співвласником фірми «ОК-4», яка надає послуги у сфері будівництва тощо.

Дохід за минулий рік в Олександра за основним місцем роботи вийшов 204 456 грн. Це приблизно 17 тисяч гривень на місяць. Загальний заробіток з дружиною у них склав 2 566 621 грн: у Галини Павліченко вийшов 1 336 639 гривень, в Олександра Кудина — 1 229 982 гривні.

Заощаджень без урахування коштів дружини чоловік має 1 040 262 гривні. З нею ця сума буде 2 275 470 грн.

Також, нагадаємо, що у родині є три автомобілі: VOLKSWAGEN ID4 (2021), LEXUS RX300 (2018) та YAMAHA XVS 950 (2014).

Дмитро Хмільовий

Іншого члена комісії вдалося знайти завдяки нашим читачам. Раніше писали про те, що до редакції звернувся чоловік, якому відмовили у групі без пояснення причини. Лікарем, який оглядав пацієнта, виявився Дмитро Хмільовий.

Шукати якусь інформацію про пана Дмитра довго не довелося. Перше, що видає в інтернеті, це те, що він є головним лікарем Медичного центру «Моє здоров'я». Вбивши його дані для перегляду декларації, побачили, що він подавав її в якості депутата Вінницької районної ради, а потім лікаря-хірурга у ВОЦ МСЕ. А також в декларації можемо побачити, що основним місцем роботи Дмитра була Вінницька міська клінічна лікарня №1.

Тобто, Дмитро Хмільовий є головним лікарем Медичного центру «Моє здоров'я», одночасно депутатом та ще й хірургом у ВОЦ МСЕ, і до цього ще працював у Вінницькій міській клінічній лікарні №1.

Пояснюємо, чому акцентуємо на цьому увагу: Юлія Даниленко в коментарі до матеріалу про те, чому вона звільнила вагітну юристку, яка працювала за сумісництвом, сказала, що основною причиною є те, що через поєднання роботи та не могла повноцінно виконувати свої обов'язки. Аргументом було те, що установа закривається о 16.30, а робочий день Людмили Вечірко, яку звільнили, починався о 17.10.

Тому трохи не зрозуміло, а яким чином все встигає Дмитро?

Проте перейдемо до його декларації.

Земельних ділянок разом з дружиною Хмільовий має 39 322 м². А з нерухомості у нього є дві квартири та один будинок. Також є база відпочинку, площа якої складає 232,5 м².

З транспорту у Дмитра є TOYOTA COROLLA 1.6 2006-го року, і у дружини TOYOTA RAV4 2013-го.

Дмитро Хмільовий має корпоративні права в Медичному центрі «Моє здоров'я», «МОЄ ЗДОРОВ'Я — СІМЕЙНА МЕДИЦИНА» та Медичний центр «Моє здоров'я плюс».

За основним місцем роботи він заробив 246 415 гривень за 2023 рік. А в МСЕК 68 700 грн. Загальний дохід з дружиною у них вийшов 834 тисячі гривень.

Заощаджень Хмільові мають на суму більше трьох мільйонів гривень.

 

Читайте також:

«Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс

У Тульчині мобілізували 21-річного хлопця. Дізналися, як це сталося та чи мають на це право

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (47)
  • Любовь

    Ми самі в усьому винні,даєм,то чому їм не брати,як все безкарно,вони заплатять іншим і т.д.
  • Игорь Грабик

    Уїбани сука кончені,до вас теж дійде черга...
  • Наташа Дубовенко

    100 💯 процентові корупціонери  .
  • Наталія Маркітанюк

    І це тільки маленький відсоток правди!Корупціонери !коли в людини реальні захворювання,не призначати ,не визнавати інвалідності!Обласний мсек номер 2!спеціалізований офтальмологічний мсек,проводить формальні огляди ,не спираючись на реальні обстеження!!!Безсовісні і ниці люди,які не зважають на хвороби людей

keyboard_arrow_up