У Вінницьких МСЕКах одні мільйонери? Проаналізували декларації голів комісій

У Вінницьких МСЕКах одні мільйонери? Проаналізували декларації голів комісій
  • Журналістка «20 хвилин» ознайомилася з деклараціями голів МСЕКів Вінниці та виявила, що більшість з них володіють значними статками.
  • Хто скільки заробляє і що має? Розповідаємо.

Певне кожен якось зіштовхувався з медико-соціально експертними комісіями: самостійно звертались, рідні чи знайомі розповідали про свій досвід.

Переважно більшість негативно відгукуються про МСЕКи, часто можна почути, що ніхто ще безкоштовно групу інвалідності там не оформив.

Але нині всі члени комісії медико-соціальної експертизи зобов'язані декларувати свої доходи. В цьому матеріалі проаналізували статки частини голів комісії Вінницьких МСЕКів.

Відео дня

Обласний МСЕК №1

Головою комісії є Юлія Даниленко, яка одночасно є й виконуючою обов'язків головного лікаря Вінницького обласного центру медико-соціальної експертизи (ВОЦ МСЕ). Разом з чоловіком вона володіє понад 16 гектарами землі.

Юлія Даниленко

З нерухомості Юлія володіє чотирма квартирами, три з яких належать її чоловікові, а одна їй. Також у власності жінки є житловий будинок площею 196,7 м². Крім того, в родині ще є три автомобілі, два з яких безпосередньо належать Юлії: Tesla Model3 (2019) та MITSUBISHI OUTLANDER (2021).

Бачачи такі статки, можна подумати, що у голови комісії велика зарплата, але за 2023 рік вона заробила всього 221 543 гривні. Тобто мала по 18 з половиною тисяч у місяць.

Тож як можна мати стільки землі і дорогі автівки? Відповідь на це дає загальний дохід Юлії. За 2023 рік він склав більше ніж два з половиною мільйони гривень, не враховуючи до цієї суми ще дохід чоловіка. Однак і тут це пояснюється тим, що понад 1,7 мільйона гривень вона отримала від продажу рухомого майна.

Можливо, таку кількість земель, автомобілів і нерухомості може виправдати дохід чоловіка. Він є директором з питань забезпечення бізнесу у "Вінницяобленерго". Зарплатня його там за рік склала 1,3 млн гривень. Тобто, понад 110 тисяч гривень в місяць.

Юлія Даниленко має також досить непогані заощадження: у гривнях вона зберігає 307 768 гривень, а також 6 326 євро. І це лише те, що у власності Юлії. Разом з чоловіком вони мають заощаджень на суму 1 581 975 гривень.

Крім того, як можна побачити на платформі YouControl, Юлія є ФОПом, однак, у декларації якихось відомостей про дохід від підприємницької діяльності немає.

Обласний МСЕК №2

Людмила Веремій є головою Обласного МСЕК №2. Такими статками, як у її колеги Юлії Даниленко, похизуватися не може. У неї лише одна квартира, площею 45 м², і декілька земельних ділянок, загальна площа яких 75 110 м². Проте у Людмили будується будинок, площа якого складає 301,2 м².

Людмила Веремій

Разом з чоловіком вона має один автомобіль SUBARU FORESTER 2019 року.

Зарплата за основним місцем роботи у Людмили за 2023 рік вийшла 222 тисячі гривень, тобто 18 з половиною тисяч гривень на місяць. А загальний дохід, не рахуючи коштів чоловіка, у неї склав 224 272 тисячі гривень.

Проте Людмила має непогані заощадження. В неї на банківському рахунку зберігається 8 993 доларів США і ще готівкою 40 тисяч доларів США. Тобто, разом якщо переводити за сьогоднішнім курсом (12 квітня 2024 року), то голова комісії має трохи менше 2-х мільйонів гривень. А з коштами чоловіка ця сума сягає понад п'яти мільйонів гривень.

Міський МСЕК №1

Руслан Шпак є головою Вінницького міського МСЕК №1. Згідно з декларацією, він володіє квартирою (площа 79,8 м²) і земельною ділянкою площею 1038 м². Також у спільній власності з дружиною він має один автомобіль VOLKSWAGEN TIGUAN 2019 року.

Руслан Шпак

Серед своїх колег Руслан отримав найбільшу зарплату за 2023 рік, а саме 234 710 гривень, тобто близько 19 з половиною тисяч на місяць.

Можливо, за кількістю землі та нерухомості пан Руслан і відстає від своїх колег, але по заощадженнях він в лідерах. Як і більшість мільйонерів, він лише в доларах зберігає 27 тисяч, тобто понад один мільйон гривень, і окремо в гривнях чоловік має ще 86 тисяч гривень.

Окремо ще не погані заощадження має його дружина, яка також є звичайним лікарем-офтальмологом і працює у Вінницькій міській клінічній лікарні №1 та в міському лікувально-діагностичному центрі. Зарплата у неї вища ніж у Руслана — 249 222 грн за 2023 рік, і ще 7 252 грн зарплати з лікувально-діагностичного центру. Окремо вона має роялті та додаткові блага, тож загалом за рік у неї дохід склав 292 тисячі гривень.

І пропорційно, як більша зарплата, так і більші заощадження має дружина Руслана Шпака — 1 663 316 гривень.

Міський МСЕК №2

Головою Вінницького міського МСЕК №2 є Наталія Антонюк. На відміну від своїх колег, земельних ділянок у неї немає, але задекларовано три квартири. Разом їх площа становить 176,7 м². Також у Наталії є ряд нежитлових приміщень, загальна площа яких становить ще 40,4 м². Ще Антонюк володіє власним авто - AUDI Q2 2020 року.

Наталія Антонюк

Зарплата за 2023 рік у неї вийшла 228 600 грн, тобто по 19 тисяч гривень в місяць. А загальний дохід всього склав 229 354 гривні.

І здавалося б, з таким загальним доходом на рік заощадження навряд будуть великі, але ні. Хоч Наталія не мільйонерка, як її колеги, однак в «заначці» у неї є 918 653 гривень.

Кардіологічний МСЕК

Галина Павліченко є головою кардіологічного МСЕКу. На перший погляд, земельних ділянок у неї небагато — всього 3 600 м². Але її чоловік Олександр Кудин, який працює хірургом в обласному МСЕК №1, де головою комісії є Юлія Даниленко, може похизуватися набагато більшими статками.

Галина Павліченко

У нього загальної площі земельних ділянок нараховується 8 397 м². Та насправді кількість землі, як для лікарів, у цієї родини не така вражаюча в порівнянні з кількістю квартир. Разом у них 9 квартир, а також 4 приватних будинки. Три будинки належать Олександру (1100,4 м²), а один Галині (66,6 м²). Шість квартир у власності чоловіка (316,9 м²), і три у жінки (140,8 м²). Окремо родина має ще ряд нежитлових приміщень: Олександр — 1 432,6 м², а Галина — 163,2 м².

Цікаво, що у Галини Павліченко є об'єкти незавершеного будівництва у Львові (дві квартири) та апартаменти на Закарпатті. Також у родині є три автомобілі: VOLKSWAGEN ID4 (2021), LEXUS RX300 (2018) та YAMAHA XVS 950 (2014).

Таку кількість квартир та будинків пояснює те, що Олександр Кудин є ФОПом, який їх здає в оренду. Однак, все одно цікаво: звідки було взято капітал для такого бізнесу?

Галина Павліченко теж є ФОПом, скоріш за все, її діяльність пов'язана з незалежним наданням медичних послуг, наприклад, у приватних клініках.

За 2023 рік дохід голови комісії за підприємницьку діяльність вийшов 992 тисяч гривень, тоді як за основним місцем роботи — 215 704 гривень.

Цікавим ще є те, що як Галина Павліченко, так і Юлія Даниленко мають окремі надходження за реалізацію електроенергії від ТОВ «ЕНЕРА ВІННИЦЯ»: Галина — 124 209 гривень, а Юлія — 662 201. Враховуючи, що дана компанія за спеціалізацією дуже близька до діяльності чоловіка Даниленко, то можемо припустити, що саме з його сторони були дані можливості для додаткового доходу.

Тож враховуючи усе це, загальний дохід Галини Павліченко вийшов 1 336 639 гривень. А її чоловіка — 1 229 982 гривень. Заощаджень голова комісії кардіологічного МСЕК має 1 235 208 гривень, а її чоловік 1 040 262 гривні. Також можна побачити, що цьогоріч Галина купила три об'єкти нерухомості.

ТОП-3 в категорія

Раніше писали про те, що у Вінницькому міжрайонному МСЕК чоловіку без пояснення не дали групу. Детальніше про це можна прочитати тут.

Що ви думаєте з приводу доходів голів комісій? І як ставитеся до медико-соціальної експертизи у нашому місті? Напишіть свою думку в коментарях.


Читайте також:

Корупційна справа Гнівані: заступника мера відсторонили від роботи

«Лікувала просто по телефону». Недбалість гінеколога ледь не коштувала життя вінничанці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (62)
  • Читач29

    Ні в одному коменті, як жити на тей їх офіційний дохід. Держава сама започаткувала схему, де здоровим продають інвалідність. Хворий може відсудити, а здоровий лише купити. І ці піраміди, з верхівкою у владі - у всіх сферах економіки. І поки що не видно волі у влади з цим покінчити. А це цілком можливо. Живий приклад - Грузія за часів президентства Саакашвілі. І винаходити нічого не потрібно.
  • Inna

    Зразу видно що живуть на зарплату
  • Е.М

    Тварюки, якщо вони наживаються  на бiдних  iналiдах. Бог всьо бачи  !!!!
  • Светлана Рулько

    Сину встановлювали інвалідність у 2023 році у спеціалізованому МСЕК . Встановили без грошей, але мені довелося добре з ними сваритися і доводити належне

keyboard_arrow_up