Спершу передали на фронт 11 дронів, а потім — 184 паски. У «Карамельної банди» зі Жмеринки новий збір

Спершу передали на фронт 11 дронів, а потім — 184 паски. У «Карамельної банди» зі Жмеринки новий збір
У військового радість на обличчі не тільки від домашньої паски, а від того, що про них не забувають вдома. Паски спекли для захисників волонтери Жмеринки
  • Волонтери «Карамельної банди» не припиняють надавати допомогу нашим військовим на фронті.
  • Нині у них новий збір — на авто для «Султана».
  • Будуть вдячні за кожен донат від небайдужих.

Волонтери зі Жмеринки Анна Карамелька, Галина Буйніченко та Наталя Карачун щиро радіють з відгуків, які вже надходять з фронту від військових. Наші захисники висловлюють вдячність за смачні Великодні паски. Дехто з них супроводжує слова подяки фото або відео. Радість на обличчях військових не приховати!

Волонтеркам від того не менш радісно. Кажуть, спершу вони подбали про тих, хто на війні, а вже потім пекли паски для себе.

Відео дня

Троє згаданих вище жінок — Анна Карамелька, Галина Буйніченко та Наталя Карачун — спекли для військових 184 паски. Напередодні Великодня передали їх Новою поштою.

Загалом витратили 40 кілограмів борошна, 25 кг цукру, 12 літрів молока, 230 яєць, шість кг вершкового масла, у тісто додали 1,2 л коньяку, а ще використали такі інгредієнти як дріжджі, желатин, ваніль, солодкі палички, кондитерський виріб маршмелоу та деякі прикраси.

Тут ще не враховане велике бажання і старання майстринь подарувати військовим смак домашніх пасочок. А це чи не найважливіше у всій цій історії. До речі, вони не вперше готують такі гостинці для оборонців.

Дякують за допомогу продуктами вірянам собору Олександра Невського у Жмеринці та працівникам Жмеринського лісового господарства, колектив якого очолює Олег Петренко. Молоко масло і яйця передали матері захисників Надія Гайдура-Гнаповська та Олена Полуянова.

До речі, Анна Карамелька має також гарних помічників серед учнів. Вони є учасниками волонтерської організації під дещо незвичною назвою «Карамельна банда». Вже сама назва має наводити страх на ворога.

Так ось, «Карамельна банда» передала військовим 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка 11 дронів. А ще вони зуміли зібрати 101250 гривень для 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені Кості Гордієнка, кошового атамана Запорізької січі.

На зробленому не зупиняються. Нині у них ще один важливий збір — шукають кошти на придбання автомобіля «пікап» для військового з села Жуківці з позивним «Султан», який виконує бойові завдання у 115-й окремій механізованій бригаді ЗСУ.

Дуже просять небайдужих підтримати цей збір. На час публікації матеріалу волонтери зібрали 116 тисяч гривень, загалом потрібно для купівлі авто 300 тисяч.

Про добрі вчинки волонтерів з міста залізничників розповіла у Фейсбуці «Жмеринська газета».
 

Читайте також:

«Мені так добре серед цих мовчазних людей». Жінка прибирає чужі поховання, але не могилу мами

СБУ затримала чоловіків, які готували масовані авіаудари по Вінниччині напередодні Великодня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up