СБУ затримала чоловіків, які готували масовані авіаудари по Вінниччині напередодні Великодня

СБУ затримала чоловіків, які готували масовані авіаудари по Вінниччині напередодні Великодня
  • Служба безпеки затримала агентів фсб, які готували координати для масованих авіаобстрілів Київської, Черкаської, Полтавської, Вінницької та Кіровоградської областей напередодні Великодня.
  • Серед пріоритетних цілей ворога були енергогенеруючі підприємства та логістичні склади зберігання паливно-мастильних матеріалів.

Агенти фсб, 28-річні безробітні з Умані та Лубен, були завербовані дистанційно у березні 2024 року кадровим співробітником «Кримського управління» фсб. За співпрацю з окупантами їм обіцяли грошову винагороду. Для комунікації використовували анонімний чат у популярному месенджері.

СБУ дізналася про діяльність агентів на початковому етапі їхньої розвідувальної активності. Завдяки цьому агенти були викриті. Їх вдалося затримати «на гарячому» неподалік Києва, де вони проводили розвідку поблизу потенційних цілей.

Відео дня

За даними СБУ, крім координат енергогенеруючих та логістичних об'єктів, агенти також намагалися отримати інформацію про геолокації військових аеродромів та спецпідрозділів, які охороняють Генштаб ЗСУ.

Затриманим оголосили про підозру за частиною другою статті 111 Кримінального кодексу України (Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Чоловіки перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув'язнення.

 

Читайте також:

Гайсинчанка здавала позиції ЗСУ. Жінці загрожує до 15 років в'язниці

Служив у ЗСУ, здавав українських військових та тікав через Вінниччину: СБУ затримала агента рф

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олег Вишневский

    Пулю в лоб це вороги.
  • Next

    Довічне утримання таких, це тільки навантаження на бюджет, їх потрібно просто знищувати як непотріб.

keyboard_arrow_up