Нічна атака на Вінниччину: ворог влучив в об'єкт інфраструктури

Нічна атака на Вінниччину: ворог влучив в об'єкт інфраструктури
  • Цієї ночі країна-терорист знову атакувала Україну ракетами та дронами.
  • Ворог випустив понад 50 ракет і більш як 20 «шахедів» по інфраструктурі у Львівській, Вінницькій, Київській, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Івано-Франківській областях. 

 

Обстріли ворога

Російські окупанти вчергове атакували Україну, завдавши масованого ракетного удару. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали низка багатоповерхівок та інші об’єкти цивільної та енергетичної інфраструктури. Детальна інформація уточнюється.

Це вже пʼятий масований обстріл енергетичних обʼєктів компанії ДТЕК за останні півтора місяці. Востаннє ворог атакував теплоелектростанції ДТЕК під час масованих атак 22 та 29 березня, 11 та 27 квітня. Цього разу серйозно пошкоджене обладнання на трьох теплоелектростанціях. Енергетики в ці хвилини працюють над ліквідацією наслідків атаки. 

Внаслідок ворожої ракетної атаки на Вінниччині також є влучання в об'єкт критичної інфраструктури. Про це повідомив очільник ОВА Сергій Борзов.

Відео дня

Інформації про постраждалих наразі немає.

Як повідомляють у Повітряних силах ЗСУ, у ніч на 8 травня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару ракетами різних типів та ударними БпЛА. 

Загалом ворог застосував 76 засобів повітряного нападу: 55 ракет та 21 ударний безпілотник:

  • 1 аеробалістичну ракету Х-47М2 «Кинджал»,
  • 2 балістичні ракети «Іскандер-М»,
  • 4 крилаті ракети «Калібр», 
  • 45 крилатих ракет Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95 МС,
  • 1 крилату ракету «Іскандер-К»,
  • 2 керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69,
  • 21 ударний БпЛА типу «Shahed-131/136».

Відбивали повітряний напад противника винищувальна авіація, зенітні ракетні війська Повітряних Сил, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби Сил оборони України.

У результаті бою 59 повітряних цілей припинили своє існування:

  • 33 крилаті ракети Х-101/Х-555,
  • 4 крилаті ракети «Калібр»,
  • 2 керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69,
  • 20 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136».

Генеральний штаб ЗСУ інформує, що станом на 07.00 8-го травня у Чорному морі перебуває два ворожі кораблі — носії крилатих ракет «Калібр» загальним залпом до 12-ти ракет. В Азовському морі ворожі кораблі відсутні. У Середземному морі три ворожі кораблі, серед яких два — носії крилатих ракет «Калібр» загальним залпом до 24-х ракет.

Втрати противника

Упродовж доби авіація Сил оборони та підрозділи ракетних військ завдали ударів по самохідному міномету 2С4 «Тюльпан», пункту управління, складу ПММ та п'яти районах зосередження особового складу противника.

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

«Робимо ставки, де знову перейдуть дорогу на Соборній». Чому вінничани байдужі до полеглих воїнів?

«Поранені кричать не так від болю, як від травматичного шоку» — лікар повернувся з фронту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up