Заступника мера Гнівані Віктора Гавришка відправили під варту. Застава – 2,4 млн гривень

Заступника мера Гнівані Віктора Гавришка відправили під варту. Застава – 2,4 млн гривень
  • Заступника мера Гнівані Віктора Гавришка підозрюють у розкраданні державних коштів.
  • Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення та застосував до посадовця запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 2 422 400 гривень.

За версією слідства, Віктор Гавришко за попередньою змовою з фізичною особою-підприємцем організував закупівлю екскаватора-навантажувача для комунального підприємства за завищеною ціною. Про це інформує Вінницький міський суд. 

Згідно з матеріалами справи, підозрюваний, знаючи про наявність необхідної техніки, запропонував ФОП взяти участь у тендері. Він обіцяв ФОПу перемогу в конкурсі та укладення договору купівлі-продажу екскаватора за значно завищеною ціною. В обмін на це ФОП мав надати неправдиву інформацію про технічні характеристики екскаватора.

Після цього комунальне підприємство оголосило тендер на закупівлю екскаватора-навантажувача з початковою вартістю 1 550 000 гривень.

Відео дня

ФОП, знаючи, що потужність його екскаватора становить 63,1 кВт, надав до електронної системи публічних закупівель документи, в яких вказав, що потужність його екскаватора становить 68,6 кВт.

В результаті тендеру комунальне підприємство та ФОП уклали договір про купівлю екскаватора-навантажувача вартістю 1 520 000 гривень без ПДВ. На рахунок ФОПа перерахували бюджетні кошти в сумі 1 520 000 гривень.

Таким чином протиправні дії Гавришка завдали шкоди комунальному підприємству майже на мільйон гривень.

Слідчий суддя, який обирав запобіжний захід, вважає, що підозрюваний може втручатися в хід розслідування. Тому суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення та застосував до Гавришка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 2 422 400 гривень.

Наразі тривають слідчі дії.

Віктор Гавришко, нагадаємо, уже має кримінальну справу. Його звинувачують також у розкраданні бюджетних коштів, виділених з місцевого бюджету на потреби закладів освіти. 

11 квітня Вінницький суд у цьому кримінальному провадженні відсторонив Гавришка від роботи в міськраді Гнівані. Він був під вартою і вийшов під заставу у розмірі 302 тисячі 800 гривень. 

 

Читайте також:

Розкрадання міського бюджету у Гнівані. Дізналися деталі корупційного скандалу

Корупційна справа Гнівані: заступника мера відсторонили від роботи

Корупційна справа з Гнівані: чому прокурор просив повернути заступника мера під варту?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Вікторія

    Скільки прав у заступника😁😁😁Там стільки ще тих махінацій було є і ще буде, А мер білий та пухнастий...
  • Григорий Пилипенко

    Черговий чинуша вирішив покращити свій добробут за рахунок пересічних гречкосіїв.
  • 7771

    Мер колись , а то підеш по наклонной

keyboard_arrow_up