Розкрадання міського бюджету у Гнівані. Дізналися деталі корупційного скандалу

Розкрадання міського бюджету у Гнівані. Дізналися деталі корупційного скандалу
У Гніванській міськраді, 17 жовтня, проводили обшуки через можливе зловживання службовим положення деяких депутатів
  • У Гнівані було арештовано майно заступника міського голови. Чоловіка підозрюють у розкраданні міського бюджету у великих розмірах.
  • В кого ще з чиновників проводили обшуки та як рухається справа? Дізнавались.

З повідомлень жителів Гнівані стало відомо про затримання заступника міського голови, а також про те, що проводились обшуки. 

В процесі розслідування дізналися, що ще 17 жовтня під час проведення обшуку в автомобілі марки та моделі «MERCEDES-BENZ GL 550», яка згідно з деклараціями належить Віктору Гавришку, було вилучено ряд речей, серед яких гроші в сумі 4320 доларів США. Про це повідомляється в ухвалі Вінницького міського суду щодо апеляції про арешт майна. В справі йдеться, що Гавришко наполягає на тому, що ті кошти отримав від продажу авто на підставі договору купівлі-продажу, укладеного в простій письмовій формі з розтермінуванням платежу. Проте таке прохання судом було не задоволено.

Віктор Гавришко

Крім того, в справі зазначалося, що Віктора Гавришка підозрюють у розкраданні великих коштів міського бюджету.

Відео дня

Цитуємо:

«Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом 2022-2023 років службові особи комунальної установи «Гніванський центр з обслуговування закладів освіти» у змові із суб`єктами підприємницької діяльності здійснили розкрадання бюджетних коштів, виділених з місцевого бюджету на потреби закладів освіти. З цією метою, КУ «ГЦОЗО» укладено ряд договорів на закупівлю робіт та товарів із ФОП на загальну суму понад 5 млн.грн», — йдеться у справі.

В розслідуванні вказано, що розкрадання відбувалося шляхом «штучного завищення цін вартості будівельних матеріалів, використаних під час будівельно-монтажних робіт, а також поставку товарів по цінах, що не відповідають ринковим».

Одним з можливих фігурантів у цій справі є Євген Мельник. На сайті YouControl можна побачити, що він займається спеціалізованими будівельними роботами та постачанням будівельних матеріалів, а також за цей рік уклав чималу кількість угод з комунальними підприємствами Гнівані. 

Також, в ухвалі вказується, що для маскування слідів розкрадання Віктор Гавришко залучив ще одну особу, яка у Гнівані займається діяльністю, пов'язаною з реалізацією та встановленням металопластикової продукції. І саме за його допомогою закуплялася продукція торгової марки «Вікнарі» за готівку, по знову ж таки, штучно завищеній вартості.

Крім того, відомо, що попередньо Гніванська міська рада уклала ряд договорів з Євгеном Мельником на загальну суму понад 8,9 млн. грн. Однак і під час виконання цих зобов'язань здійснювалась поставка товарів по завищених цінах, що призвело до заволодіння бюджетними коштами. А в ході проведення слідчих дій було встановлено причетність до вчинення кримінального правопорушення заступника Гніванського міського голови Віктора Гавришка.

«Який діючи як організатор, керує незаконною діяльністю, спрямованою на привласнення бюджетних коштів, забезпечуючи укладення відповідних угод з підставними ФОП, в окремих випадках підписує замість них угоди, знімає готівкою з банківських рахунків бюджетні кошти, здійснює розподіл коштів між фігурантами кримінального провадження», — наголошується у справі.

Та, як відомо з власних джерел наших журналістів серед силовиків, обшуки проводилися не лише у Віктора Гавришка, а і в його тестя Анатолія Дрозда, який також є депутатом Гніванської міської ради.

З обшуками завітали правоохоронці й до міського голови Володимира Кулешова, до головної бухгалтерки міської ради Олени Бережанської, до секретаря міської ради Андрія Висідалка, до голови виконавчого комітету Оксани Поштар та директора «Гніваньводопостач» Олега Швеця.

В суспільстві з'явилася інформація, що Гавришка виводили в кайданах, а в Дрозда були знайдені гранати та великі суми коштів, а також було взято для експертизи ряд документів.

Після гучних розмов навколо цієї події Гніванська міська рада повідомила, що «в міській раді нікого не затримано, в кайданках з міської ради нікого не виводили, мішків грошей та зброї не знайдено, всі працюють у звичайному режимі».

Щоб перевірити цю інформацію та дізнатися деталі цього корупційного скандалу зв'язалися з речницею поліції Вінницької області Заріною Маєвською. Вона повідомила, що наразі проводитиметься ряд експертиз вилучених речових доказів. І вже за їх результатами буде прийматися рішення щодо майбутнього цієї справи. 

З власних джерел наші журналісти дізнались, що слідчі наразі готують підозри. Але чи вручать їх?


Читайте також:

У Вінниці планували відремонтувати «Райдугу». Чому не зробили цього?

«Вони ріжуть здорові дерева і продають їх на дошки»: що відбувається у П'ятничанському парку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Павло

    Ненада наговарювати на чиновників. Вони працюють за малі зарплати і некрадуть. Людина буде потом Болатуватись в Мери, а тут така кливіта.

    Natali reply Павло

    Ви напевно родичк

    Ірина Чорна reply Natali

    Брат, кум, сват, зять, двоюрідний племінник або... чиясь невістка...

    Кирилл Жихарев reply Natali

    по "болатуватись" і "кливіта" складається враження, що це коментар заради прикола чи прямий сарказм
  • Кирилл Жихарев

    Угу, буде як з Качуром у Немирові. Спочатку можуть навіть дати термін, потім швиденько на умовний замінять, потім швиденько амністують. І це в кращому випадку, у гіршому - навіть підозри не вручать.
  • Oleg

    Дрібними корупціонерами забивають інфопростір
    Ну хоч так😅
    Посадили кого , коли в останній раз?
    Скоріше за все за 10-20 тис грн тільки сидять
    Чим більше хабар . Тим менша відповідальність. Факт. Влада дзеркало цієї системи
  • Данута

    ПАРТІЯ ГРОЙСМАНА РУЛИТЬ.ОДНІ КОРУПЦІОНЕРИ.

keyboard_arrow_up