У Вінниці планували відремонтувати «Райдугу». Чому не зробили цього?

У Вінниці планували відремонтувати «Райдугу». Чому не зробили цього?
  • Після ракетного обстрілу Будинку офіцерів Вінниця залишилась без майданчика для заходів.
  • Редакція «20 хвилин» дізналася про кіноконцертну залу «Райдуга» у центральному  парку, що простояла без діла десяток років і мала ще торік бути відремонтованою.

Відео дня

Виготовлення проектної документації

В травні 2023 року журналісти «20 хвилин» зробили фото колись розкішної кіноконцертної зали для публікації, не могли не помітити, в якому жалюгідному стані вона знаходиться: територія занедбана, покрівля обірвана.

Але в міській раді оптимістично коментували: оголосили, що планують реновацію «Райдуги». В квітні 2023 року виконком надав дозвіл Комунальному підприємству вінницької міської ради «Дирекція парків та дозвілля територіальної громади» на виготовлення проектної документації для реконструкції будівлі кіноконцертної зали.

І Департамент архітектури та містобудування Вінницької міської ради навіть розпочав розробку генерального та комплексного плану просторового розвитку території.

У департаменті зазначили, що раніше будівлю ККЗ «Райдуга» оцінили в 57,3 мільйона гривень та прописали умови передачі кіноконцертної зали в оренду від комунального підприємства «Дирекція парків та дозвілля територіальної громади» міському комунальному закладу «Центр концертних та фестивальних програм». 

Кіноконцертну залу не ремонтуватимуть?

Вісім місяців минуло, як «Райдугу» вкотре збирались ремонтувати. Минулого року в Центральному парку зробили пішохідні доріжки, оновили фонтан, відремонтували скейт-парк. До концертної зали знову не дійшов хід робіт. Чому?

У Дирекції парків та дозвілля сказали, що проектну документацію для реконструкції будівлі кіноконцертної зали досі не виготовили, кошти з бюджету на ремонт виділяти не планують.

— Проектну документацію ще не виготовили, оскільки зʼявилась потреба в проведенні додаткових досліджень, повʼязаних з конструкцією будівлі. В процесі, — прокоментував ситуацію директор КП Олександр Мельник. — Коли ремонтуватимуть «Райдугу» — наразі невідомо. Міським бюджетом на 2024 рік не було передбачено виконання ремонтних робіт цього об'єкту.

Історія «Райдуги» і тендерів

Літня кіноконцертна зала «Райдуга» у вінницькому центральному парку збудована у 1983 році за проектом архітектора Володимира Гавриша. Це був найбільший у Вінниці майданчик на 2000 місць. 

У літній період часу там проводились найграндіозніші (звісно, за вінницькими масштабами) концерти заїжджих зірок естради, дитячі фестивалі, всілякі урочистості. Але з 2014 року, через аварійний стан, «Райдуга» перестала працювати. 

Кіноконцертну залу обіцяли відремонтувати в 2015 році. Проводили тендер у жовтні 2016 року, але договір не уклали.

В 2017 році міський департамент капітального будівництва уклав договір з товариством «Олеріт» на реконструкцію кіноконцертного залу «Райдуга». Вартість угоди — 2 мільйони 955 тисяч гривень разом з ПДВ. Згідно з укладеним договором, товариство мало відремонтувати зал до кінця 2017 року. Тендер на закупівлю проходив у системі «ProZorro». Роботи не проводилися.

У грудні 2022 року КП Вінницької міської ради «Дирекція парків та дозвілля територіальної громади» уклало договір на виконання робіт з виготовлення проектно-кошторисної документації з реконструкції ККЗ «Райдуга», вартість угоди — 1,4 млн грн. Інформація про тендер опублікована на Прозорро. 

 

Читайте також:

Це була садиба знаного лікаря і дипломата. Історія відомчої поліклініки

Реальне училище і військовий шпиталь. Історія будівлі торговельно-економічного інституту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Natasha Makarova

    ну а что в итоге то с "Олеритом" и теми, кто договор подписывал? Деньги взяли почти 3 ляма, работы не провели и ... ушли в туман без последствий? Это как?
  • Natasha Makarova

    ну а что в итоге то с "Олеритом" и теми, кто договор подписывал? Деньги взяли почти 3 ляма, работы не провели и ... ушли в туман без последствий? Это как?
  • Вікторія

    Туди веде підземний тунель з Книжки! Це стратегічний об'єкт!

    Володимир reply Вікторія

    Це такий жарт чи правда є тунель?
  • Галина

    Боже,яке недолуге питання,ну ніяк ми під час війни не можемо обійтись без майданчика для заходів!

keyboard_arrow_up