У Центральному парку роблять ремонт. Що там змінюють і скільки це коштує?

У Центральному парку роблять ремонт. Що там змінюють і скільки це коштує?
  • У парку імені Леонтовича у Вінниці ведуться поточні ремонтні роботи. Наразі там демонтують пішохідні доріжки, щоб вистелити чотири тисячі квадратних метрів нового асфальту. Що ще планують зробити в центральному сквері?

На минулому тижні почалися поточні ремонтні роботи у вінницькому парку ім. М. Леонтовича. Мають замінити лавки та урни, встелити чотири тисячі квадратних метрів нового асфальту на пішохідних зонах. 

Також планують облаштувати нові тротуари, замінити бордюри та зробити зливові каналізації, аби вода під час дощу стікала в зелені зони. 

Відео дня

Які ще зміни чекають найбільший сквер міста, якому майже 90 років, — запитали Олександра Мельника, директора КП «Дирекція парків та дозвілля територіальної громади».

— Планується відновити пошкоджене асфальтне покриття, відновити алею видатних вінничан, — розповів Олександр Мельник. — Частково оновити садово-паркові меблі, спільно із соціально-відповідальним бізнесом. І зробити ту доріжку, яку просили вінничани і  петицію створювали — від вулиці Магістратської до Літнього театру.

Оновлення в парку проводиться в рамках поточного щорічного ремонту. Олександр Мельник мріє про глобальну реконструкцію скверу.

— Умовно можна порівняти центральний парк і Хімік, який відкрили після реконструкції, є різниця,— каже директор парку. — Питання капітальних ремонтів зараз не на часі, але потрібно вже їх планувати і після Перемоги реалізувати. Робити ямкові ремонти зараз вже не доцільно, тому роблять поточний ремонт. Це один із таких перших етапів, який ми розпочали, адже я не пам'ятаю, коли проводилися і такі ремонтні роботи в центральному парку. 

 Не пройшли увагою найстаріший вінницький водограй, який знаходиться в самому серці парку.

— Був також проведений поточний ремонт фонтану, — зауважує Мельник.— Якщо за ним не доглядати вчасно, то потім це може обійтися набагато дорожче. На ньому було пошкоджено елементи, з'явилися тріщини. Фонтан відмили, пофарбували, щоб він надалі тішив вінничан і гостей міста.

Також, за словами директора КП «Дирекція парків та дозвілля територіальної громади», непогано було б замінити безпечні для відвідувачів та вже морально застарілі каруселі. Поки ремонтують скейт-парк, який знаходився в аварійному стані.

— Там було небезпечно, а дітей дуже багато. Ми відреагувати не могли, — говорить Олександр Мельник. — Наразі вже встановили одну капітально відремонтовану велику рампу, яка складається з чотирьох окремих частин. Ще одна — в роботі. Замінили ще один важливий елемент, який розташований посередині майданчика. Зробили все так, щоб відвідувачам скейт-парку було безпечно.

В міському департаменті комунального господарства та благоустрою повідомили, що орієнтовна вартість ремонтних робіт у парку — близько 4-х млн. гривень. Навести лад у центральному сквері пообіцяли до Дня Незалежності України.

 

Читайте також:

В Тяжилові продовжують облаштовувати двори і пішохідні зони. Що і де роблять?

У Вінниці для шести шкіл та шести садочків побудують протирадіаційні укриття. Чим вони особливі?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (167)
  • Next

    Шановна автор, Лариса Олійник, а чи знають у Вінницькій міській раді, і чи знає особисто Сергій Моргунов, про ті коментарі які пишуть городяни стосовно ремонту парку, та інших другорядних обєктів під час війни?   Як журналіст і автор,  де до двух сотень  коментарів Ви можете поцікавитись у ВМР, чому у нашому місті саме так.
  • Анна Ивахненко

    Коли закiнчиться розкрадання грошей?киньте всi ресурси на вiйну ,нехай швидше прийде перемога ,потiм будемо робити ремонти.
  • Виктория Домбровская

    ГАНЬБА МІСЬКРАДІ!
  • Валентина Олійник-Щур

    Президент Наголошував що не начасі  класти бруківку під час війни...Ці кошти Дуже Потрібні ЗСУ....

keyboard_arrow_up