В Тяжилові продовжують облаштовувати двори і пішохідні зони. Що і де роблять?

В Тяжилові продовжують облаштовувати двори і пішохідні зони. Що і де роблять?
  • У Вінниці, в мікрорайоні Тяжилів, продовжують оновлення дворів. Наразі облаштовують пішохідну зону.

Кілька днів тому в Тяжилові розпочалися роботи з облаштування дворів і  пішохідних зон. Бригади заїхала тиждень тому. Роботи виконує департамент житлового господарства.

Бригади працюють одночасно у двох дворах: роблять тротуар біля Тимошенка 5А, по Лук’яненка 22, що веде до ліцею №27. Відтепер, завдяки новеньким тротуарам дорослі і діти можуть безпечно ходити до школи та садочка, сімейної амбулаторії. 

—Тротуари  роблять з інклюзивними ділянками, з пониженням для людей на візках, — каже Володимир Онофрійчук, депутат місьради. — Протяжність доріжки складає 150 метрів, ширина — метр двадцять.

Тротуари це лише частина благоустрою району. Поточний ремонт буде виконуватися майже в кожному дворі Тяжилова.

— Почали ми з найважливішого питання — пішохідної зони, по якій проходить найбільший трафік, — розповідає Лілія Дишкант, депутка міськради і місцева жителька. — Минулого року через війну ми не могли в мікрорайоні зробити великі зміни. Цьогоріч було вирішено, що будуть проводитися поточні ремонти. Звісно, це не той об'єм по капітальним ремонтам, який би нам хотілось бачити. Тим не менш, ми будемо ремонтувати ті ділянки, які є критичними. Бо в деяких дворах асфальт — ніби поверхня Місяця. Тому саме такі ділянки будуть ремонтуватися цього року. Капітальні ремонти поки зробити важко через обмежене фінансування. Тому поки працюємо з критичними ділянками.

Поточні ремонтні роботи в Тяжилові планують завершити протягом місяця. Такі роботи з облаштування дворів і пішохідних зон, як кажуть в міськраді, будуть вестися по всьому місту.

 

Читайте також:

Екзотична селфі-прополка. Як у вінницькому пабі влаштували фотосесію з ліліями і задонатили на ЗСУ

У Вінниці для шести шкіл та шести садочків побудують протирадіаційні укриття. Чим вони особливі?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up