Екзотична селфі-прополка. Як у вінницькому пабі влаштували фотосесію з ліліями і задонатили на ЗСУ

Екзотична селфі-прополка. Як у вінницькому пабі влаштували фотосесію з ліліями і задонатили на ЗСУ
Віталій Гуменюк збирає букети з німфей
  • Власники вінницького пабу на воді Віталій і Вікторія Гуменюки вкотре запросили вінничан на унікальну та неповторну подію у нашому місті — фотосесію у саду лотосів. Другий рік поспіль вони провели екологічно-благодійну ініціативу, мета якої поєднати допомогу українським захисникам з приємними емоціями вінничан.

Реберня Віталія і Вікторії Гуменюків розташована на березі Південного Бугу, на колишньому пірсі.Тож замість звичайних квітів, у власників виникла ідея саме німфеями прикрасити водойму навколо пабу. За п'ять років брат з сестрою виростили на річці цілий сад різнобарвних водяних лілій, який складається з 14-ти сортів.

А для того, щоб цей сад не зводився, його потрібно щороку полоти. 

— Так, як я вирощую лілеї і розсаджую їх за рахунок того, що розділяю коріння, мені потрібно потрібно в пік цвітіння зірвати всі цвітоноси, — розповідає Віталій Гуменюк. — Це надає більше енергії в коріння, і в наступному році їх можна буде розсадити на більшу кількість корчиків і більше порадувати вінничан. Для того, щоб ця краса не пропадала, я з сестрою Вікторією Гуменюк захотіли зробити селфі-день, який потім переріс в в ідею створення саду вінницьких лотосів.

​Вже кілька років поспіль Гуменюки цю екологічну прополку, яка приходиться на середину липня, перетворили на магічне дійство. А магія в тому, що бажаючі мають можливість зробити селфі з казковим букетом екзотичних лотосів.

Вікторія та Віталій Гуменюки

Квіти німфей для фотосесії власноруч збирав Віталій Гуменюк. Чимало бажаючих прийшли подивитися, як він зриває букети на водяній гладі. Всі, хто отримав ці запашні квіти, одразу закохалися у красу та велич лілей. Разом з професійним фотографом власники пабу зробили цей день незабутнім. 

Фотосесія з ліліями несла благодійний характер, тому єдина умова участі в заході — задонатити довільну суму на ЗСУ. В результаті заклад зібрав понад 9 тисяч гривень.

— Зараз у нас є кілька проєктів, — говорить Віталій. — Плануємо зібрати кошти на закупівлю станцій, щоб на передовій можна було слухати перемовини ворога. Також ми збираємо на баггі, на даний момент вже передали 12 авто на фронт. До Дня незалежності готуємо ще штук двадцять.

Крім благодійної справи, Віталій та Вікторія Гуменюк мають й інший інтерес — екологічний. Мріють, аби Південний Буг у Вінниці став квітучою візитівкою міста. Тому щороку висаджують нові лілії. Також мають за мету засмічені ділянки Південного Бугу теж засадити цими казковими квітами. Адже німфеї приносять не лише красу, а й користь водоймі.


Читайте також:

Водяні лілії біля «Вінницької реберні» — окраса Південного Бугу чи інвазійний вид? Ми дізналися, чи можуть нашкодити німфеї водоймі

Замість городу — лавандові поля. Як вінничани на присадибних ділянках організували запашні фотозони

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up