Через дев'ять років простою... У Вінниці знову планують відремонтувати «Райдугу» в парку

Через дев'ять років простою... У Вінниці знову планують відремонтувати «Райдугу» в парку
  • Після ракетного обстрілу Будинку офіцерів Вінниця залишилась без майданчика для масштабних заходів.
  • Є «Плеяда» та облмуздрамтеатр, та вони не можуть замінити велику залу. А от «Райдуга», якщо її відремонтувати та осучаснити, могла би забезпечити місто гарною концертною залою.
  • Редакція «20 хвилин» дізналася про план ремонту зали у парку, що простояла без діла без малого десяток років, та сфотографувала стан будівлі.

Єдиною у Вінниці великою концертною залою був Будинок офіцерів, але торік його зруйнували ракетними ударами. Нині мова йде про ремонт літнього кіноконцертного приміщення, розташованого в Центральному парку.

Воно давно потребує оновлення. Дев'ять років тому через аварійний стан «Райдуга» перестала працювати.

Коли журналісти «20 хвилин» робили фото колись розкішної кіноконцертної зали для публікації, не могли не помітити, в якому жалюгідному стані вона знаходиться: територія занедбана, покрівля обірвана...

Відео дня

Але є добрі новини: міська влада планує реновацію «Райдуги». Наразі виконком Вінницької міської ради надав дозвіл КП ВМР «Дирекція парків та дозвілля територіальної громади» на виготовлення проектної документації для реконструкції будівлі кіноконцертної зали.

Департамент архітектури та містобудування Вінницької міської ради вже розпочав розробку генерального та комплексного плану просторового розвитку території.

В департаменті зазначають, що раніше будівлю ККЗ «Райдуга» оцінили в 57,3 мільйона гривень та прописали умови передачі кіноконцертної зали в оренду від комунального підприємства «Дирекція парків та дозвілля територіальної громади» міському комунальному закладу «Центр концертних та фестивальних програм».

У будівлі Райдуги планують розміщення адміністрації установи та творчих колективів.

Коли почнуть ремонт кіноконцертної зали?

Вінниця фактично залишилась без майданчика для масштабних заходів, виступу популярних виконавців. Є хіба що «Плеяда» та облмуздрамтеатр. Та непристосовані майданчики не можуть замінити велику залу.

А от «Райдуга», якщо її відремонтувати та осучаснити, могла би забезпечити місто гарною концертною залою.

— На сьогодні концертних залів у Вінниці немає: Будинок офіцерів постраждав від обстрілу, «Райдуга» не працює вже понад дев'ять років, — прокоментував ситуацію Олександр Мельник, директор КП «Дирекція парків та дозвілля територіальної громади». — Було б непогано, аби концертний майданчик у Центральному парку запрацював. Днями виконком надав дозвіл на виготовлення проектно-кошторисної документації. Коли почнуть ремонт «Райдуги» — наразі невідомо. 

40-річна історія «Райдуги»

Літня кіноконцертна зала «Райдуга» у вінницькому центральному парку збудована у 1983 році за проектом архітектора Влодимира Гавриша. Це був найбільший у Вінниці майданчик на 2000 місць. 

У літній період часу там проводились найграндіозніші (звісно, за вінницькими масштабами) концерти заїжджих зірок естради, дитячі фестивалі, всілякі урочистості. Але з 2014 року, через аварійний стан «Райдуга» не працює. 

«Райдугу» обіцяли відремонтувати в 2015 році. Проводили тендер у жовтні 2016 року, але договір не уклали. Угоду на реконструкцію підписали в 2017 році, але роботи не проводилися.

В грудні 2022 року минулого року КП Вінницької міськради «Дирекція парків та дозвілля територіальної громади» уклало договір на виконання робіт з виготовлення проектно-кошторисної документації з реконструкції ККЗ «Райдуга», вартість угоди — 1,4 млн грн. Інформація про тендер опублікована на Прозорро.

 

Читайте також:

Уперше відбудуться Vinnytsia Wine Days, які об’єднають професіоналів галузі та поціновувачів вина

У Центральному парку запрацювали атракціони. Дізналися, яка вартість квитків на каруселі та інші забави

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Ivan Shvets

    Кіноконцертний палац краще будувати новий і краще на місці кінотеатру Росія. Але то вже після війни.
  • Читач11

    Згоден з Анжелікою - багато чинників - війна йде - які там "великі збори"? - часи "домашнього кінотеатру" та "М"тв" - радіо послухайте та   .... та за ухами почухайте?!?
  • Анжеліка Семенюк

    У нас не закінчилась - ВІЙНА. Досить грабувати перенаправте кошти для військових
  • Борис Кост

    Це приміщення весь час ремонтують, утеплюють, поліпшують. Напево, всі затрати перевищують його будівництво.
    Доречі, майже кожен, хто його хоч раз відвідав,  одразу відчув якусь нерадісну ауру цього приміщення, гнітючу, сутінкову атмосферу. Але депутатам, владі і, що важливо, архітекторам міста видніше що з цим робити і на що витрачати кошти територіальної громади нашого з Вами міста. Якщо у когось є заперечення, - напишіть.

keyboard_arrow_up