Що страшного у законі про тварин? Норми, обов'язки та штрафи в інфографіці

Що страшного у законі про тварин? Норми, обов'язки та штрафи в інфографіці
  • По 170 гривень доведеться заплатити власнику за кота чи собаку.
  • Платну реєстрацію домашніх тварин хочуть запровадити наступного року. 
  • Як усе буде і що ще поміняє «закон 7220» — подивіться в інфографіці.

Тільки раз 170 гривень доведеться заплатити власнику за кота чи собаки за реєстрацію своєї тварини, якщо «закон 7220» приймуть. Станеться це не раніше весни наступного року. Питаємо у вінничан, чи готові вони платити за своїх чотирилапих?  
 
— Особисто я б заплатила 170 гривень за реєстрацію. Це ж один раз. І в порівнянні з тим, скільки проїдає моя Варта, це невагома сума, — каже 25-річна Христина, власниця великої безпородної собаки.

Коли питаємо дівчину, чи прибирає вона продукти життєдіяльності після своєї досить великих розмірів тварини (не прибирання буде каратися великим штрафом), то ось що вона говорить:

— Ми не гуляємо у дворах. А набережна та інші місця з хащами — це теж громадське місце? Якщо так, то доведеться ходити з пакетиками... Але спрешу хай приймуть цей закон...  

— Я не проти створення реєстру тварин, — каже власник далматинця Володимир. — Але у мене склалося враження, що наші депутати тільки й думають, як контролювати інших. Хай вони краще самі правдиво заповнюють декларації, а тоді вже нацьковують на нас поліцію з перевірками умов утримання собак та всякими штрафами.

То ж які зміни пропонуть внести 20 авторів законопроекту № 7220, серед яких є і депутати з Вінниці? Редакція 20minut.ua прочитала проект, розібралася у нормах, обов'язках і каральних санкціях за їх невиконання — та склала інфографіку з його пропозицій:  


Читайте також: 

На котах і собаках зроблять мільярди? Закон про тварин прозвали маразмом року

Загроза на відстані повідка. Собаки без намордників кусають вінничан

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (21)
  • Елена Панасюк

    у нас два подкидыша - котёнок и щенок. Уже выросли и стрилизованы. У животных паспорта и прививки.  За собакой ходим с пакетиком и вообще убираем за алкашами во дворе. Мы , блин, ещё и налог на животных платить, потому что добрые. У мужа, кстати, на котов аллергия,  ингода обостряется, иногда норм, но терпим.  И да, лопают они четверть зарплаты - сама не съем -  котейку угощу.  Иногда  они болеют и лечение тоже по карману бьёт.... Ещё раз вопрошаю - это спаравдливо по отношению к таким как мы - бабосы за просто так сбривать?
  • охлобистін

    Ну-ну... клоуни... ми ж вже зажили багато... лишилось собак і котів каструвати і всі проблеми вирішені... в те, що у бабки в селі це єдиний сторож від грабіжників і вона вже не має за що хліба купити, то це ж фігня... хіба їх це хвилює.... а ви далі за них голосуйте і за кг гречки продавайтесь...паскуди
  • Анонім

    и правильно!!! давно пора штрафовать тех кто разводит в квартире непонятно что!!! главное что бы это касалось абсолютно всех!!!! особенно бабушек которые разводят по 20 котов и собак в однокомнатных квартирах и забывают что за животными нужно убирать и кроме них еще есть соседи которым не очень нравиться нюхать п*си к*ки!!!!!!
  • Юрий Бондарук

    Уроды! Моральные уроды!Изголяются над людьми в ВЫЖИМАНИИ ДЕНЕГ. Скоро будем платить за фруктовые деревья и оконные проемы. Я бы их всех ОБЯЗАЛ стерилизоваться, чтобы не оставляли после себя потомство!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up