На війні загинув легендарний боєць «Азова» 21-річний вінничанин Назарій «Грінка» Гринцевич

На війні загинув легендарний боєць «Азова» 21-річний вінничанин Назарій «Грінка» Гринцевич
  • Наймолодшому азовцю Назарію Гринцевичу з позивним «Грінка» 10 березня виповнився лише 21 рік.
  • Сьогодні страшна звістка про загибель молодого бійця сколихнула не лише вінничан, а й всіх українців.

Назарій «Грінка» три місяці з побратимами тримав оборону на «Азовсталі», був наймолодшим захисником Маріуполя. Потім потрапив у полон. Після повернення заснував підрозділ «Контакт 12», у якому був командиром взводу оптичних спостерігачів.

Андрій Разкевич у своєму дописі на Фейсбук розмістив відео-спомин про молодого бійця. Автор посту написав: «Не хочеться в це вірити. І важко прийняти. Пишаюсь знайомством і спілкуванням з тобою. Ти справжній ГЕРОЙ України. У тебе ніколи не було сумнівів, що робити далі. Йдуть найкращі з нас...».

Відео дня

На сторінці Назарія в Інстаграм шоковані страшною новиною підписники пишуть слова прощання під останнім дописом молодого воїна.

Нагадаємо, історію захисника «Азовсталі» вінничанина Назарія Гриневича опублікували у відомому глянці — в українському Vogue. Його розповідь про війну і полон розмістили у рубриці «Heroes». Детальніше в матеріалі:

Назарію Гринцевичу було 11 років, коли росія анексувала Крим і розв'язала війну на Донбасі. В цей час він поклявся собі, що буде захищати країну, як тільки стане повнолітнім. Відразу після школи хлопець сказав мамі, що поїде на заробітки, збирати полуницю у Польщі, а сам поїхав на курс молодого бійця в полк «Азов». 

Після 24 лютого, коли на вулицях Маріуполя точилися бої, Назара контузило. Потім він отримав осколкове поранення в обличчя і перелом ребер.  Через деякий час Маріуполь опинився у повному оточенні, а Назар із бійцями — на «Азовсталі». 

В підрозділі солдат з позивним «Грінка» став наймолодшим бійцем. Він провів на Азовсталі три місяці — як парамедик надав допомогу і ховав побратимів. 

Потім опинився в полоні й був засуджений до смертної кари. «Виконував би наказ до останнього», — ці слова Назар Гринцевич сказав у відповідь на запитання пропагандистів в одному з відео, які вони зняли після виходу бійців з «Азовсталі».

Назарія звільнили з полону у вересні 2022 року, він пройшов реабілітацію і знову повернувся на війну.

Наймолодшому бійцю «Азова» 10 березня 2024 року виповнився лише 21 рік…

Інформація про прощання з молодим Героєм буде завтра.

— Що б не було у вас, любіть маму, їжте кашу і любіть Україну, — легендарна настанова від Назарія.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким Героя! Вічна пам'ять! 

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

«Робимо ставки, де знову перейдуть дорогу на Соборній». Чому вінничани байдужі до полеглих воїнів?

«Піду за тата воювати». Після загибелі батька син вступив до військового ліцею

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Sergio

    🕯😭Зі Святими спочивайте Герої-Янголи.Вічна пам'ять Героям Захисникам України та царство небесне🙏☦️.Низкий уклін Вам Герої сини України❤️🇺🇦
  • Танюша

    Вічна пам'ять та слава Герою.
  • L

    😢
  • _-_

    Яка ж страшенна біль😭😭😭😭😭Спочивай із Богом,янголе😭😭😭😭😭

keyboard_arrow_up