«Шлях нескорених»: історію захисника «Азовсталі» Назарія Гринцевича опублікували в українському Vogue

«Шлях нескорених»: історію захисника «Азовсталі» Назарія Гринцевича опублікували в українському Vogue
Азовець Назарій Гринцевич в українському Vogue
  • Історію захисника «Азовсталі» вінничанина Назарія Гриневича опублікували у відомому глянці — в українському Vogue. Його розповідь про війну і полон розмістили у рубриці «Heroes».

Про наймолодшого азовця Назарія Гринцевича і про понад 50 інших Героїв написали в новому номері Voguе, який вийшов друком в кінці квітня, вперше від початку повномасштабного вторгнення. Видання носить символічну назву «Шлях нескорених».

«За цей час єдність та згуртованість стали суперсилою українців, якою захоплюється світ. Щоб нагадати, що шлях до перемоги — спільна справа, що кожен крок та внесок — цінний і помітний перший, друкований Vogue часів повномасштабної війни в Україні з любов'ю, повагою і вдячністю фіксує історію свого народу у словах та образах», — йдеться в журналі.

Відео дня

Назарій Гринцевич — парамедик з Вінниці, який рятував від смерті поранених товаришів на «Азовсталі». За це отримав орден «За мужність» ІІІ ступеню. Сам був двічі поранений.

«Грінка» разом з побратимами три місяці тримав оборону на «Азовсталі», у полоні провів понад чотири місяці.

Про те, що про сина написали в українському Vogue, у своїх соцмережах повідомила мама оборонця Маріанна Колос. Історія Назарія з'явилась у рубриці Heroes, де розповідають про українців, які наближають перемогу.

«Пишаюсь тобою, синок! Ти в сотні кращих людей Украіни!» — зазначила в дописі мама героя.

В березні 2023 року наймолодшому азовцю Назарію Гринцевичу з позивним «Грінка» виповнилося 20 років. Мама бійця, вінничанка Маріанна Колос, опублікувала світлини сина, коли він був ще зовсім маленьким.

Наразі Гринцевич, якого у вересні минулого року звільнили з полону, завершив курс реабілітації та повернувся на фронт.

 

Читайте також:

«У кожного за спиною своє кладовище». Військовий Євген Ісаєв про затяжну війну і поповнення лав ЗСУ

Ні підлікуватися, ні одружитися: що українці не можуть зробити без військового квитка

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up