«Щасливий, що вдома». Мама наймолодшого азовця розказала про зустріч з сином після полону

«Щасливий, що вдома». Мама наймолодшого азовця розказала про зустріч з сином після полону
Фото Маріанни Колос. Зустріч з сином
  • Назарій Гринцевич — військовий-парамедик, який в середині травня вийшов з «Азовсталі».
  • Вінничанину 10 березня виповнилося 19 років, він наймолодший серед бійців «Азова».
  • 21 вересня Назара разом з 215 українськими військовополоненими визволили з російського полону, в рамках великого обміну.
  • Про зустріч з сином після чотиримісячної неволі розповідає мама бійця Маріанна Колос.

Вінничанка Маріанна Колос з чоловіком поїхали до сина одразу, як тільки почули про його звільнення з чотиримісячного російського полону. Жінка поділилася враженнями від зустрічі з сином після довгої розлуки і невідомості. 

— Він говорив, що який щасливий, що може обійняти своїх рідних і що він нарешті вдома, а я йому говорила, що щаслива я! — каже жінка. — Безумовно, щаслива, що мій син поруч. Але в полоні ще знаходяться тисячі інших дітей, за яких я так само молюсь, як за свою дитину. І так само сподіваюся, що найближчим часом всі сини України повернуться з неволі додому.

Відео дня

Мати 19-річного військового-парамедика Назара Гринцевича розповідає, наскільки пишається своїм Назаром, героєм і патріотом.

— Я знала, що він у мене сильний духом і справжній патріот, але що настільки — навіть не уявляла. Командири мені дякували за те, що мій 19-річний Назар виніс на своїх плечах і врятував не одного бійця. Можете уявити, що переніс він в неволі через свою принциповість і незламність…  

У полон 19-річний захисник, нагадаємо, потрапив після евакуації з металургійного заводу «Азовсталь» у Маріуполі. Понад чотири місяці його тримали в колонії так званої «ДНР». Востаннє Маріанна розмовляла з сином 17 травня, коли українські військові виходили з «Азовсталі».

— Він написав: «Мама, чекай мене вдома! Мене довго не буде на зв'язку, може місяць, але чекай і все буде добре», — каже жінка. — Весь цей час, ми тільки знали приблизно де він, що він живий. Після теракту в Оленівці російська сторона жодної інформації не надала, ми не жили після 29 липня, ми виживали, вірили і молились. Перші місяці я не витримувала, я була в жахливому стані, я плакала, але потім побачила, що це не вихід. І я сподівалася.

На «Азовсталі» Назарій Гринцевич отримав псевдо «Грінка». Він тримав оборону три місяці, був парамедиком — рятував поранених. Там його контузило, а ще він отримав осколкове поранення обличчя. 16 травня президент України Володимир Зеленський дав наказ військовим, які перебували в Маріуполі, скласти зброю і вийти з оточення, аби зберегти їм життя.

Жінка розповіла, що Назар з дитинства хотів бути військовим. Коли йому виповнилося 18, він підписав контракт із ЗСУ, служив в полку «Азов». За порятунок поранених побратимів його нагородили орденом «За мужність» третього ступеня.

 

Читайте також:

«Мамо, це я, Назар. Я в Україні». Про звільнення з полону наймолодшого азовця Назара Гринцевича

«Хворий і виснажений». Мати захисника «Азовсталі» Андрія Рибачка про звільнення сина

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • Наталя Крапівницька

    Назарій, низький уклін Вам і всім нашим Захисникам!! Бажаю Вам швидкого одужання. Вдома і стіни  допомогають.
  • Наталія Новаківська

    Низький уклін Героям України!!!
  • Natalya

    Распустила девка косы, а за нею все матросы!!! Хватит выставлять эту х…

    Мать чуть с ума не сошла!!!! Ее сын был контужен и осколками ему лицо поранило!!!

    🤮🤮🤮🤮

    Дай Бог всем военнопленным выглядеть так, выйдя из «плена» и так же выглядеть их матерям, которые утверждали что сходили «сходили с ума» , от того что их ребёнок находился в плену!!!

    Показуйте правду, а не ту х… 🤮

    СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!!!

    Інна Война reply Natalya

    Цікавий коментар. А що вона мала в черниці постригтися через те, що син потрапив до полону. Ви навіть уявити не можете, що за ці місяці пережила ця бідна жінка, яким був її психологічний стан. І так, вона не занепала духом, вона гідно тримається і виглядає. Не дай Бог нікому пережити такі жахи
  • Julia Ståhl

    Здоровья, сил , наснаги на довгi  довгi роки!!! Швидкого одужання нашому захистнику та Герою!! Неймовiрна радiсть, що дома🙏💙💛

keyboard_arrow_up