На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець

На Донеччині загинув  25-річний Владислав Сидорук із Дашківець
  • Війна продовжує множити горе, забираючи наших дорогих і рідних людей.
  • Сумна звістка прийшла до Якушинецької громади про смерть Владислав Сидорук.

Владислав Сидорук із позивним «Шеріф» воював у лавах 78-ї окремого десантно-штурмового полку «Ґерць». Був старшим солдатом і сапером.

Народився хлопець 22 березня 1999 року у селі Дашківці. Батько в нього помер, тож виховували його бабуся та мати. Після закінчення місцевої школи здобув професійно-технічну освіту у ЦПТО №1 м. Вінниця. Працював у шляхово-будівельному управлінні №56 та заочно навчався у Барському фаховому коледжі транспорту та будівництва НТУ. 

До лав Збройних Сил долучився навесні 2023 року. 

Відео дня

«Владислав був нерозлучний зі своїм двоюрідним братом – моїм сином. Разом і пішли на війну, – розповідає тітка загиблого Героя Наталія. – Їм було лише 20-ть та 24-ри роки. Та патріотизм для них – це не про слова, а про справи… У той роковий день Владислав, ніби щось відчував. Вдивляючись у небо Донеччини, свинцево-чорне, як він описував, продовжував нас заспокоювати. Казав, коли повернеться із завдання, то обов’язково зателефонує…»

Загинув юнак 17 квітня внаслідок ракетного обстрілу позицій поблизу села Нетайлове Покровського району Донецької області. Попри те, що Владислав був розлучений, в нього залишилась трирічна донька.

Рідні кажуть, що назавжди запам’ятають його, як надзвичайно життєрадісну людину, яка жила із відкритою душею та завжди була готова поділитися останнім. Влад був гарним сином, батьком, кумом та другом…

Задля гідного вшанування пам'яті воїна, жителів громади просять завтра 26 квітня о 8.00 зустріти Владислава Сидорука живим коридором від Лукашівки по Корчівці до будинку, де проживав воїн. А саме провулок Київський, 13.

Об 11.30 почнеться чин похорону, а о 13.15 поховання на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Редакція «20 хвилин» висловлює щирі співчуття рідним загиблого Героя.

Нам є ким пишатися і за що боротися! Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.


Читайте також:

До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках

Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (152)
  • Olesya Volchenko Volchenko

    💔ЦАРСТВО НЕБЕСНЕ ТА ВІЧНИЙ СПОКІЙ НАШОМУ ГЕРОЮ!🙏😢
  • Ніна Кериченко

    Вічна пам'ять герою
  • Александр Кармазь

    Героям Слава!
  • Леонід Шемета

    Світла вічна пам'ять Герою України!

keyboard_arrow_up