Вінничани роблять РЕБи для захисту від ворожих дронів. Підтримайте гривнею (прес-служба МБФ "Без кордонів")

Вінничани роблять РЕБи для захисту від ворожих дронів. Підтримайте гривнею (прес-служба МБФ "Без кордонів")

Президент МБФ «Без кордонів», Тетяна Турченкова, розповіла про важливий крок у захисті від ворожих дронів на сході України. Фонд, який працює з 2010 року, реалізував багато різних проєктів, але його остання ініціатива має вирішальне значення для цивільних та військових, які стикаються з загрозою від бойових дронів.

Протягом 2022 - 2023 років фонд налагодив співпрацю з іноземними партнерами та передав допомоги на суму більше 38,5 млн. грн., лише в 2023 році було передано більше 45 тонн допомоги, включаючи продукти харчування, предмети гігієни, медичні засоби та обладнання. Ця допомога стала важливим джерелом підтримки для близько 14 тисяч цивільних осіб жителів прифронтових громад і переселенців Вінниччини та близько 1,2 тисяч військовослужбовців.

Однак, з кожним днем зростає загроза від ворожих бойових дронів, які завдають шкоду життю і майну наших захисників та жителів прифронтових громад. У зв’язку з цим, фонд розпочав проєкт створення станцій радіоелектронної боротьби (РЕБ) для захисту від дронів.

"Наша команда вже здійснила значний прогрес у виготовленні прототипів станцій захисту", - зазначила Ілінзер Марія керівниця проєкту. "Ми плануємо невдовзі запустити безперервне виробництво станцій, які зможуть значно підвищити безпеку наших захисників".

Станції РЕБ не лише покращать захист військових позицій та автівок від дронів, а й знизять ризик втрати майна та життів військовослужбовців та жителів прифронтових громад. Однак, процес виготовлення та впровадження цих станцій потребує фінансових ресурсів.

"Ми відкриті до співпраці з підприємцями та благодійниками, оскільки кожна гривня, вкладена в цей проєкт, зберігає життя та інше дорого вартісне майно, яке вона може захистити", - підкреслила Турченкова Тетяна.

МБФ «Без кордонів» закликає всіх громадян приєднатися до зусиль з боротьби за безпеку та захист військових на передовій та цивільного прифронтового населення. Відкритість до діалогу, прозора система звітності та підтримка бізнес-спільноти є ключем до успішної реалізації проєкту.

Підтримати проєкт: https://no-borders.org.ua/support/

keyboard_arrow_up