Незрячий вінницький художник створює картини зі скульптурного пластиліну

Незрячий вінницький художник створює картини зі скульптурного пластиліну
  • Творчій колектив вінницького підприємства Українського товариства сліпих підготував оригінальну програму у День пам’яті і примирення.
  • Її родзинками стали виступ незрячої поетеси Людмили Дворніцької і виставка картин із пластиліну вінницького художника із порушенням зору Дмитра Ядвижина.

Все це пройшло у молодіжному центрі «Квадрат». Серед слухачів і глядачів були в тому числі і волонтерки, які плетуть там маскувальні сітки для військових. Вони ані на хвилину не зупиняли свою важливу роботу.

Людмила Дворніцька приїхала на виступ до Вінниці із Козятинського району. І презентувала тут свою творчість. Серед її віршів була не лише лірика, але й поезія про війну ще з часів Майдану і АТО. Поруч зі сценою усі охочі могли придбати збірку поезій Людмили Дворніцької «Світ любові моєї».

Відео дня

Родина Ядвижиних – родом зі Львова. Але, починаючи із 1995 року, мешкає у Вінниці. 18 років тому художник-пейзажист Дмитро через важку хворобу втратив зір. Але чоловік хотів творити, як і раніше. Тому перейшов на скульптурний пластилін.

— Не знаємо, чи робить ще хтось картини в такому стилі. Створювати їх зі скульптурного пластиліну – це наша ідея. Вони стоять вдома, поки виставки ми не робили. Переважно це пейзажі, а також різноманітні фігурки, —  розповіла мати художника Людмила Ядвижина. 

Читайте також:

Із нагоди 90-річчя Українського товариства сліпих преміювали вінничан із порушеннями зору

На базі підприємства УТОС планують відновити навчання слабозорих вінничан

Коментарі (1)
  • Женя

    З питань організації виставок чи купівлі вподобаних робіт мого брата звертайтеся за тел 067 318 57 43

keyboard_arrow_up