«Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час

«Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час
  • Сьогодні вночі ворог завдав нового масованого удару по об’єктах генерації.
  • З 18.00 до 23.00 можливі відключення електроенергії по всій Україні.
  • Через бойові дії та ворожу атаку знеструмлені дев'ять областей.

У ніч на 8 травня ворог випустив понад 50 ракет та 20 «шахедів» по енергетичній інфраструктурі у Львівській, Вінницькій, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Івано-Франківській областях. Це вже п’ятий масований ракетно-дроновий удар по об’єктам енергетики, починаючи з 22 березня.

Пошкоджень зазнали об’єкти генерації. Також російські безпілотники пошкодили обладнання одного з об’єктів «Укренерго» в центральному регіоні. Наразі споживачі в цьому регіоні заживлені резервними схемами.

На пошкоджених внаслідок російської атаки об’єктах працює ДСНС, тривають аварійно-відновлювальні роботи.

Відео дня

В «Укренерго» попереджають, що сьогодні ввечері з 18.00 до 23.00 можливе обмеження побутових та промислових споживачів по всій Україні. Обмеження будуть рівномірно розподілені по всім областям. Як саме будуть діяти графіки відключень в кожній області, оприлюднять на офіційних сторінках місцевих обленерго.

Причина — дефіцит електроенергії в енергосистемі. Він виник через нові пошкодження обладнання українських електростанцій, завдані російськими ударами.

Диспетчерський центр «Укренерго» застосовує всі наявні заходи для подолання дефіциту, зокрема імпорт та аварійну допомогу електроенергії з енергосистем країн Європи.

 

Читайте також:

Нічна атака на Вінниччину: ворог влучив в об'єкт інфраструктури

На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Видалений

    Економте 😂
  • Я

    Складається враження ,що нас хтось най....ує і дуже жорстко

    Георгій reply Я

    В долі приватні власники електростанцій. Вони отримали з бюджету гроші для обладнання захисту. Але нічого розумного не зробили. Навіть за ці два роки вони умудрялись продавати електроенергію закордон. А тепер після обстрілів і ушкоджень будуть вимагати знову з бюджету гроші на відновлення. І негайно бо від них все залежить.
  • Георгій

    Це ми розуміємо.
    Але не розуміємо чому ракети швидкість яких дозволяє збивати їх з стрілецької зброї та малокаліберних гармат не збиваються навіть на підльоті до енергообєктів. Чого не вистачає: зброї чи розуму?
    Адже ті сітки та троси з канатами які встановили навколо обєктів ефективні лише проти повільних шахедів. Ракети пронизують їх наскрізь. Тим більше що хтось з високопосадовців здав росіянам інформацію про захист енергообєктів.

    Вікторія reply Георгій

    Чого хтось? Сам сцарь України і здає!

keyboard_arrow_up