Іменем Героя України Костянтина Могилка назвали літак, схожий на той, на якому він загинув

Іменем Героя України Костянтина Могилка назвали літак, схожий на той, на якому він загинув
Верховний головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко взяв участь у церемонії передачі 15-й бригаді транспортної авіації відремонтованого літака Ан-30Б, який носитиме ім’я Костянтина Могилка.

Про це інформує сайт Міністерства оборони України.

— Костянтин за життя жив з крилами, і зараз він продовжує літати, — сказав Президент.

Відтепер бойова машина — військово-транспортний літак АН-30Б (борт № 86) носитиме ім'я загиблого командира екіпажу літака-розвідника, льотчика першого класу, підполковника, Героя України Костянтина Могилка, який загинув, відвівши палаючий літак від житлових кварталів міста Слов’янськ.

Відео дня

Нагадаємо, 6 червня 2014 року літак-розвідник АН-30Б, яким керував підполковник Костянтин Могилко, фотографував місцевість над містечком Слов’янськ, Донецької області.

В екіпажі було сім осіб. О 17:40 на висоті 4050 метрів, яка вважається безпечною, у літак влучила ракета, що була випущена сепаратистами з переносного ракетно-зенітного комплексу. Ракета влучила у правий двигун, почалася пожежа. Літак почав різко втрачати висоту. До падіння залишалися лічені секунди, коли командир наказав команді покинути літак, а сам відвів його від житлових кварталів Слов’янська.

АН впав північніше міста. Командир літака підполковник Костянтин Могилко загинув. Його знайшли у кабіні. Він до останнього залишався за штурвалом.

Читайте також:

Останній політ Костянтин Могилко здійснив над рідною Вінницею

Фото вінничанина Костянтина Могилка вміщено на конвертах «Укрпошти»

У річницю загибелі Костянтина Могилка над Вінницею здійснив політ пам’яті його учень

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Дід

    Земля пухом,Царство Небесне,вічна пам'ять.
  • Місцевий

  • Дарья

    Вічна пам"ять, нехай земля йому буде пухом.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:15 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 12:12 Легковик зіткнувся з потягом: загинув начальник Хмільницького центру зайнятості Юрій Шевченко photo_camera 10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up