У річницю загибелі Костянтина Могилка над Вінницею здійснив політ пам’яті його учень

У річницю загибелі Костянтина Могилка над Вінницею здійснив політ пам’яті його учень
Пам’ятний знак на честь Героя України льотчика Костянтина Могилка відкрито на його могилі сьогодні, 6 ч червня, у річницю загибелі пілота.

Рік тому у цей день 6 червня о 17-й годині 12 хвилин над Слов’янськом трагічно загинув вінничанин льотчик Костянтин Могилко. Пілотований ним літак АН-30 бригади транспортної авіації Повітряних сил  підбили терористи. Палюча машина могла впасти на місто. Костянтин Могилко дав команду екіпажу залишити борт, а сам до останнього не випускав з рук штурвал. Ціною власного життя відвів літак за межі населеного пункту. Як пізніше пояснили фахівці, Могилку не вистачило якийсь десяток секунд, щоб приземлити машину на озеро. Літак вибухнув на підльоті до землі.

Поховали відважного льотчика на кладовищі у селі Пирогово. Такою була воля його батьків. Пам’ятний знак виготовили за сприяння особового складу частини, в якій служив Костянтин Могилко. Вшанувати пам'ять Героя приїхали його побратими, керівний та особовий склад Командування Повітряних сил, керівники міста та області, прийшли рідні, друзі, знайомі.

Відео дня

-Такого льотчика  нам більше не знайти, - каже заступник командира частини Юрій Горинюк. – І  такого друга теж. Знав Костю ще з курсантських років. Він був людиною рідкісної доброти і щирості. І в той же час фанатично любив небо, свою роботу. У відповідь на те, чи готовий до польоту, завжди відповідав: «Так, я лечу!».

Під час відкриття пам’ятного знака над головами присутніх пролетів літак. Цей політ здійснив учень Могилка, до речі, теж вінничанин, підполковник Олексій Лук’янов.

-Я знаю Льошу  з дитинства, - каже батько Могилка  Віктор Петрович. – Разом з  його батьком працювали на  авіазаводі. Дуже хороший хлопець  і пілот класний. Був очевидцем, як Костя навчав Льошу здійснювати так звану афганську посадку. Костю навчив це робити Сергій Булат, а він допоміг освоїти цей прийом Лук’янову.Малого сина Костянтина дідусь навчив на комп’ютері здійснювати зліт і посадку літака. Пан Віктор каже, що останнім часом внук відмовляється грати в таку гру. На запитання дідуся. Чому більше не цікавить літка, малий відповідає: «Так він же не справжній! Ось приїде тато і я з ним полечу на справжньому літаку». Після цих слів Віктор Петрович, він теж колишній льотчик, не стримує сліз.Указом Президента України № 545 від 20 червня 2014 року командиру транспортної авіаційної ескадрильї “Блакитна стежа” 15 бригади транспортної авіації підполковнику Могилку Костянтину Вікторовичу присвоєно звання Герой України (посмертно).

Згадаймо нашого відважного земляка Костю Могилка. Вічна пам'ять! Герої не вмирають!

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Вічна пам"ять. Співчуття рідним та близьким. Герої не вмирають.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:51 Запустили масштабний волонтерський проєкт «Подільські дрони». Мета — збирати по тисячі FPV щомісяця photo_camera 11:25 Де смачно пообідати у Центрі Вінниці: огляд бізнес-ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:21 Небайдужі вінничани повідомили патрульним про п'яного водія photo_camera 10:23 Без води та світла. Де у Вінниці 7 травня відключатимуть послуги Від читача 17:14 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 10:07 Дрони з Калинівки випробували на полі бою. Робити їх самотужки дешевше і швидше photo_camera 10:03 Олег Мейдич: «Закон про легалізацію грального бізнесу взагалі має бути скасований» (Прес-служба ВО "Батьківщина") 09:48 Через важку хворобу перестало битися серце воїна-добровольця Володимира Савуляка 09:18 У Генштабі розповіли про 804-й день війни: найгарячіше на Авдіївському напрямку 08:17 Сьогодні вітаємо Антона та Людмилу. Історія, заборони та прикмети 7 травня 08:00 Як зберегти здоров'я спини, суглобів та куди звернутися при болях у Вінниці (партнерський проєкт) 07:55 Вакансії в Green cool, Грош та 59 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 21:07 На Вінниччині відбудеться ретро-тур найдовшою вузькоколійкою в Європі photo_camera 20:19 У Вінницькій області з початку року народилося 2151 немовля 19:21 Нічні заморозки та погіршення погодних умов прогнозують на Вінниччині play_circle_filled 19:03 Робили все без дозволів: через будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс play_circle_filled photo_camera 18:43 На Калинівщині відкрили меморіальну дошку в пам'ять про полеглого Віталія Кулака photo_camera 18:09 Затримали «бізнесмена», у якого «квиток» до Молдови коштував $9000 17:24 У Хмільницьку громаду «на щиті» повертається Олександр Бойко, який вважався безвісти зниклим 16:38 У Вінниці затримали жителя Чернігова, який пограбував аптеку та втік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up