Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини

Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини
  • ДБР знайшли двох людей, які допомогали переховуватися вбивцям поліцейського з Вінниччини. Вони також виявилися військовими.

Працівники ДБР повідомили про те, що вони викрили двох військових, які допомагали переховуватись підозрюваним у розстрілі поліцейських на Вінниччині. Одного з них вже затримано.

Нагадаємо, вночі 20 квітня, близько другої години ночі у Гайсинському районі поліцейські зупинили для перевірки невідомий автомобіль темно-зеленого кольору. В авто були двоє чоловіків. Вони відкрили вогонь по поліцейських. Від отриманих поранень загинув 20-річний поліцейський Максим Зарецький, його напарника пораненили. Про це ми писали у матеріалі:

Невдовзі, у соцмережах з'явилося фото розшукуваних стрілків. Це, як виявилося, батько та син — Віталій та Валерій Васілаке.

Відео дня

А наступного дня стало відомо, що їх затримали на Одещині. 

І вже працівники ДБР дізнались, що після трагічної події, нападники вирішили втекти за кордон та звернулись за допомогою до знайомих військовослужбовців. Один з них також самовільно залишив військову частину в Одеській області.

«Не зважаючи на те, що загалу вже було відомо, що батько та син розшукуються за вбивство правоохоронця, фігуранти відгукнулись та вирішили допомогти. Зокрема, один з них передав авто для втечі за кордон, а інший - поїхав забрати закордонні паспорти та мобільний телефон, які надалі передав нападникам», — розповіли в повідомленні.

Таким чином, 24 квітня 2024 року ДБР затримало одного з військовослужбовців, який сприяв втечі підозрюваних та самовільно залишив військову частину.

Чоловіку повідомлено про підозру за ч.1 ст. 396 КК України. Іншому, який самовільно залишив військову частину повідомлено про підозру за ч.5 ст.407 КК України.

У кримінальному провадженні проведено обшуки за адресами фігурантів справи та інших осіб, які допомагали нападникам втекти за кордон та надавали першу медичну допомогу. Вилучені їхні мобільні телефони.

Досудове розслідування триває.

Щодо Віталія та Валерія Васілаке, то суд їх арештував. Обох відправили під варту на два місяці без права внесення застави.

Про усі деталі та ймовірні версії злочину писали в матеріалі:


Читайте також:

 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня

Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up