Бандитів, що вбили поліцейського в Гайсинському районі, затримали на Одещині (ОФІЦІЙНО)

Бандитів, що вбили поліцейського в Гайсинському районі, затримали на Одещині (ОФІЦІЙНО)
  • Нападниками виявилися двоє військових, батько та син, 52 та 26 років, уродженці Вінницької області.
  • Їх затримали в Одеській області, де вони переховувалися. Чоловікам загрожує довічне ув'язнення.

Оперативники встановили місцеперебування фігурантів — вони переховувались на території Одеської області. Зловмисники затримані за силової підтримки спецпідрозділу КОРД. Про це повідомляє Нацполіція.

«Нападники — двоє військових, батько та син, 52 та 26 років, уродженці Вінницької області. Поліцейський, який загинув при виконанні обовʼязків, захищаючи напарника, на якого напали першим, встиг здійснити постріли та поранити зловмисників, — зазначають у повідомленні. — Обставини події та мотиви скоєного злочину встановлюються».

Відео дня

За фактом нападу відкрили кримінальне провадження за статтею 348 Кримінального кодексу України — Вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків. Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі. Вирішують питання про обрання їм запобіжних заходів на час слідства. 

Також в поліції згодом розповіли, що підозрювані у розстрілі поліцейських хотіли втекти за кордон. Вони переховувались у покинутій будівлі на території Одеської області і мали намір виїхати з України.

«Затримані називають мотивом нападу на поліцейських те, що вони перевозили бойові гранати. Проте, чи це так, встановлює слідство. Також разом зі співробітниками Служби безпеки України перевіряється їхня причетність до діяльності диверсійно-розвідувальних груп», — сказали в поліцейському главку. 

Учора, нагадаємо, під час проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські розшукали автомобіль нападників. В автомобілі були сліди крові, бо один з утікачів був поранений. Також поліцейські вилучили скривавлений одяг, взуття фігурантів, документи та інші речові докази.

Вночі 20 квітня, як ми розповідали раніше, близько другої ночі у Гайсинському районі поліцейські зупинили для перевірки автомобіль темно-зеленого кольору. В авто були двоє чоловіків, які в процесі перевірки їхнього багажу відкрили вогонь по поліцейських. Від отриманих поранень загинув 20-річний поліцейський, його напарник був поранений. Про це ми писали у матеріалі:

Згодом оприлюднили відео з боді-камери патрульного і стало відомо трохи більше деталей. У ролику видно, що молодший чоловік, який був пасажиром авто, нервує і, коли його попросили показати багажник, він напав на поліського з кулаками. У цей момент лунає більше десятка пострілів. Один правоохоронець лежить на землі мертвий, інший — стікає кровю. Злочинці тікають.

Ще пізніше оприлюднили імена поліцейських та ймовірних злочинців. У соцмережах з'явилося фото розшукуваних стрілків. Це, як виявилося, батько та син — Віталій та Валерій Васілаке.

Також відомі імена поліцейських — загинув рядовий поліції Максим Зарецький 2004 року народження, поранення отримав капітан Максим Шарапанівський.

Одразу було зрозуміло: злочинці перевозили заборонене. Це офіційно підтвердилося, коли в прокуратурі розповіли, що знайшли разом з авто боєприпаси.

 

Читайте також:

«Робимо ставки, де знову перейдуть дорогу на Соборній». Чому вінничани байдужі до полеглих воїнів?

«Поранені кричать не так від болю, як від травматичного шоку» — лікар повернувся з фронту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (21)
  • Ukraine

    Сволочі вони а не військові.
  • Читач74

    Тому хто вбив, мають дати довічне.
  • Місцевий

    Це говорить про слабку роботу особлибих відділів контр розвідки, які не знали про крадіжку гранат, чи зброї, які вкрали тільки у військовій частині. Далі про просування тилом на автівці, і чисто случайно  поліціянти виявили те за що поплатились життям. Довічне , таких НЕ виправить , таких потібно знищувати, тим більше що вони якоби військові, і судити має військовий трибунал.
  • Инна Королёва

    Що це за людина в цивільному одязі на відео, яка питає що случилося? Де в лісі він взявся?

keyboard_arrow_up