Знайшли машину військових в крові, а поруч — боєприпаси: нові деталі стрілянини по поліції

Знайшли машину військових в крові, а поруч — боєприпаси: нові деталі стрілянини по поліції
  • Минулої доби всю країну сколихнула подія, яка сталася на Вінниччині. Двоє військових відкрили вогонь по поліції. Один інспектор загинув, інший — у лікарні.
  • Одразу було відомо, що злочинці, щось перевозили заборонене. Але це офіційно підтвердилося, коли знайшли їх авто. Самих же злочинців досі шукають.

Вночі 20 квітня, близько другої години ночі у Гайсинському районі поліцейські зупинили для перевірки невідомий автомобіль темно-зеленого кольору. В авто були двоє чоловіків. Вони відкрили вогонь по поліцейських. Від отриманих поранень загинув 20-річний поліцейський, його напарник поранений. Про це ми писали у матеріалі:

Згодом оприлюднили відео з боді-камери патрульного і стало відомо трохи більше деталей. У ролику видно, що молодший чоловік, який був пасажиром авто, нервує і, коли його попросили показати багажник, він напав на поліського з кулаками. У цей момент лунає більше десятка пострілів. Один правоохоронець лежить на землі мертвий, інший — стікає кровю. Злочинці тікають.

Ще пізніше оприлюднили імена поліцейських та ймовірних злочинців.

Відео дня

У соцмережах з'явилося фото розшукуваних стрілків. Це, як виявилося, батько та син — Віталій та Валерій Васілаке.

Також у мережі з'явилися імена поліцейських — загинув рядовий поліції Максим Зарецький 2004 року народження, поранення отримав капітан Максим Шарапанівський.

Подію пригадали. Далі зібрали інформацію, яка стала відома станом на сьогоднішній ранок.

Батьки залишились без єдиного сина

Загиблий під час нічного нападу поліцейський — 20-річний Максим Зарецький. Максиму було 20 років. З 2021 року він навчався у Національній академії внутрішніх справ та півтора роки віддано служив у секторі реагування патрульної поліції.

Без єдиного сина залишились батьки чоловіка. Він був патріотом, надійним товаришем, сумлінним та відданим справі правоохоронцем.

Неважливо, хто та в якому одязі

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко відреагував на розстріл поліцейських у Гайсинському районі Вінницької області. Реакція Клименка з'явилася у його Telegram-каналі. Він заявив, що немає жодних виправдань цьому злочину, а винних чекає покарання за всією суворістю закону.

«Неважливо, хто та в якому одязі... В якому стані та з якої причини. Виправдання цьому злочину немає і не може бути. Стрільців необхідно знайти та затримати. Вони мають відповісти за всією суворістю Закону», — зазначив Клименко, опосередковано підтвердивши, що підозрювані можуть бути причетними до військової служби.

Військові зробили заяву

У Збройних силах України прокоментували інформацію, яка поширюється соціальними мережами, щодо вбивць 20-річного вінницького поліцейського Максима Зарецького, зокрема, підтверджено, що підозрювані — служать в однієї з частин. Раніше у соціальних мережах з’явилися дописи про те, що підозрювані нібито служать у складі 28-ї окремої механізованої бригади на Одещині.

«Щодо інформації про скоєння важкого злочину вчиненого особами у Вінницькій області… Хочемо зазначити, що підозрювані особи у вчиненні злочину, понад рік вже не мають відношення до 28-ї окремої механізованої бригади ім. Лицарів Зимового походу та проходять службу в іншій військовій частині», — йдеться у повідомленні оперативного командування «Південь».

У ЗСУ запевняють, що докладають всіх зусиль, щоб сприяти розслідуванню цього випадку та забезпечити справедливість. Просять усіх, хто володіє інформацією про підозрюваних, повідомити її правоохоронним органам.

 

Розпочали розслідування

Офіс Генерального прокурора повідомив: «Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом посягання на життя працівника правоохоронного органу (ст. 348 КК України). На даний час проведено огляд місця події, вилучені речові докази, здійснюються невідкладні слідчі дії. Наразі перевіряється причетність до вчинення злочину двох військовослужбовців». 

Знайшли авто в крові та зі зброєю

«На території Вінницької області було виявлено транспортний засіб, за допомогою якого переміщувалися підозрювані особи. Також на тому ж місці виявили боєприпаси, які відносяться до військового майна», — розкрив подробиці в ефірі телемарафону керівник Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони південного регіону Олексій Рихлюк. 

Він додав, що на даний час на території Вінницької та суміжних областей проводиться ряд оперативно-розшукових заходів, з метою встановлення місця перебування підозрюваних. Згідно статті 348 Кримінального кодексу, підозрюваним загрожує від 9 до 15 років позбавлення волі або довічне.

«Можу зазначити, що дані особи є військовослужбовцями ЗСУ», — сказав Рихлюк.

Також він звернувся із закликом до громадян, якщо хтось володіє будь-якою  важливою інформацією, зателефонувати за номером 102.

До речі, у фото, які з'явилося у мережі, видно, що авто злочинців у крові. Кров на водійські дверці та на сидінні пасажира.

Слідкуємо і надалі за цим резонансним інцидентом та будемо вас оперативно сповіщати про хід подій.

ОНОВЛЕНО

Нападниками виявилися двоє військових, батько та син, 52 та 26 років, уродженці Вінницької області.

Їх затримали в Одеській області, де вони переховувалися. Чоловікам загрожує довічне ув'язнення.

 

Читайте також:

«Робимо ставки, де знову перейдуть дорогу на Соборній». Чому вінничани байдужі до полеглих воїнів?

«Поранені кричать не так від болю, як від травматичного шоку» — лікар повернувся з фронту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (47)
  • Рисовое Зёрнышко

    Навіть війни не треба - дай мавпі зброю , перестріляють один одного .
  • Рисовое Зёрнышко

    Якщо везли  зброю - повинен бути документ і супровід .Ви що тут діти , в армії не служили , порядок перевозу зброї не знаєте . А везли продати . Вбили правоохоронця , в військовий стан - поздоровляю якщо буде 15 . Молодий вийде в 41 .а от батькові буде 67 дідусь - країна вже буде не та .
  • Martin Libher

    Ніхто не задавав питання як вони до вінницького району доїхали?шо постів нема більше ніде?
  • l_viktoriav

    Їх затримали тільки що

keyboard_arrow_up