За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа

За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа
фото ймовірних вбивць
  • Вночі 20 квітня двоє чоловіків відкрили вогонь по поліцейських. Від отриманих поранень загинув 20-річний поліцейський, його напарник поранений. 
  • Стало відомо, що стріляли військові родом з села біля Піщанки. Вони батько та син. Ймовірно, везли щось заборонене в багажнику темно-зеленої Suzuki Grand Vitara.

Стріляли та били по голові

Близько 01.40 сьогодні, 20 квітня, на автодорозі між селами Флорине та Яланець Бершадської громади, для перевірки документів підчас комендантської години поліцейські зупинили автомобіль Suzuki Grand Vitara темного кольору.

Інспектори почали перевіряти документи на авто чоловіків і, коли почали оглядати багажник, по них відкрили вогонь. Одного поліцейського водій застрелив одразу. На іншого поліцейського пасажир спершу кинувся з кулаками, потім пролунали постріли. Чоловіки на авто втекли, їх розшукують.

Травми поліцейського, який вижив: вогнепальне поранення лівої сідниці, закрита черепно-мозкова травма, множинні забої голови. Його госпіталізували до Бершадської лікарні.

Це батько та син, військові

У соцмережах з'явилося фото розшукуваних стрілків. Це, як виявилося, батько та син — Віталій та Валерій Васілаке.

У відео з бодікамери поліцейського чути, як молодший злочинець каже, що разом із батьком служить у 28-й механізованій бригаді. Однак, у бригаді цю інформацію спростовують.

Тим часом Сили оборони півдня України зазначають, що рік тому підозрювані були у складі 28-ї окремої механізованої бригади, а зараз є чинними військовими та проходять службу в іншій військовій частині.

— Щодо інформації про причетність наших військовослужбовців до скоєння важкого злочину у Вінницькій області. Командування військ оперативного командування «Південь» максимально сприяє правоохоронним органам у пошуку та затриманні осіб, які підозрюються у скоєнні злочину.  Щиро співчуваємо родині загиблого поліцейського. Це важка втрата і винні обов'язково мають понести покарання, — цитуємо повідомлення. — Додатково зазначимо, що підозрювані у вчиненні злочину особи, вже понад рік не мають відношення до 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу. Ми докладаємо всіх зусиль, щоб сприяти розслідуванню цього випадку та забезпечити справедливість. Просимо усіх, хто володіє інформацією про підозрюваних, повідомити правоохоронні органи».

Офіс Генерального прокурора повідомив: «Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом посягання на життя працівника правоохоронного органу (ст. 348 КК України). На даний час проведено огляд місця події, вилучені речові докази, здійснюються невідкладні слідчі дії. Наразі перевіряється причетність до вчинення злочину двох військовослужбовців». 

Постріли, кров та крики

Також стали відомі імена поліцейських. Загинув рядовий поліції Максим Зарецький 2004 року народження. Поранення отримав капітан Максим Шарапанівський.

Шарапанівський на відео заливається кров'ю, Зарецький лежить на землі мертвий. Поранений поліцейський поводиться спокійно, добирається до авто та сідає. Поруч кричить якийсь чоловік, в нього істерика.

Ролик опублікували у нашому телеграм-каналі. Дивіться його, якщо маєте неслабку психіку та вам 18+.

 

Раніше ми розповідали, що поліція розшукує чоловіків, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині. На території Вінницької та Одеської областей ввели поліцейську операцію.

— Завдяки зусиллям оперативних служб вдалося встановити осіб, ймовірно причетних до скоєння злочину, — інформує поліція Вінницької області. — Орієнтування розіслали до всіх регіональних підрозділів Національної поліції.

Знайшли авто в крові та зі зброєю

«На території Вінницької області було виявлено транспортний засіб, за допомогою якого переміщувалися підозрювані особи. Також на тому ж місці виявили боєприпаси, які відносяться до військового майна», — розкрив подробиці в ефірі телемарафону керівник Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони південного регіону Олексій Рихлюк. 

Він додав, що на даний час на території Вінницької та суміжних областей проводиться ряд оперативно-розшукових заходів, з метою встановлення місця перебування підозрюваних. Згідно статті 348 Кримінального кодексу, підозрюваним загрожує від 9 до 15 років позбавлення волі або довічне.

«Можу зазначити, що дані особи є військовослужбовцями ЗСУ», — сказав Рихлюк.

Також він звернувся із закликом до громадян, якщо хтось володіє будь-якою  важливою інформацією, зателефонувати за номером 102.

 

Читайте також:

«Робимо ставки, де знову перейдуть дорогу на Соборній». Чому вінничани байдужі до полеглих воїнів?

«Поранені кричать не так від болю, як від травматичного шоку» — лікар повернувся з фронту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (132)
  • Надежда Петрова

    Кажете довічне і ще годувати їх їх треба поставити один проти одного і розстрляти
  • Надежда Петрова

    Скільки можна показувати цих шакалів
  • Ирина Мохун

    Яке горе батькам! Втратити єдиного сина
  • Вєра Тоненчук

    Чому напосту був хлопчина 20 років? Аде ті яким скоро на пенсію, досвідченим і розумним. Унас війна і коменданська година.

keyboard_arrow_up