«Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa

«Вінницький» ліфт  встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa
  • Комунaльне підприємство «Вінницяміськліфт» нaлaгодило виробництво ліфтових кaбін нового типу. 
  • Одну кaбіну вже встaновили, нa черзі — другa.

Нова, більш сучасна та не потребує фарбування. Підприємство «Вінницяміськліфт» налагодило виробництво ліфтових кабін нового типу. Йдеться про кабіни з нержавіючої сталі на кшталт таких, якими обладнані ліфти сучасного типу, зокрема і турецького виробництва, п’ять з яких встановили у Вінниці торік в межах пілотного проєкту.

— Цьогоріч встановлення турецьких ліфтів не передбачається, адже пріоритет — підтримка військових. Тому шукаємо інші можливості, які дозволять оновити ті ліфти в наших багатоквартирних будинках, які того потребують. Це підйомники, які вичерпали гарантійний 25-річний термін експлуатації, — каже директор департаменту житлового господарства міськради Віталій Місецький.

Наразі фахівці підприємства виготовляють уже другу кабіну з нержавіючої сталі. Її найближчим часом мають встановити в житловому будинку на вулиці Генерала Григоренка, 67.

Відео дня

Першу таку кабіну встановили в багатоповерхівці на Агатангела Кримського кілька тижнів тому. Вона більш надійна, стійкіша до корозії та виглядає більш сучасно. Після капітально-відновлювального ремонту люди зможуть безпечно користуватися цим ліфтом ще 12 років.

Одночасно з виготовленням кабіни спеціалісти підприємства проводять заміну та ремонт механізмів підйомника в самому будинку. Ліфт оновлюють у четвертому під'їзді.

В межах робіт тут замінять канати, шафу керування, демонтують стару проводку та прокладуть нову. А також встановлять нові кнопки виклику, обмежувач швидкості та сучасне світлодіодне освітлення.

Новий ліфт обладнають системою безпровідної диспетчеризації. Вона дозволяє напряму зв'язатися з диспетчером «Вінницяміськліфт» у випадку аварійної зупинки підйомника. Ця система, зокрема, добре себе зарекомендувала під час частих відключень електроенергії, які відбувались восени 2022 року.

В будинку на Генерала Григоренка, 67 раніше створили ОСББ. Капітальний ремонт ліфта виконують на умовах співфінансування, основні витрати покриє міський бюджет. Це вже третій підйомник, який оновлять в місті з початку року.

 

Читайте також:

Для зручності маломобільних мешканців: у Вінниці почали ремонтувати тротуари

Біля під'їзду ще однієї вінницької багатоповерхівки встановили пандус

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Andrey Kolesov

    Збірку а не виробництво. Курують запчастини за 3 копійки, збирають за 2 години ліфт і продають по ціні літака! Спекулянти😃

keyboard_arrow_up