Біля під'їзду ще однієї вінницької багатоповерхівки встановили пандус

Біля під'їзду ще однієї вінницької багатоповерхівки встановили пандус
  • Конструкцію, яка спрощує доступ до під'їзду, змонтували на прохання мешканців з інвалідністю.
  • Роботи виконували коштом міського бюджету.

Як інформують на сайті міської ради, у Вінниці продовжують дбати про доступність та безбар’єрність. Адже турбота — один з пріоритетів міської ради на цей рік.

Ще одна вінницька багатоповерхівка тепер стала доступнішою для маломобільних мешканців. Днями біля одного з під’їздів будинку на вулиці Верхарній, 70 облаштували пандус.

Відео дня

Як розповідає директор департаменту житлового господарства Вінницької міської ради Віталій Місецький, цей вид робіт — досить затребуваний з боку містян.

— На даний час питання міської мобільності особливо актуальне у зв'язку з тим, що з війни повертається чимало військових з тими чи іншими пораненнями, тому ми маємо докладати зусиль, щоб у міру можливостей створити у місті комфортні умови пересування для маломобільних містян, — каже Віталій Місецький.

Крім людей з інвалідністю, пандус також потрібен літнім мешканцям та батькам з дитячими візочками. Процес монтажу намагалися виконувати в стислі терміни, щоб не створювати незручностей для мешканців на тривалий час.

Нагадаємо, минулого року в місті вдалось облаштувати пандусами 14 під'їздів багатоквартирних будинків. Цьогоріч, зважаючи на фінансові можливості, у Вінниці попередньо планують обладнати пандусами загалом п'ять під'їздів.

Якщо мешканці будинку бажають, щоб біля їхнього під’їзду з’явився пандус, вони мають звернутися до департаменту житлового господарства за номером телефону: (0432) 59-51-24. 

Рішення про облаштування такої конструкції будуть приймати на підставі того, чи проживають у будинку маломобільні групи населення, а також зважаючи на технічні та фінансові можливості.

 

Читайте також:

За рік у Вінниці встановили 14 пандусів біля під’їздів багатоповерхівок

Члени родин безвісти зниклих захисників мають право на пільги: деталі

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • AK

    Потрібно в рівень входи робити, проблема вирішилась би сама. Погана традиція, не обґрунтовано. Ми не у вічній мерзлоті живемо.
  • Тетяна

    Оце подія!!!! А більше ніде не треба, ні?
  • Олександр

    Це добре, але як далі, по сходам на верхній поверх. Добре, якщо є ліфт, ще й вантажний. У совку інвалідів за людей не сприймали, тому жодної інфраструктури для них не було. Підозрюю, що і у нових будинках на цьому економлять.
  • Lena

    Ура!!! Яке велике досягнення.

keyboard_arrow_up