Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній)

Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній)

Салон автомобіля - це місце, де власники автомобілів проводять значну кількість часу. В результаті він швидко забруднюється, а у старих автомобілів сидіння та підлога взагалі втрачають свою первозданну свіжість. Якщо звичайна хімчистка салону вже не приносить бажаного ефекту, розгляньте можливість радикального оновлення інтер'єру вашого автомобіля.

Зміст

  1. Чохли на сидіння автомобіля: вибір, матеріали та ціни
  2. Вибір килимків для салону автомобіля: гумові, EVA-килимки та ворсові

Чохли на сидіння автомобіля: вибір, матеріали та ціни

Одним з найпопулярніших способів оновлення та захисту салону авто є використання авточохлів. Ці аксесуари доступні в різних матеріалах і кольорах, давайте розглянемо детальніше.

Модельні чохли на сидіння виготовляються спеціально для конкретних моделей автомобілів, завдяки чому їх посадка є ідеальною. Пасажири навіть можуть не помітити, що оббивка сидінь автомобіля не оригінальна. Чохли доступні з екошкіри, автотканини, алькантари та їх комбінацій.

Чохли з автотканини

Найбільш бюджетні чохли виготовлені з автотканини. Цей матеріал відзначається високою стійкістю до зносу і розриву. Вартість оновлення салону авто на 5 місць чохлами з автотканини становить до 3000 грн.

onovit_salon_2_avtotkan

Чохли з екошкіри та комбіновані чохли з екошкіри і тканини

За досвідом українських автовласників, найоптимальнішим варіантом за співвідношенням ціни та якості є чохли з екошкіри або їх комбінації з тканиною. Чохли забезпечують максимальний захист салону, що особливо актуально при перевезенні дітей або домашніх улюбленців. Однак, у спеку вони можуть нагріватися, але і це вирішується включенням кондиціонера.

Чохли з екошкіри та алькантари

Алькантара – це сучасний матеріал, що нагадує високоякісний замш. Він приємний на дотик, забезпечує комфорт як в спеку, так і в холодну пору року. Цей матеріал виробляється італійською компанією Alcantara S.p.A., що підтверджує його високу якість. Ціни на чохли з екошкіри та алькантари стартують від 7000 грн.

onovit_salon_3_antara

Авточохли: міфи та реальність

Чи можуть чохли пошкодити рідну оббивку салону? Ні, виробники авточохлів використовують підкладку, яка запобігає протиранню.

Чи можуть авточохли впливати на функціональність салону, зокрема на складання сидінь та відкидання підлокітника? Ні, модельні авточохли не впливають на функціональність салону, та зроблені з урахуванням всіх особливостей моделі авто, включаючи навіть відкидні столики в спинках передніх сидінь - якщо вони є. 

Чи можуть чохли на сидіннях перешкоджати спрацюванню подушок безпеки? Ні, сучасні автомобілі оснащені рядом систем безпеки, включаючи Air Bag і Isofix. Виробники авточохлів враховують особливості розташування подушок безпеки і розробляють чохли з ослабленим швом, який не впливає на експлуатаційні характеристики та не перешкоджає спрацюванню подушок безпеки. Додатково цей шов маркують лейбою "Air Bag". Отвори під систему Isofix також враховуються при пошитті чохлів.

Вибір килимків для салону автомобіля: гумові, EVA-килимки та ворсові

Килимки для салону автомобіля є важливим автоаксесуаром, від якості якого залежить чистота в салоні та простота догляду за ним. На ринку представлено чимало різних виробників та матеріалів автокилимків. Серед найпопулярніших в Україні - гумові килимки, EVA-килимки та ворсові килимки.

Кожен тип килимка має свої переваги та недоліки. 

Ворсові килимки 

Найбільш близькі до оригінальних килимків, якими комплектується автомобіль з заводу - ворсові килимки. Вони підкреслюють дизайн та статусність авто, нагадуючи ворсову підлогу в салоні.

onovit_salon_4_vors

Однак догляд за ворсовими килимками потребує більше уваги, ніж за іншими матеріалами. Пилососити салон та прати килимки після експлуатації авто у погану погоду є важливим. Особливо важливо правильно просушити такі килимки, щоб запобігти появі затхлого запаху та розмноженню грибків.

Якщо ви ретельно та часто доглядаєте за своїм автомобілем, то ворсові килимки стануть ідеальним вибором для вас.

З практичної точки зору краще звернути увагу на EVA-килимки або гумові.

EVA-килимки

EVA-килимки підкорили ринок автомобільних аксесуарів в Україні декілька років тому. Доступна ціна та зручний, практичний у догляді матеріал завоювали серця автовласників. Кожен може підкреслити дизайн інтер'єру авто широкою палітрою кольору матеріалу та канту килимка. 

onovit_salon_5_eva

Особливість форми поверхні килимків - ромб або соти, дозволяє ефективно утримувати значну кількість рідини та бруду, запобігаючи їх потраплянню на карпет салону авто.

Матеріал етиленвінілацетат (EVA) є гіпоалергенним та не віддає неприємних запахів, що робить його ідеальним для використання в автомобілях, в яких їздять маленькі діти та люди з підвищеною чутливістю до алергенів та запахів.

Серед недоліків EVA-килимків можна виділити їх плотну структуру матеріалу, через яку важко досягти щільного прилягання до підлоги авто, особливо перемичкою на тунелі між задніми килимами. Лайфхак з термоформуванням звичайним побутовим феном є дуже корисним для вирішення проблеми прилягання килимків до підлоги авто

Однак, як показують останні тенденції на ринку автоаксесуарів, чимало автомобілістів повертаються до класичних гумових килимків.

Гумові килимки 

Автоаксесуар, перевірений часом, який ідеально прилягає до підлоги авто. Їх специфічна форма та наявність моделі з бортами забезпечують захист салону авто від вологи, мокрого снігу та пилу.

onovit_salon_6_gumovi

Єдиним недоліком можна виділити запах “нової резини”, який зникає після кількох тижнів експлуатації.

Повернемося до основної задачі - оновити салон авто за 5000 грн

Ви можете придбати найбюджетнішу комбінацію чохлів та килимків за менше ніж 5000 грн на automarket.co.ua.

Наприклад, тканеві чохли та гумові килимки для салону Škoda Octavia Tour коштують власнику 3480 грн за чохли та 1099 грн за килимки, що разом становить 4579 грн. Саме в такому ціновому діапазоні ви зможете знайти найбюджетніше оновлення салону і для інших автомобілів.

Найкраще співвідношення ціни та якості для оновлення салону автомобіля коштує власнику приблизно 8000 грн. Чохли з екошкіри для Opel Astra H вартують 6199 грн, а EVA-килимки можна додати для додаткового стилю за 1650 грн.

Якщо бюджет дозволяє або у вас новий автомобіль, рекомендуємо комбіновані чохли з екошкіри та алькантари, а також килимки з термоеластопласту. Такий комплект для Ford Kuga та інших автомобілів обійдеться в 7500 грн за чохли та 2899 грн за килимки.

Звертайтеся до експертів інтернет-магазину AUTOMARKET для індивідуального підбору аксесуарів за маркою авто та отримайте професійну консультацію.

keyboard_arrow_up