Через ситуацію на Сході, у Вінниці відмінили День міста, запланований на 6-7 вересня

Через ситуацію на Сході, у Вінниці відмінили День міста, запланований на 6-7 вересня
В зв’язку з ситуацією на Сході держави та фактично прямим військовим вторгненням з боку Росії у Вінниці відміняється відзначення Дня міста, яке цього річ припадало на 6-7 вересня.

Про це сьогодні, 28 серпня, повідомив в.о. міського голови, секретар міськради Сергій Моргунов.

- Це рішення було прийняте буквально за десять хвилин до прес-конференції, - сказав він. – Думаю, вінничани з розумінням віднесуться до того, що святкувати День міста в таких умовах, коли на сході гинуть люди, коли за внаслідок останніх подій є нові поранені військові, за даними півгодинної давності мова йде в тому числі про трьох поранених вінничан.  

За словами Сергія Моргунова, коли настане мирний час День міста буде обов’язково відзначено на належному рівні.

Відео дня

Тим часом, безпосередньо на шосте вересня, замість традиційних гулянь городян просять прийти в центр міста: на Соборну та Майдан Незалежності з тим аби долучитися до благодійної акції «З вірою у мир».  

- В рамках акції ми плануємо провести різні майстер класи по виготовленню сувенірів з патріотичною символікою, в тому числі печива, з тим аби потім передати усе це нашим військовим в зоні АТО, - сказала голова ГО «Розвиток розвиток» Ірина Борзова. – Крім того тут же будуть встановлені скриньки БФ «Подільська громада» для збору коштів учасникам АТО. А з 12.00 до 18.00 на Майдані Незалежності, буде проводитися збір консервації. Думаю, вінничанки, справжні господині, і з радістю поділяться  домашніми заготовками: варенням, консервованими салатами, огірками, помідорами, тощо. Зібрана консервація буде передана тим хто залишився без даху над головою.

А уже з цієї неділі, 31 серпня, в кінотеатрі «Родина» розпочнеться показ українських фільмів. За словами директора департаменту культури міськради Ірини Френкель, кошти зібрані за рахунок продажу квитків будуть направлені на закупку теплої амуніції для наших військових. Ціна квитка – 10-20 гривень.

P.S. Незважаючи на скасовані заходи до Дня міста, заплановане вручення колясок батькам дітей, які народилися 6 вересня не відміняється. Коляски, скоріше за все вручать на одній з сесій чи виконкому міськради. На це в бюджеті уже передбачено 35 тисяч гривень.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Евражка Авачинская

    Оп-па на! Оказывается " на сходи" гибнут люди! И где этот Моргунов был все последние четыре месяца? В запое? В Майями? Только сейчас заметил,что война в полный рост идет? Или разорванные на части  авиабомбами луганские женщины  и дети для него не " люди" ? И людьми  он считает  фашистских карателей, которых ополчение уничтожает как крыс?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:19 У 23-х громадах Вінниччини посадять трояндові Алеї Слави 16:45 Безкоштовні майстер-класи та багато іншого з благодійним проєктом "Колесо Підтримки"! (Новини компаній) 16:21 Верховна рада збільшить штрафи для ухилянтів 16:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) Від читача 10:24 Пригоди бійців у Європі․ Майбутній "рейнджер" розповів про навчання воїнів ССО за кордоном 15:23 У Вінниці під колесами потяга загинула 52-річна жінка 14:50 Тисячі вінничан на колінах зустрічали Назарія Гринцевича. Герой повернувся додому на щиті play_circle_filled 14:22 Шахрайський кол-центр ошукав українських фермерів на 2,5 мільйона гривень play_circle_filled photo_camera 13:24 П'яна вінничанка не розминулася з металевим парканом 12:25 Дослідження, яким довіряють: яку медичну лабораторію обрати у Вінниці?" (Новини компаній) 12:21 У Вінниці тимчасово відключатимуть газопостачання деяким споживачам. Адреси 11:55 Тренер Володимир Прошин у 75 років пройшов курси підвищення кваліфікації 11:45 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 11:17 Без холодної та гарячої води. Де у Вінниці 9 травня відключать послуги 10:25 З переліку об’єктів культурної спадщини на Вінниччині викреслили низку пам’ятників 10:19 «Це Крафт»: Дають гранти для майстрів власної продукції, навіть художників, чи письменників 10:10 ФДМУ пропонує орендувати через онлайн-аукціон їдальню у Вінниці (Новини компаній) 09:17 Оборонці українського неба знищили 17 з 20-ти ворожих дронів 08:46 «На щиті» повертаються двоє хоробрих вінничан: Микола Кочмарук та Віталій Кухарук photo_camera 08:17 В Україні сьогодні відзначають День Європи. Історія, заборони та прикмети 9 травня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up