«Це Крафт»: Дають гранти для майстрів власної продукції, навіть художників, чи письменників

«Це Крафт»: Дають гранти для майстрів власної продукції, навіть художників, чи письменників
Переселенець з Криму Дмитро Устиненко разом з дружиною Оленою виготовляють у Літині сири з козячого молока з оригінальною назвою KozziMoni, до речі, придбати їхню продукцію можна на ринку "Урожай" у Вінниці, також відправляють на замовлення "Новою поштою"
  • Крафтові виробники можуть отримати гранти на створення власної справи або поглиблення уже діючого виробництва.
  • Скільки і на яких умовах дають коштів?
  • Дедлайн подачі заявок на конкурс 2024 року — 31 травня (включно).

У нашій державі є соціальне підприємство «Це Крафт». Його головний офіс нині розташований в Умані. Підприємство продає і поширює вироби і товари локальних виробників, які виготовляють їх власними силами. Окрім того, фінансує крафтові малі підприємства і стартапи.

Суми невеликі, але…

«Анкета дуже проста і ми даємо кошти на будь-які потреби виробників», — читаємо на сайті підприємства «Це Крафт», до речі, таку ж назву має благодійний фонд підприємства. Щоправда, кошти надають на певних умовах через  «Револьверний фонд». Назва від лат. revolve — обертатись, що означає автоматично поновлюваний.

Це поворотні кошти безвідсоткової строкової позики, з терміном використання на 11 місяців. Тобто отримувачі фінансової допомоги можуть майже рік користуватися позикою для створення, розвитку та масштабування підприємницької діяльності та повернути таку ж суму без нарахованих відсотків. Повернені кошти надалі використають для фінансування інших учасників, зокрема, на підтримку митців — письменників і художників.

Відео дня

Проєкти-переможці обираються на відкритій конкурсній основі за такими напрямами:

«Стартап» —  створення власної справи (тільки співфінансування, учасник програми повинен показати в заявці власний внесок) за умови реєстрації підприємництва протягом шести місяців діяльності за проектом).

 «Масштабування» —  у цій категорії заявник має бути зареєстрований юридичною особою або ФОП. Перевага надається мікропідприємцям і ремісничим організаціям. збільшення доданої вартості продукції, впровадження суміжних видів діяльності або поглиблення виробничого циклу (перероблення, пакування тощо).

Розмір фінансової допомоги: категорія «Стартап» — 30 тисяч гривень, категорія «Масштабування» — 40 тис. грн.

Торгівлю не фінансують

Підприємство «Це Крафт» не надає гранти на такі напрямки діяльності: послуги, торгівля (електронна або офлайн) товарами не власного виробництва.

підприємство за франшизою.

Так само не розглядають заявки на отримання гранту на виробництво, яке важко віднести до крафтового або ремісництва.

Заявки учасників грантової програми оцінюють за такими критеріями: досвід у відповідній сфері; наявність команди та/або плану залучення спеціалістів і робітників; креативність, унікальність бізнес-ідеї.

Звертають увагу на те, наскільки бізнес-ідея узгоджується з потребами регіону/області, а також реалістичність  досягнення підприємством певного рівня дохідності;

Контакти для консультацій

Якщо є запитання про роботу револьверного фонду «Це Крафт», їх можна адресувати на електронну адресу:  [email protected]. У темі листа зазначте: «Запитання щодо Револьверного фонду Це Крафт».

Підприємство «Це Крафт» надає фахові консультації заявникам, які хочуть взяти участь у програмі. Записатися на консультацію можна за номером 066-898-2224.

Читайте також:

«Беріть рукавчики, мішки для сміття та гарний настрій». Запрошують на прибирання берегів Південного Бугу

В Україні сьогодні відзначають День Європи. Історія, заборони та прикмети 9 травня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up