Паша Касанов прокоментував ситуацію у вінницькій "Ниві"

Паша Касанов прокоментував ситуацію у вінницькій "Ниві"
Ситуацію навколо футбольного клубу «Нива» прокоментував спортивний директор Паша Касанов:

- Ця ситуація склалась давно. Просто всі любителі футболу у місті, в області мають зрозуміти, що якщо ми бажаємо зберегти команду майстрів першої ліги - мова йде саме про першу лігу – тоді ми маємо зібратись і вирішити це питання. Чи буде фінансування, і так далі... А хто буде очолювати команду – це неважливо. А якщо рухатись у другу лігу, то немає змісту. Оскільки дешевше, ніж падати з першої ліги у другу, просто заявитись одразу у другу лігу. Це в десятки разів дешевше. Тому, коли два місяці тому гравці прийшли до мене із проханням зберегти команду – я сказав, що згоден влізти в борги, але за одної умови – спробувати вийти з останнього місця, залишитись у Першій лізі. Якщо просто прямувати до другої ліги – тоді мені це не цікаво.
Зараз складна ситуація в команді – вона розбилась на дві групи. Одна група бажає вийти зі становища. А іншій групі – все одно, їм байдуже – у Вінниці будуть грати, чи ні. Для них головне – дограти дві гри до кінця туру. Чому цікаві ці дві останні гри – вони фінансуються деякими клубами. Але чи це в інтересах «Ниви»? Якщо це подальша життєздатність клубу – тоді так, це потрібно. Але якщо це лише є інтересом тренера та окремої групи гравців – тоді нам таке не потрібно.
В Бурштині було так, що одна група гравців вийшла і сказала: «Ми не хочемо грати цю гру, не хочемо виходити. Бо тренер, якщо виграємо скаже, що він виграв матч. А гравці – погані. А коли б програли – то сказав би – що це за гравці, вони навіть не варті другої ліги». Гравці знають такі його вислови і їм це не подобається. Навіть Герасимець сказав. Що вирішив не мати нічого спільного із тренером. А Герасимець – перспективний футболіст, минулого сезону забив 12 голів. І таке відношення до нього. І таке ставлення розкололо команду приблизно 13 до 7.
Змінити тренера… Є тренера, які досягають позитивного результату і вони є самостійними. Наприклад, Бузник у Кіровограді, чи як Блавацький у «Енергетику». А якщо тренер не йде, то він має виконувати свою роботу – і за це йому платять зарплату і він рухається далі.
Ми надіслали лист до Професійної футбольної ліги, так і в Федерацію футболу, в якому написали, що ми знімаємось зі змагань у зв’язку з тим, що виникли заборгованості у клубі. І якщо в найближчі тижні ми знайдемо фінансування для життєздатного клубу – не на дів гри, як того бажає тренер, а взагалі, для майбутнього – тоді ми не знімаємось. А на одну гру, щоб щось заробити – я на це не згоден.
З понеділка київські функціонери займаються цим питанням, щось шукають, можливо якихось спонсорів, чи того, хто захоче взяти клуб. Так само ми пропонували місцевим. Але якщо є заборгованість у клубі… Якщо клуб «чистий», тоді інша справа, але якщо є борги, ніхто не хоче зв’язуватись.
Заборгованість зараз приблизно складає 850 тисяч гривень.
Стосовно походу гравців до облради, мені дзвонили. Казали, що просили гроші на виїзд. Але нас це не цікавить – дотягнути дві гри до кінця кола. Яка різниця для вболівальників – зараз не стане команди, чи через гру. Я думаю, це нікому не цікаво.
Так, я можу взяти в борг гроші, щоб заплатити налоги, щоб дати гравцям на харчування, проїзд. Але тільки в тому випадку, коли буде перспектива. А якщо нічого немає, крім виникаючих боргів – то мені це не потрібно.
Команда буде жити лише тоді. Коли з’являться спонсори чи люди, які згодяться взяти на себе клуб. Ми готові віддати команду тим, хто хоче нею займатись. А зараз я сам особисто боргував, щоб команда жила. Для себе я зробив висновок, що далі рухатись так не можу.
Володимир Продивус сказав ще два місяці тому, що він відходить від футболу, але продовжує просто допомогати. Як міська рада. Як обласна. Він дає по 100 тисяч гривень в місяць. Він мені так і сказав: «Хоче займатись цим – я тоді допомагаю, але мене асоціювати з клубом не потрібно». Він просто допомагає. Як міська чи обласна влада допомагає – до них же претензій ніхто не висуває. Так і він. Я про кого не можу сказати поганого – ні про міську владу, ні про обласну, ні про Володимира Продивуса – вони виконують свої обіцянки в тих рамках, в яких було домовлено. Але цього не вистачає. Тут потрібно або все міняти в корні – переходити на більш низькі зарплати, на менші розтрати, щоб жити на те, що дають.
Якщо у команди дів незіграні гри, то за регламентом футбольної ліги. Вона знімається зі змагань. Тому для того, хто хоче, щоб цього не сталося – потрібно до кінця тижня якось повідомити, що вони займуться клубом.
Ми пропонували обласній федерації футболу, щоб, як у Львові – так само, як вони врятували ФК «Львів» - занятись «Нивою». Але вони не зможуть. Ще другу лігу – потягнуть. Але не першу. А на сьогодні вони не бажають.
Зараз вигідно не рухатись із першої ліги в другу, а йти одразу в другу лігу. Влітку можна заявитись у другу лігу. Це найдешевший варіант для всіх. Немає змісту йти до другої ліги через першу за великі гроші, якщо можемо просто туди потрапити за меншу суму.

Читайте також:
Коментар Олега Федорчука про ситуацію у вінницькій "Ниві"

Збирались на футбол – прийшли на похорони вінницької "Ниви"

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Anonymous

    Хай бони-неофашисти,що на фотці,зкинуться бабосиком,попросять в мами-тата на улюблений клуб))))))) Або самі хай вдягають зелені труселя і бігають у футбол задарма,без зарплати,Хрінахдіри)))
  • Anonymous

    дода
  • Anonymous

    В лужу сел Вован.С площадью конфуз вышел,с Нивой не справился.Это не битой махать и еще подельника себе взял интеллектуала-Касанова.Петруха оказался покруче Вована.

    Anonymous reply Anonymous

    а зараз якщо Гросман витягне Ниву, то взагалі візьме собі абонимент в крісло мера. Чого всі чекають - хз
  • Anonymous

    Касанов,хорош романсы петь!"Мурку" давай!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:21 Пожежа на Замостянській: загинула 71-річна жінка, трьох дітей госпіталізували photo_camera 12:50 Скільки заробляють вінницькі нардепи? Друга частина огляду декларацій за 2023 рік 12:15 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 12:12 Легковик зіткнувся з потягом: загинув начальник Хмільницького центру зайнятості Юрій Шевченко photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up