Збирались на футбол – прийшли на похорони вінницької "Ниви"

Збирались на футбол – прийшли на похорони вінницької "Ниви"
Сьогодні, 16 жовтня, о 15.00 мав відбутися матч вінницької «Ниви» проти алчевської «Сталі». Гості приїхали, вінницькі футболісти зібралися, прийшли на стадіон вболівальники… та футбольного дійства не було – наша команда не з’явилась на матч. Жодних коментарів від керівників вінницького футбольного клубу не було

-Галю, сьогодні помер вінницький футбол, - казав один із вболівальників дружині по телефону. – Через фінансове становище.
По суті, це було все, що знали журналісти й вболівальники на той момент.

Всі сподівались на матч


Ще до гри у телефонній розмові головний тренер вінничан Олег Федорчук сподівався, що матч буде
- І тренер, і команда будуть на стадіоні, - казав Олег Федорчук. – Але немає нікого з керівництва. Всі зникли. Хоч викликай міліцію і шукай з собаками. А немає керівництва – немає гри.
Всі ігрові картки, тобто документи, що засвідчують те, що певна особа є футболістом, знаходяться у керівників клуба. А без них вийти на поле професійний футболіст не може.
- Гравці вже 3 місяці не отримують зарплату готові були без грошей дограти залишилися в цьому році матчі, але директор клубу вчора забрав документи і зник, - каже Олег Федорчук. - З суддею намагалися домовитися зіграти за паспортами, але він не дозволив, посилаючись на неможливість цього через положення в регламент. Що буде далі з командою, я не знаю.

Відео дня
>Вболівальники приголомшені


Сірі дощові хмари нависли над стадіоном. Було доволі холодно. Та любителі футболу все одно прийшли підтримувати «Ниву». Виявилось – дарма. Їх «кинули».
- Нам важко добиратись до стадіону, та ми прийшли – каже товариш Миколи Орлика. – Миколу потрібно спустити, довезти до стадіону. А тут клуб таке вичудив.
Сумні очі, розгублені обличчя – і нікого з керівництва. Хто міг внятно та чітко пояснити, що трапилось і чому!
- Потрібно зробити відозву від імені вболівальників та послати Джизі, Татусяку, - каже Микола Орлик. – Взагалі, чи потрібен їм у Вінниці футбол? А навіщо тоді потрібні дитячі команди, якщо не потрібен дорослий футбол?
В понеділок вболівальники збираються о 10.00 біля облради, щоб донести до керівництва області свою позицію, аби губернатор та його помічники допомогли врятувати вінницький футбол.

Алечвці також були шоковані

- Ми по дорозі до Вінниці, біля Житомиру, дізнались про такий варіант, що матчу може не бути, - каже головний тренер «Сталі» Анатолій Волобуєв. – Але до останнього моменту чекали, готувались до гри. Вчора провели тренування, забронювали готель.
Виявляється, що подібна ситуація – неявка хазяїв поля на свій домашній матч – добре знайома команді «Сталь».
- Ми були на грі, ми вишли на поле проти «Торпедо» з Запоріжжя, - розповідає Анатолій Волобуєв. – Була велика заборгованість по зарплаті, більше півроку хлопці не отримували грошей. Вони вийшли, перед вболівальниками вибачились.
- Сьогодні краще б ми програли, ми їхали грати у футбол, - сказав Анатолій Волобуєв. – «Нива» - це команда з традиціями. Вінницьким вболівальникам хочу побажати, щоб все швидше владналось. Зараз це модна фраза: «Наберіться терпіння». Вінничани заслуговують на те, щоб мати потужну команду.
Але навіть інспектор матчу не назвав «сталеварам» причину не проведення матчу.

Читайте також:

Спортивний директор клубу Паша Касанов прокоментував ситуацію у вінницькій "Ниві"
Коментар головного тренера Олега Федорчука про ситуацію у вінницькій "Ниві"

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Anonymous

    какая команда, стадо алкашов и баранов, дети на улице и то лучше играют. ПОЗОР
  • Anonymous

    и нафиг*а нам эта нива? разогнать ее к черту и все.

    Anonymous reply Anonymous

    вот так и начинается беспредел во всем. сегодня не нужна "нива", завтра - спорт вообще. послезавтра - заводы, фабрики... а что надо? кусок хлеба и фонтан им.порошенко?
  • Anonymous

    В Советском союзе занимались спортом за грамоты, переходящий вымпел и честь страны. Стадионы были забиты, а футбольные матчи слушали возле столбов по радио. Когда перешли на спорт за деньги.., особенно футбол.., - ..."маемо то шо маемо".
  • Anonymous

    продівус бандюган. на нари.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:05 Викрили понад 100 браконьєрів у яких вилучили човни, знаряддя та 400 кілограмів риби 17:19 Вчора сталося шість пожеж в екосистемах. Загроза масштабних вогнів зростає photo_camera 16:50 Новий супермаркет "Грош" почав свою роботу у ТСК "Магігранд" (Новини компаній) 16:24 Майстерність брилярів: краєзнавчий музей презентує колекцію солом'яних капелюхів photo_camera Від читача 17:16 «Покажи свою вишиванку світові». У Жмеринці готують святкову програму до Всесвітнього дня вишиванки 16:03 КОРД «прикрив» канал збуту канабісу на Вінниччині: затримали наркозакладчика play_circle_filled photo_camera 16:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 15:55 На Заболотного горів автомобіль. Поліція розслідує підпал 15:22 Рятувальники гасили умовну пожежу, яка сталася через влучання снаряда play_circle_filled photo_camera 15:15 Від 15 тисяч гривень. Скільки коштує здати на права у Вінниці 14:40 Безкоштовна сімейна медицина в клініці MedSun: за два місяці задекларовано 18 тисяч пацієнтів (Новини компаній) 14:29 Вінничанин вибачився за куріння та зухвалу поведінку в тролейбусі. ВІДЕО play_circle_filled 14:02 На Калинівщині 61-річна скутеристка загинула в ДТП 13:27 Герой «Червоної Калини»: у Козятині вшанували пам'ять загиблого Дмитра Степанюка photo_camera 12:40 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 12:39 Вінницькі сапери розміновують Херсонщину: щодня очищають один гектар photo_camera 12:06 У Вінниці встановлять ще одну камеру автофіксації порушень ПДР. Де саме? 10:40 На Європейській площі сталася бійка за участю неповнолітніх: поліція з'ясовує обставини 10:34 У Вінниці діють аварійні відключення, а також енергетики проводять планові роботи 10:20 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up