Коментар Олега Федорчука про ситуацію у вінницькій "Ниві"

Коментар Олега Федорчука про ситуацію у вінницькій "Ниві"
Головний тренер футбольної команди "Нива" Олег Федорчук прокоментував події, які відбуваються у самому клубі та поза ним.

Нагадаємо, що своє бачення ситуації вчора дав спортивний директор "Ниви" Паша Касанов.

- Нехай, окрім Касанова ще хтось підтвердить цю інформацію про розкол в команді. Цей розкол є хіба що в його голові. Напевно, він вигадав це, щоб якимось чином виправдати свої вчинки. А те, що він каже – не про нашу команду. Герасимець з ним розмовляв один раз – тоді, коли забирав документи. Навпаки, події у клубі лише згуртували нас, зробили більш солідарними. Всі, хто хотів піти з команди – пішов. Не сподобалось Белмохтару – він поїхав.
Розкол, наприклад, є в команді «Динамо» Київ – де є чіткий конфлікт між легіонерами та українськими футболістами через заробітні плати.
До середи я вирішив розпустити команду. Ми прийшли на тренування перед грою зі «Сталлю» - нам сказали, що спортивний комплекс «Нива» - не у нашій власності і попросили піти із поля.
А в футбольну лігу Касанов написав, що це футболісти не бажають виходити на поле. Хлопці були готові грати, та їх картки забрали. У суботу, розмовляючи по телефону з президентом Професійної футбольної ліги, Касанов при мені сказав, що команда і тренер не хочуть виходити на гру.
Взагалі, саме клуб не виконує контракт – не платять місяцями зарплати, не забезпечують гравців, тренера житлом. Шибко, Белмохтар, Качур пішли саме через те, що домовленості з ними не виконують.
Ми прийняли рішення – якщо виплатять хоча б зарплату за один місяць, то ми готові дограти чемпіонат. Але з таким керівництвом ми не дограватимемо. Нам не дають грати навіть без грошей! Хто візьме команду, інше керівництво – нехай знають, що дограти ми готові.
А Касанов називає біле «квадратним».
Якщо би не Пилявський із Вороніним – знялися б зі змагань ще весною. Влітку я і ще дванадцять футболістів не хотіли підписувати контракти. Але нам сказали, що команду візьме Порошенко. Ми й повірили. Дарма – лише втратили по півроку футбольної кар’єри. А навздогін мене ще й обвинуватили у розколі команди.
Деяким клубам дійсно вигідно, щоб ми знялись зі змагань – «Севастополю», «Енергетику», «Миколаєву», в яких ми «відібрали» турнірні очки. З іншого боку. Наше зняття зі змагань не вигідні тій самій «Говерлі», знов-таки саме через перетасовки у турнірній таблиці.
Дійсно, наприклад з «Говерли» нам пропонували гроші за вдалу гру із «Севастополем». Але нічого не дали. Крім того, це не «злиття матчів». А в минулому сезоні за програш нам пропонували гроші і з «Чорноморця», і з «Олександрії». Але ми в них вигравали!
Касанов каже, що просто знятись зі змагань і перереєструватись в другу лігу – дешевше. Нісенітниця! Якщо клуб зніметься зі змагань – його не поврнеш, принаймні найближчі років п’ять. Мають пройти всі стадії – від аматорів до професіоналів.
А також, якщо команда далі буде існувати під такою назвою – то доведеться клубу розрахуватись із гравцями, тренерами. А коли б «Ниву» розформували – то ніяких грошей футболістам не дадуть. Немає команди – немає грошей.
Знаєте, бутси в нас є. І свисток в мене є. Грати готові. Якщо будуть люди, які візьмуться за «Ниву» - буде команда і буде футбол.

Читайте також:

Відео дня
>Збирались на футбол – прийшли на похорони вінницької "Ниви"

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    чекай Федора горя!
  • Anonymous

    А в минулому сезоні за програш нам пропонували гроші і з «Чорноморця», і з «Олександрії». Але ми в них вигравали!- ЭТО ОН ЗРЯ СКАЗАЛ. МОГУТ ТЕПЕРЬ. И ЗА СЛОВА В ОТВЕТ ПОСТАВИТЬ!

    Anonymous reply Anonymous

    его или махинаторов?
  • Anonymous

    Бабло победило добро.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:34 У Вінниці діють аварійні відключення, а також енергетики проводять планові роботи 10:20 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 10:05 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 09:26 Окупанти активно наступають на трьох напрямках. Воїни ЗСУ тримають оборону Від читача 14:45 Друга лінія оборони фортифікаційних споруд на Харківщині (Відео) 09:00 У Вінниці презентували масштабний конкурс громадських ініціатив (Новини компаній) 08:37 Сьогодні вітаємо Макара та Анастасію. Історія, заборони та прикмети 15 травня 21:47 По області ввели аварійні відключення світла. Чотири населені пункти повністю знеструмлені 21:01 Герой, який рятував життя та любив квіти: спомини про воїна Віктора Навертюка 20:02 На Жмеринщині чоловік спалив плантацію малини. Йому загрожує до шести тисяч штрафу 19:03 За добу на Вінниччині рятувальники ліквідували три пожежі в автомобілях 18:03 Вінничани можуть отримати безкоштовні консультації дерматолога та психолога 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:22 Що може бути після укусу кліща, розповідає інфекціоніст 17:01 Андрій Руденко очолив відділ державного нагляду Укртрансбезпеки 16:59 Сержантка Тетяна Харченко з Вінниччини — одна з найкращих медсестер України 16:05 У Вінниці перекрили канал надходження наркотиків до тюрми photo_camera 16:00 Сезонна алергія: як полегшити життя в період цвітіння (Новини компаній) 16:00 «Пекельний біль розриває серце»: У Браїлові відкрили Алею Героїв і вручили ордени матерям полеглих синів 15:15 «Ми зробили повністю автономні дрони»: вінницькі розробники підняли в повітря свій перший рій з FPV play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up