Скільки заробляють вінницькі нардепи? Друга частина огляду декларацій за 2023 рік

Скільки заробляють вінницькі нардепи? Друга частина огляду декларацій за 2023 рік
  • Ми підготували другу частину огляду декларацій, які подали народні депутати від Вінницької області. 
  • Ці п’ять народних депутатів отримали понад 3 мільйони гривень зарплати за минулий рік. Разом із сім’ями заробили ще 3,5 мільйона гривень.
  • А що в них є з нерухомості? На якому транспорті їздять? І скільки тримають коштів на «чорний день»?

У першій частині огляду декларацій нардепів ми з’ясували, що найбільшу зарплату отримує Микола Кучер, «Довіра» — 736 тисяч гривень за 2023 рік.

Найбільший сімейний дохід задекларував народний депутат Олег Медич з «Батьківщини»: разом з дружиною і сином підприємцями отримав понад 45 мільйонів гривень за минулий рік. 

Заощадження сімейства Мейдичів також є найбільшими з-поміж інших — у перерахунку на нашу нацвалюту вони складають 104 мільйони 146 тисяч гривень. Натомість за нерухомістю та за площею землі лідирує Геннадій Вацак з «Довіри»: 2,5 тисячі кв.метрів та майже 24 гектари земельних ділянок.

Відео дня

Що показала друга частина огляду статків народних депутатів? Зведені дані дивіться у таблиці. Далі в тексті — по кожній людині.

Найбільший сімейний дохід

Почнемо з Ірини Борзової, з партії «Слуга народу». Народна депутатка задекларувала 663 тисячі гривень від Верховної Ради України за увесь 2023 рік. 

Разом з чоловіком і двома доньками сімейний заробіток Борзових за попередній рік склав 2,7 мільйона гривень. З цієї суми найбільшими є доходи Сергія Борзова, начальника Вінницької ОВА — 1 мільйон гривень; доньки-підприємиці — 1 мільйон гривень.

Ще у сімействі, в перерахунку на нашу нацвалюту, мають 3,7 мільйона гривень заощаджень.

Об’єкти нерухомості Борзових це — квартира в Києві (187,8 кв.метрів; в спільній частковій власності), квартира у Вінниці (63,6 кв.метрів; 60% належить Ірині Борзовій), житловий будинок в Селищі (91,2 кв.метрів; належить Сергію Борзову), дві земельних ділянки у Селищі (по 1000 кв.метрів кожна, належать Борзову).

За декларацією, Ірина Борзова їздить на BMW 520 2016 року випуску. Її чоловік має у власності п’ять транспортних засобів, серед яких човен, причіп, Toyota RAV4 2014 р., ИЖ 1992 р., Mercedes-Benz Vito 114 2016 року випуску.

А що мають інші «слуги»?

Далі поглянемо на статки однопартійців Борзової. Першим є Максим Пашковський. За декларацією народний депутат отримав 640 тисяч гривень зарплати і ще 55 тисяч гривень пенсії за увесь 2023 рік. Крім того, Пашковський має заощадження на загальну суму 725 тисяч гривень.

Нардеп від «Слуги народу» немає нерухомості у своїй власності. Квартиру в Києві, площею 95,1 кв.метрів, він орендує. А у квартирі у Вінниці, площею 63,9 кв.метрів, він прописаний, але не володіє нею.

Натомість посадовець має Toyota Camry 2020 року випуску, яку придбав в січні 2022 року.

Наступний — Анатолій Драбовський, теж зі «Слуги народу». Він задекларував найбільшу зарплату з-поміж інших: 765 тисяч гривень за 2023 рік. Сімейний дохід за увесь минулий рік склав 1,2 мільйона гривень.

Ще Драбовські мають заощадження — 2,4 мільйона гривень, з яких 6,5 тисяч доларів, 263 тисячі гривень у готівці та на банківських рахунках і ще 1,9 мільйона гривень пайового внеску до споживчого товариства «Олімп 777».

За кількістю нерухомості Драбовський є лідером. Це два житлових будинки (53,4 кв.метрів і 33 кв.метри) і чотири земельних ділянки у селі Вахнівка (7,2 тисячі кв.метрів загалом); квартира (54 кв.метрів), житловий будинок (182,8 кв.метрів) та земельна ділянка (500 кв.метрів) у Вінниці. 

Ще у декларації народного депутата вказані об’єкти незавершеного будівництва: житловий будинок (177,3 кв.метрів) і ще один житловий будинок із гаражем та господарською спорудою (188,4 кв.метрів) у Вахнівці.

Усе, крім орендованої квартири у Києві (85 кв.метрів), записано на дружину Анатолія Драбовського. Він, за декларацією, їздить на Volkswagen Passat 2019 року, а дружина — на Kia Sportage 2021 року.

І останньою зі «Слуги народу» серед вінницьких нардепів є Юлія Овчинникова. Вона задекларувала 713 тисяч гривень зарплати від Верховної Ради за увесь 2023 рік. Разом з сім’єю Овчинникова заробила 1,4 мільйона гривень загалом, за той же період часу. Ще за декларацією народної депутатки у неї є понад 1 мільйон гривень заощаджень.

Об’єкти нерухомості — квартира в місті Сніжне Донецької області (62 кв.метрів, в спільній частковій власності); квартира у Вінниці (47,7 кв.метрів, в спільній частковій власності), дача (122 кв.метрів) і земельна ділянка (600 кв.метрів) в Агрономічному.

Автомобіля в Овчинникової немає. Її цивільний чоловік володіє Toyota Camry 1997 року і Toyota Prius 2013 року випуску.

Задекларувала вклади та нерухомість в США

Остання народна депутатка від нашої області — це Олександра Устінова, «Голос». Вінничанка задекларувала 438 тисяч гривень зарплати та ще 95 тисяч гривень як відсотки з вкладу в американському банку.

Її заощадження — найбільші серед цієї п’ятірки нардепів. Це 319 тисяч гривень, 88 тисяч доларів та 3,8 тисячі євро. У перерахунку на нашу нацвалюту — майже 4 мільйони гривень.

Об’єкти нерухомості Устінової — це будинок (74,8 кв.метрів, у спільній частковій власності) і земельна ділянка (468 кв.метрів, у спільній частковій власності) у Вінниці; квартира в Києві (141,2 кв.метрів, у спільній частковій власності). 

Її чоловіку належать: квартира в Києві (64,4 кв.метрів, у спільній частковій власності), будинок (35,6 кв.метрів, у спільній частковій власності) у Гайвороні, житловий будинок (321 кв.метр) і земельна ділянка (697 кв.метрів) в США.

За декларацією Олександра Устінова їздить на Mazda 3 2014 року випуску. Її чоловіку належать два автомобілі: Chevrolet Camaro 2014 року і Mazda CX-5 2022 року випуску.

 

Читайте також:

Мейдич, Юрчишин, Вацак: які зарплати у вінницьких нардепів — огляд декларацій за 2023 рік

Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій

Які зарплати та що мають мери міст на Вінниччині? Третя частина огляду декларацій

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (17)
  • Alena...

    Коли їх розірве ??? На мінімалку ..недослуги
  • Анатолій Колісник

    .
  • ЛЮБА

    Всі кошти та машини на ЗСУ
  • Олександр

    Слабаки...лікарі МСЕК заробляють більше!

keyboard_arrow_up