Спростувати алібі Шефа. В апеляції піднімають докази злочину зятя Бровка

Спростувати алібі Шефа. В апеляції піднімають докази злочину зятя Бровка
Процес "Кабан" проти "Шефа" триває. Олександр Коломієць (справа) на суді розповідав про замах на його життя. А Сергій Шевчук дав єдиний і короткий коментар після звільнення: "Справедливість восторжествувала"
  • Триває судовий процес про могилів-подільскі «розборки» між непростими людьми.  
  • В апеляційному суді досліджують докази винуватості зятя мера прикордонного райцентру, забраковані у першій інстанції.
  • На останньому засіданні підняли документи, які спростовують алібі Шефа. 
  • А він так само мовчить — не дає пояснень, але слухань не пропускає.

Продовжується розгляд апеляції потерпілого, підтриманої прокуратурою області, на вирок Вінницького міського суду, винесений у червні минулого року Сергію Шевчуку. В Могилів-Подільському його називають Шефом. А офіційно — це місцевий бізнесмен та депутат, одружений на падчерці тамтешнього мера Петра Бровка.

Сергія Шевчука звинувачують у замаху на вбивство, хоча сам він називає наклепом заяву потерпілого в цьому кримінальному провадженні Олександра Коломійця. Як розповідав останній в суді першої інстанції, Шеф стріляв у нього з револьвера, наздоганяв серед білого дня поблизу багатоквартирного будинку і влучив у сідницю та в стегно.

Сам Сергія Шевчук на суді відмовився свідчити — скористався конституційним правом не давати пояснень. Але в письмовій заяві до суду написав, що немає ніякого відношення до стрільби по Коломійцю. Мовляв, там навіть не був в той час, його оговорили через неприязне ставлення. 

Відео дня

Нагадаємо, що справу зятя мера Могилів-Подільського торік розглядав Вінницький міський суд, де його захищали чотири адвокати. Процес був непростий, а засідання із допитами свідків тривалі. Проте, за кілька днів до винесення вироку розгляд прискорився.

Швидко пройшлися по доказах, провели дебати. І врешті колегія не прийняла до уваги усі зібрані на досудовому слідстві матеріали, назвала докази неналежними, а вину Сергія Шевчука — нічим не доведеною. Підсудного після півроку тримання в СІЗО відпустити з-під варти одразу після проголошення вироку.

Як прокуратура прокоментувала звільнення зятя мера Могилева, дивіться в публікації «В прокуратурі пояснили, чому суд назвав справу «Шефа» історією без доказів (ВІДЕО)».

А друга сторона справи, родина потерпілого Олександра Коломійця, після вироку виклала у соціальні мережі відео на підтвердження своєї правоти. Це був запис з магазину тещі Коломійця, Тетяни Глущак. До неї приходила дружина Сергія Шевчука зі свою матір’ю. Обговорювали умови, за яких можна зняти звинувачення, та не домовилися.

Тетяна Глущак казала, що буде доводити злочин Шефа, аби такого, як із її зятем, більше ні з ким в їхньому місті не повторилося. 

І так, апеляція на вирок про недоведеність вини Сергія Шевчука триває. З кінця минулого року досліджують усі ті докази, які перша інстанція поспіхом охрестила неналежними. Адвокат Олена Грабік представляє інтереси Олександра Коломійця і зараз дає пояснення суду по кожному процесуальному документу, забракованому в першій інстанції.

Почали з документів складених на місці злочину, щойно про нього заявила в поліцію Тетяна Глущак. Протокол огляду місця події — території біля багатоквартирного житлового будинку. Цей протокол першим, а за ним і всі наступні докази, Вінницький міський суд назвав недопустимими, бо вирішив: поліція мала взяти судовий дозвіл для проведення слідчої дії на приватній території.

Зараз в апеляції Олена Грабік доводить: ніякої ували суду не треба було, бо йдеться про територію загального користування. Якщо подвір’я загороджене, то це не значить, що воно в приватній власності. Доказ цього вона знайшла в кадастровій карті Могилів-Подільського, де подвір’я, що стало місцем погоні зі стріляниною, визначене муніципальною власністю.

Зараз в апеляції захищає Сергія Шевчука лише один адвокат із цілої групи, яка була в першій інстанції — Віталій Корпало. Його пояснення співзвучні з рішенням Вінницького міського суду. Тобто, що такі докази, які зібрали проти його клієнта, — нікуди не годяться, бо не відповідають нормам Закону.

Щоб не описувати всі перепалки цього тривалого судового процесу, звернемо увагу на найцікавіші документи, які розглядали на понеділковому засіданні, 12 березня. Саме вони, на думку представниці потерпілого, доводять неправдивість алібі підсудного та показів свідків захисту.

Наприклад, є роздруківка телефонних з’єднань Сергія Шевчука та його брата Ігоря (його машину бачив потерпілий під час нападу на нього). Олена Грабік наполягає: інформація про телефонні дзвінки доводить присутність братів в місці скорення злочину, хоча їх версія — обоє були у інших місцях.

Ще один документ, піднятий під час апеляційного процесу — довідка з СТО. Вона каже, що «Мерседес Бенц», який засвітився на місці злочину, цілий рік стояв там у розібраному стані. Захист цією довідкою доводив, що й машини, про яку каже сторона звинувачення, на місці нападу на Олександра Коломійця не було. Натомість є в матеріалах справи доказ, що протирічить довідці приватного підприємця.

Система «Рубіж» кілька разів фіксувала на ходу назване авто брата Сергія Шевчука, і на території нашої області, і на Київщині. Більше того, в той період, коли машина нібито стояла розібраною, в неї змінилися номерні знаки. Олена Грабік наголошує: зміна реєстрація не можлива без доставки машини у сервісний центр МВС.

Захист заперечує аргументацію сторони потерпілого. Мовляв, невідомо звідки і ким ці анти-докази непричетності Сергія Шевчука до злочину узяті. Може, «Рубіж» фіксував не цю машину, а двійника? Сьогодні двійники, як сказав Віталій Корпало, не рідкість. Ну і машину, щоб поміняти номери, могли возити на ТО евакуатором…

Чи визнають судді апеляційного суду названі докази доказами, чи залишать в силі рішення суду першої інстанції, який забракував зібрану на досудовому слідстві інформацію про замах Шефа? Це дізнаємося не раніше, як через місяць. На 11 квітня призначили наступне засідання. Запланували, що воно триватиме цілий робочий день.

Тоді будуть розбиратися в неточностях і суперечностях свідчень потерпілого (мають прослухати аудіо запис його допиту в Вінницькому міському суді).


Також планують допитати слідчу і експертку, які досі у суд не з’явилися. Їх тепер «запросять» приводом. Слідчу викликатимуть через начальника обласної поліції та за контролю прокурора області.

Ось так серйозно поставили питання явки цих людей у суд, щоб розставити всі крапки над «і», не розставлені в першій інстанції. Зокрема, з’ясувати, що сталося з кулями, які в Пироговці витягли з Олександра Коломійця. Коли у Вінницькому міському суді розпакували пакет з цими речовими доказами, то визначеної кількості решток роздробленого боєприпасу не дорахувалися. Із 9-ти шматочків кулі колегія нарахувала 8.

А де ж знаряддя злочину — револьвер, із якого стріляв однин одіозний могилівчанин по другому, не менш знаному тепер чоловікові? Що кулі, калібру 5,6 міліметрів вилетіли саме із такого виду зброї, визначити експерти. Але досудове слідство револьвер не знайшло.    

Щоб дізнатися, чим закінчиться такий судовий процес, який покищо ставить більше запитань, аніж дає відповідей, слідкуйте за стрічкою новин на сайті 20minut.ua. А докладніше дізнатися про могилів-подільські «розборки» можна із цих публікацій:

Читайте також:

За ніч заробив 4 тисячі доларів і 55 тисяч гривень. Аферист збрехав про аварію

Вінничанка «влаштовувала» медиків на добре оплачувану роботу. Заробила 300 тисяч 

Про кота без хвоста, СМС на 40 тисяч і неіснуючі ВАЗи у лізинг. Як зараз дурять?

У реєстрі, як на дошці ганьби. Серед неплатників аліментів депутат і бізнесмен
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up