Півмільйона за свободу Шефа. Зятя мера Могилів-Подільського не пустили з СІЗО

Півмільйона за свободу Шефа. Зятя мера Могилів-Подільського не пустили з СІЗО
Обвинувачений Шевчук і потерпілий Коломієць. Першого називають "Шефом" із клану Бровка. Другого - "Кабаном" із "Серебристих хуторян"
  • Почався суд над Сергієм Шевчуком, якого звинувачують у замаху на вбивство.
  • На першому засіданні «Шеф» говорив, що не стріляв, просився під домашній арешт і розказав, як йому погрожують в тюрмі «смотрящі».
  • Але колегія суддів продовжила термін тримання під вартою. Ще на 60 діб. Без права застави.
  • Родина ж мера Могилева-Подільського пропонувала за свободу Шевчука півмільйона гривень. 

Без плакатів і своєї групи підтримки, яка нещодавно в Могилів-Подільському мітингувала під поліцією, прокуратурою і готелем родини Петра Бровка, приїхали у Вінницю потерпілі у цій кримінальній справі. У Вінницький міський суд направили слухати провадження Сергія Шевчука, якого звинувачують і замаху на вбивство Олександра Коломійця.

Сергій Шевчук – депутат міськради у Могилеві-Подільському, має бізнес і є зятем міського голови. Олександр Коломієць – також могилівчанин, але не такий публічний. Те, що у їхньому конфлікті розбираються вінницькі судді, пов’язано з неможливість зібрати колегію в районному суді. Справа кочувала з Могилева до Жмеринки, потім звідти до Вінниці.  

Сьогодні, 15 лютого, почалося судове розбирання історії, яка була в Могилеві-Подільському 10 травня минулого року. В Олександра Коломійця стріляли серед вулиці з вогнепальної зброї. Нападник поцілив йому у бедро і сідницю. Сам поранений у поліцію не зявляв, але коментував подію центральним каналам. Замість нього заяву про злочин написала його теща Тетяна Глущак.

Потерпілий і його родичі були активними учасниками недавнього мітингу в райцентрі, на якому група людей вимагала від мера Петра Бровка вигнати із міста братів Шевчуків, один з яких є його зятем. Причина – люди вважають їх винуватцями ряду злочинів, які були в місті. Мова про бійки, стрільбу та підпал машини.

Що на це відповідає мер і його родина? Позицію висловила дочка мера, дружина Сергія Шевчука Христина: на її чоловіка наговорюють кримінальні елементи, а він, навпаки, допомагає її батькову утримувати порядок в Могилеві.

Христина Шевчук упевнена, що мітингами та рядом інших раніше спланованих дій, вже давно намагаються усунути її батька від посади. Учасників мітингу та сторону потерпілого вона називає причетними до контрабанди спирту та наркотиків. Каже, що за зняття звинувачень з її чоловіка вимагали 40 тисяч доларів США.

Відео дня

- Послухайте, людина, якщо хоче розжитися на гроші, вона собі вистрілить куди хочеш. А в ср*ку, то взагалі, нема що стріляти, - сказала журналісту Христина Шевчук під час розмови після мітингу протесту, який відбувся під її готелем «Смарагд» у Могилеві.

Докладніше про мітинг та історію кримінального провадження, в якому підсудним став зять мера Петра Бровка Сергій Шевчук, можна прочитати тут: Майдан в Могилів-Подільському: людей дістали злочини оточення мера.

На сьогоднішньому ж судовому засіданні, яке було підготовчим, колегія суддів вирішувала питання про продовження міри запобіжного заходу Сергію Шевчуку. Він уже пробув в СІЗО чотири місці.  

Прокурор просив суд залишити під арештом звинуваченого. Називав серед ризиків можливість втечі мешканця прикордонного міста із країни. Говорив, що Сергій Шевчук може здійснювати тиск на свідків та потерпілих. 

Натомість сторона захисту (два адвокати Сергія Шевчука) назвала ці ризики надуманими, а кваліфікацію інкримінованого злочину - завищеною. Поранення потерпілого експерти визнали легкими тілесними ушкодженнями. Більше того, як говорив адвокат Віталій Корпало, прямих доказів винуватості його клієнта в справі узагалі немає. Докази досліджуватимуть пізніше. Зараз же захист просив відпустити Сергія Шевчука під домашній арешт або під заставу.

Заставу визвалася внести за звинуваченого його теща – мати Христини, дружина Петра Бровка. Вона у своїй заяві вказала, що готова заплатити за свободу зятя 500 тисяч гривень, які, у випадку доведення його вини, зможуть передати потерпілому. В якості відшкодування збитків. Останній саме у таку суму оцінив свої моральні втрати від злочину.

- Підтримую своїх захисників і не згоден з прокурором, - сказав Сергій Шевчук, коли запитали його думку. - Поясню, чому незгоден. Коли мене затримали в СІЗО, від події пройшло півроку. За півроку я не створював тиск ні на слідство, ні на потерпілого, ні на свідків. Я з’являвся по першому зову до слідчого. Мене допитували, як свідка, дали підозру і закрили. Після того в слідчому ізоляторі люди, які називають себе «смотрящими», «блатними» зайшли до мене в камеру… Шість чоловік… З телефонами. І почали дзвонити зі сторони Коломійця і погрожувати…

За словами Сергія Шевчука, дзвонив могилів-подільський кримінальний авторитет. Потім працівник СІЗО поділився з ним інформацію: в'язням дзвонять зі свободи, замовляють напад на «Шефа». Таке прізвисько має Сергій Шевчук.

- Після цього мені поставили на двері дві пломби в слідчому ізоляторі, - продовжував знервований арештант, роблячи паузи, запинаючись, кашляючи час від часу. - Неодноразово здійснювався тиск, погрожували. За ці чотири місці… я, мабуть, в шести чи семи камерах був. Мене переводили, щоб нічого на сталося… По два чоловіка мене водили на прогулянку, щоб нічого не було… Вони називають себе Серебристими хуторянами і створюють тиск за допомогою кримінальних авторитетів слідчого ізолятора. Мені погрожують, розуміючи те, що я можу повернутися назад…

- І що буде? - не дуже гучно перепитав Олександр Коломієць. 

Більше «Шеф» нічого не сказав. Сів на лаву. Потерпілий же, коли його запитав суд, назвав підсудного вовком, що намагається натягти на себе овечу шкуру. А от свою приналежність до «Серебристих хуторян» (від назви сусіднього із Могилевом села Серебрія) не спростував.   

- Прошу залишити під вартою, - просив суд Олександр Коломієць. - Цей шоу-театр, який влаштовує обвинувачений… Це вовк, який намагається на себе надіти ягнячу шкуру. Ці слова, що він говорить, що такого ніколи не відбувалося… Не знаю, яку це лінію захисту придумали. А про свою сім'ю скажу. Моя сім’я не зустрічалася з обвинуваченим по одній простій причині - переховувалася. Я в місті практично не знаходився з того моменту, як в нас відбувся цей інцидент, коли він мене намагався убити. Те, що зараз розказує обвинувачений, – це дешевий театр. Самий настоящий дешевий театр.

- Можна я? – намагався відповісти Шевчук, піднімаючи руку. Адвокати йому показали, що не можна.

Так само хотіла заперечити словам потерпілого і дружина Шевчука. Вона сиділа якраз позаду Коломійця у залі. Їй слово дадуть пізніше, як свідку. На підготовчому слуханні суд запитує думку тільки учасників процесу – представника державного звинувачення (прокурора), потерпілого і його представника, захисників і обвинуваченого.   

- Зараз в місті Могилеві-Подільському дуже складне становище, - почав свою репліку представник потерпілого Іван Семенюк. - Це пов’язано зі складними відносинами Шевчука і його братів, стосовно яких іде розслідування. Там спалили машину, але це не відноситься до цієї справи. Що стосується тих обставин, які розказує обвинувачений, що там десь щось робиться в тюрмі. Я вважаю, в тюрмі є надійний захист, і будь-які злочини там вчинятися не будуть.

- Я би просив утримати під вартою цю особу, - сказав ще Іван Семенюк. - Що таке Могилів-Подільський? Два метри – і я за кордоном. Зловити неможливо буде.

І колегія суддів ухвалила рішення: продовжити тримання під вартою ще на два місяці. Без права застави. Сторони мовчки розійшлися. Видно, усі очікували саме на таке рішення.

Наступне засідання запланували на 24 лютого. Тоді будуть слухати потерпілого. Далі - свідків. Серед них, як прозвучало сьогодні, є три таємних: це очевидці злочину. Їхні анкетні дані в справі змінили на інші, бо ці люди, як сказав прокурор, бояться за себе та свої сім’ї. Їх на суд викликати не будуть.

А хто є свідками захисту, поки що невідомо. Адвокати підсудного вже сказали, що сам Сергій Шевчук даватиме пояснення останнім. 



Читайте також: 

Майдан в Могилів-Подільському: людей дістали злочини оточення мера (ВІДЕО)

У Могилеві-Подільському буде гаряче? Люди кажуть, що мер зганяє «антимайдан»

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up