У Могилеві-Подільському буде гаряче? Люди кажуть, що мер зганяє «антимайдан»

У Могилеві-Подільському буде гаряче? Люди кажуть, що мер зганяє «антимайдан»
На попередньому мітингу, 31 січня, було шумно, люди лаялися і з мером, і з його приплічниками, але обійшлося без сутичок

Акція на підтримку міського голови Петра Бровка може відбутися сьогодні, 9 лютого, в Могилеві-Подільському. Це має бути відповідь на минулотижневий мітинг, під час якого кілька десятків людей вимагали від мера, аби він припинив злочини свого оточення.

- Ми чули, що на 12.00 в центр зганяють бюджетників, - каже Тетяна Глущак, активна учасниця мітингу 31 січня. – Хіба їм можна мітингувати? Невже мають право учителі покинути дітей на уроках і піти на збори підтримки Бровка?

Тетяна Глущак минулого року заявила в поліцію на зятя мера Могилів-Подільського, Сергія Шевчука. Його зараз тримають в слідчому ізоляторі й судять за замах на убивство. Потерпілий – чоловік дочки Тетяни, Олександр Коломієць. Він був поранений з вогнепальної зброї в травні минулого року.

Крім вище названих людей з ультиматумом до мера приходили родичі хлопця, якого побили на дискотеці биткою по голові, як вони стверджують, брати зятя мера. Одному з них дійсно днями оголосили підозру в рамках розслідування кримінального провадження. Через цей кримінал та спалену нещодавно родичам потерпілого машину й приходили з претензіями до міського голови містяни. Вони переконані – злочини у місті, які почастішали, то справа рук наближених до нього братів Шевчуків. Люди вимагали від мера публічно засудити дії цих молодих чоловіків, вигнати їх із міста.

Відео дня

- Хай в АТО їдуть і там стріляють, - звучало на мітингу.

Також учасники попередили Петра Бровка: якщо він не припинить в місті «безпредєл» з підпалами машин та стрілянинами, то через 10 днів збереться ще більший майдан. Але правоохоронці оголосили підозру Шевчуку, на якого вказував побитий биткою молодий чоловік, та пояснили людям, що активно працюють над розкриттям підпалу машини. Й активісти збиратися на мітинг знову не стали.

Сьогодні якраз 10 днів від попередньої акції. І люди знають, що мітинг у місті все таки відбудеться. Він буде не проти міського голови, а на його підтримку. Так званий антимайдан.
 


Учасники попереднього мітингу кажуть, що не скликають людей зі свого боку, щоб не виникло сутичок. Вони впевнені, що серед «антимайданівців» будуть провокатори, і акція не закінчиться миром.

Нагадаємо, що позиція Петра Бровка така: він не має відношення до злочинів, які були в місті, та якщо їх дійсно скоїли люди, наближені до його родини, то їх має засудити не він, а суд. Мер говорив на мітингу, що не впливає на криміногенну ситуацію в місті. Не розумів, чому саме йому ставлять ультиматум про припинення "безпрєдєлу". Відхрещувався від претензій людей.

Розповіла, що в місті може бути акція на підтримку її батька дочка мера Могилева-Подільського Христина Шевчук. За її словами, на неї вийдуть люди, які дійсно підтримують Петра Бровка й не хочуть, аби ситуацію в місті розхитували мітинги з «тітушками». «Тітушками» Христина Шевчук називає учасників мітингу 31 січня.

Докладно прочитати про ситуацію в Могилеві-Подільському, подивитися відео з мітингу та зрозуміти, хто у прикордонному райцентрі стріляє та палить машини, можна тут - Майдан в Могилів-Подільському: людей дістали злочини оточення мера (ВІДЕО).

На цей момент ще немає інформації про початок масштабних акцій у Могилеві-Подільському.

- Бачила, що під мерією стоїть десяток людей, - каже могилівчанка, з якою зв'язалися телефоном. – АТОшники є серед них. Але нічого такого не відбувається. Все спокійно. 

Тетяна Глущак, яка збирала мітинг 31 січня говорить, що її люди питали, чи іти сьогодні знову з мітингом до мера, вона сказала – не йти.

- Я пояснила, що то не ми, то проти нас сьогодні збираються, – каже жінка. – Люди незовсім розуміють, що насправді в місті відбувається.

Нагадаємо, що сьогоднішню акцію анонсували ось у таких листівках:


 

Фото, що нижче, зробив мешканець Могилів-Подільського. Він розповів, що ці люди стояли хвилин 10 недалеко від мерії, а потім розійшлися. Зараз у місті - все спокійно.


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up