Допит про кулі з револьвера. Як судять «Шефа» за злочин проти «Кабана» (ВІДЕО)

Допит про кулі з револьвера. Як судять «Шефа» за злочин проти «Кабана» (ВІДЕО)
Потерпілий Олександр Коломієць розказує суду про злочин проти нього. За склом - Сергій Шевчук слухає відповідь на своє питання
  • Три години допитували на суді учора, 23 березня, потерпілого у справі за звинуваченням зятя мера Могилів-Подільського Сергія Шевчука.
  • Це справа про замах на убивство 10 травня минулого року.
  • Олександр Коломієць розповів, як «Шеф» вистріляв у його сторону всю обойму з револьвера, а три кулі - влучили.
  • Його слова мають згодом підтвердили таємні свідки, чиїх облич не побачимо.  

Олександр Коломієць мало не попрощався з життям 10 травня минулого року. Він досі лікується від наслідків замаху на убивство, а його сім’я переховуються від помсти за заяву в поліцію. Ось таку інформацію на допиті потерпілого у справі замаху на вбивство намагалася показати своїми питаннями його представник, адвокатка Олена Грабік.  

Але перед представником, який питає тільки зручне, питаннями засипали Олександра Коломійця адвокати підсудного і він сам. Діалог з Сергієм Шевчуком показав неприязнь сторін. За два дні до стрільби в них був словесний конфлікт, і до того теж бували конфлікти. А 10 травня, у День народження Олександра Коломійця, як він стверджує, «Шеф» перестрів його, щоб помститися.   

- Це мене будуть по черзі питати усі чотири адвокати? – спитав Олександр Коломієць суддів, після першої години допиту.

Відео дня

- Так, - відповіли йому судді.

- Тепер я розумію, навіщо їх аж четверо, - сказав потерпілий.
 




Допит Олександра Коломійця почався приблизно о 15.00 і затягся до 18.00. За ці три години потерпілий по кілька разів розказав подробиці злочину проти нього, поки не вичерпалися питання в учасників процесу.  

Він говорив, що Сергій Шевчук під’їхав на чорному мерседесі під будинок його друга, де він порався біля багажника авто. Без жодних слів обвинувачений, зі слів потерпілого, почав у нього стріляли зі зброї, яка на вигадувала револьвер. Він тікав до будинку,  стрілок наздоганяв, поки не вистріляв усі набої. Влучав у машину, загорожу і тричі поцілив у нього. Одна куля пройшла навиліт через стегно. Дві - застрягли у сідницях. 

- Не стидно дивився в очі і обманювати? – питав потерпілого обвинувачений через скляну загорожу перед засіданням.

Так вже не уперше демонструє Сергій Шевчук, що не визнає своєї вини у злочині, за який його судять. Потерпілий такі питання завжди ігнорує.

У залі було більше людей, ніж могло поміститися. Крім учасників процесу були ще слухачі та родичі підсудного. Дружина, теща (жінка мера Могилів-Подільського) і його мати. Остання плакала, коли її сина вів конвой, коли йому знімали наручники, коли він мовчки сидів за склом і уважно слухав, що розказує сторона звинувачення.


 

Захисники ж Сергія Шевчука своїми питаннями намагалися показати суду, що наміру убивати «Шеф» не мав, бо, якби мав, для нього, спортсмена-борця, не склало б труда добити Коломійця уручну, раз закінчилися набої. З такою ж метою питали про відстань між втікачем і стрілком, мовляв, з кількох метрів влучити було б не важко.

Ще захист підняв інформацію про російське громадянство потерпілого. Він відмовився відповідати на ті питання, що стосувалися цієї російської частини його біографії. Про все інше – розповідав. Дуже рідко казав «не пам’ятаю» чи «не можу сказати».

Нагадаємо, що розповідь Олександра Коломійця про обставини злочину двічі відкладалася. На першому судовому засіданні він послався на хворобливий стан. На друге – не приїхав зовсім, лежав у лікарні. В переддень слухання зняла потерпілого на відео дружина Сергія Шевчука і потім виклала запис у Фейсбук, щоб показати, як він уникає суду. Раніше Христина Шевчук прокоментувала RIA/20minut злочин, інкримінований її чоловіку. Заявила, що його оббріхують, аби прибрати від її батька, Петра Бровка.




Коли на засідання почався діалог потерпілого з обвинуваченим (останній теж ставив питання під час допиту), неприязнь сторін відчувалася найбільше. Обом важко було говорити на «ви». Вони «тикали» і поправлялись. Розмова показала, що «Шеф» з «Кабаном» належать до різних угрупувань Могилева, які ворогують між собою. На конфлікті, який передував нападу з револьвером, з одного боку нібито було 30 чоловіків, а з другого 15. А через два дні після такої «сходки» в центрі Могилева, як каже потерпілий, підсудний здійснив погрози, які тоді сказав.

- Як почуваєтеся після такого тривалого допиту? – питаємо у Олександра Коломійця після суду.

- Важко було, - тільки й сказав він.

Далі суд слухатиме свідків, кілька із яких – таємні (зі зміненими анкетними даними). Як пояснив раніше прокурор, ці люди були очевидцями злочину, але бояться відкрито вказувати на обвинуваченого. Чи їх приведуть до суду? Ні, свідчити «аноніми» будуть по скап-конференції, сидячи перед монітором так, щоб облич було невидно.

А от Сергій Шевчук, ймовірно, говоритиме останнім. Очікується, що після усіх допитів і дослідження зібраних поліцейським слідством доказів, він нарешті розкаже свою версію подій.
 

Читайте також: 

Півмільйона за свободу Шефа. Зятя мера Могилів-Подільського не пустили з СІЗО

На засіданнях суду над зятем мера Могилів-Подільського почалися махінації

Майдан в Могилів-Подільському: людей дістали злочини оточення мера (ВІДЕО)

Дочка мера Могилева-Подільського «здала» місцевих авторитетів (ВІДЕО)

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up