На засіданнях суду над зятем мера Могилів-Подільського почалися махінації

На засіданнях суду над зятем мера Могилів-Подільського почалися махінації
Обвинувачений Шевчук і потерпілий Коломієць. Першого називають "Шефом" із клану Бровка. Другого - "Кабаном" із "Серебристих хуторян"
  • Несподіваний початок судового процесу в справі замаху на вбивство, де звинувачений – депутат Могилів-Подільської міськради, зять мера Петра Бровка.
  • Розповідати суду, як все було, відмовитися і підсудний, і потерпілий.


На передньому слуханні колегія суддів запланувала, що сьогодні, 24 лютого, потерпілий повідає історію отримання ним трьох вогнепальних поранень. Стріляли у могилівчанина Олександра Коломійця із вогнепальної зброї 10 травня минулого року. За даними досудового слідства, - намагався убити зять мера Петра Бровка Сергій Шевчук.

Нагадаємо, що поранення не несли загрози життю (кулі попали у стегно і сідницю), але злочин кваліфікували, як замах на вбивство.

Перш ніж почати розбиратися у цій справі, причетність до якої підсудний заперечує, прокурор зачитав обвинувальний акт. Суд також прийняв цивільний позов потерпілого. Олександр Коломієць розповів, що хоче за моральні збитки отримати півмільйона гривень і трохи більше 50 тисяч – за транспортування його у Вінницю та лікування тут. Далі сторони обговорили, у якому порядку працюватимуть далі.

Усі погодилися: спершу свідчитиме обвинувачений, потім потерпілий, далі свідки, а після цього досліджуватимуть документальні докази, які є.

Відео дня

- Ви будете давати свідчення? – питала головуюча суддя у підсудного, а перед цим, як годиться, роз’яснила статтю 63 Конституції України (Особа не несе відповідальності за відмову давати показання або пояснення щодо себе, членів сім'ї чи близьких родичів...).

- Так, буду давати, - сказав Сергій Шевчук.

А коли дійшло діло до самих свідчень, захист все таки використав можливість не говорити раніше за потерпілого. Обвинувачений, замість розповідати сворю версію подій 10 травня, скористався статтею 63 – відмовився говорити. Він тепер зможе почути у суді усіх, а потім дати пояснення.  

Далі – більше. Потерпілий, коли йому запропонувала почати свою розповідь суддя, став казати, що погано почувається. Мовляв, не зможе розповісти про все, як слід, та давати відповіді на питання учасників процесу, тому просить перенести засідання. Його представник надав суду довідку про те, що його клієнт сьогодні вранці здавав кров на аналіз.

- Великий залишки свинцю в організмі і вони прогресують, - сказав представник потерпілого Іван Семенюк й теж просив заслухати його клієнта пізніше. 

Головуюча суддя одразу дала зрозуміти, що затягувати процес не дасть. Довідка про здачу крові – це не лікарський документ, тому вона пропонувала викликати швидку Олександру Коліснику. Той швидкої не захотів.

В решті лікарів не кликали, але засідання все ж перенесли. Суд порадився на місці і вирішив оголосили перерву. Раз свідків на сьогодні не запрошувати, слухати більше не було кого. Будуть свідки, як запланували, 17 березня.

Сторона захисту потім пояснила, що потерпілий теж не хотів говорити першим, сподівався, що виступатиме після підсудного. Але все пішло не так.

І наступне засідання обіцяє бути ще більш цікавим. Як діятиме потерпілий, щоб не говорити до свідків, побачимо вже у березні. Цілий день виділила колегія суддів на допити свідків злочину, інкримінованого зятю мера Могилева-Подільського.


Читайте також:

Півмільйона за свободу Шефа. Зятя мера Могилів-Подільського не пустили з СІЗО

У Могилеві-Подільському буде гаряче? Люди кажуть, що мер зганяє «антимайдан»

Майдан в Могилів-Подільському: людей дістали злочини оточення мера (ВІДЕО)

Дочка мера Могилева-Подільського «здала» місцевих авторитетів (ВІДЕО)

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up