Скандинавська рисова каша «рісгрін»: для кого і як її готують

Скандинавська рисова каша «рісгрін»: для кого і як її готують
  • Напередодні Різдва вінницька кулінарка Олена Павлова поділилася секретом традиційної шведської рисової каші «рісгрін».
  • Солодка страва стане святковою родзинкою на вашому столі.
  • Для тих, хто віддає перевагу веганському варіанту, Олена підготувала альтернативну рецептуру.

Вінницька кулінарка Олена Павлова нещодавно поділилась особливим різдвяним рецептом — шведською рисовою кашею «рісгрін», яку традиційно залишають для Томте, маленького охоронця будинку та доглядача худоби. Це не Санта-Клаус і не його побратим, а зовсім інша міфічна істота, яка для шведів має велике символічне значення. Саме для нього на свята готують солодку кашу з великим шматком вершкового масла.

Інгредієнти:

  • рис — 200 г;
  • вода — 400 мл;
  • молоко — 1 л (для більш кремової текстури можна частково замінити вершками);
  • сіль — ½ ч. л.;
  • вершкове масло — 2 ст. л. (для подачі);
  • кориця — за смаком;
  • цукор або мед — за смаком.

Покроковий рецепт

1. Варіння рису на воді

  • Промийте рис.
  • У каструлі з товстим дном доведіть до кипіння 400 мл води.
  • Додайте рис, зменште вогонь до мінімуму, накрийте кришкою.
  • Варіть, поки вода повністю не вбереться рисом (10–15 хв).

2. Варіння на молоці

  • Влийте 1 л молока до каструлі з рисом.
  • Доведіть до кипіння, додайте сіль.
  • Як тільки молоко закипить, зменште вогонь до мінімуму.
  • Варіть приблизно 30–45 хв, поки рис стане м’яким, а каша загусне.

3. Подача

  • Розкладіть гарячу кашу по мисках.
  • У центрі зробіть невелике заглиблення і покладіть туди вершкове масло.
  • Посипте корицею, додайте цукор або мед за смаком.

Ви вже готували за рецептами Олени Павлової? Діліться своїм досвідом у коментарях!

 

Читайте також:

Сюрприз під ялинку чи загроза? В Україні виявили понад 20 тисяч небезпечних іграшок

Індустріальний парк для переробки макулатури з’явиться у Вінниці: проєкту дали «зелене світло» на 30 років

«Пройшовся» двома кав’ярнями за годину: чоловік із пістолетом обікрав заклади у Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up