Зять мера Могилів-Подільського знов у статусі підсудного. Почалась апеляція

Зять мера Могилів-Подільського знов у статусі підсудного. Почалась апеляція
  • Звинуваченого у замаху на вбивство на слухання до Вінницького міського суду торік возив конвой.
  • Зараз Сергій Шевчук – звільнений вироком першої інстанції за недоведеністю вини і їздить в апеляційний суд своїм ходом.
  • Його супроводжують вагітна дружина та її мати.
  • Потерпілого на слуханні, де почали вивчати забраковані міським судом докази, не було.

За клопотанням потерпілого, складеного його адвокаткою, почали розглядати докази у справі замаху на вбивство, де підсудний – могилів-подільський бізнесмен і депутат тамтешньої міської ради Сергій Шевчук, одружений на падчерці мера Петра Бровка. Наприкінці минулого року, 27 грудня, відбулося перше слухання по суті в апеляційному суді Вінницької області.

На своїх місцях у залі сиділи адвокат захисту, прокурор і представниця потерпілого Олександра Коломійця. Останній на слухання не приїхав. Як потім дізналась редакція від його родичів, він все ще лікується після завданих йому вогнепальних поранень.

Нагадаємо, що в Олександра Коломійця стріляли 10 травня 2016 року в дворі багатоквартирного будинку в Могилів-Подільському. Влучили двічі – в сідницю і в стегно. Як згодом на суді в першій інстанції розповідав сам потерпілий, його намагався наздогнати і убити Сергій Шевчук через конфлікт, який вони мали.

Відео дня

Саме як замах на убивство кваліфікували злочин, інкримінований пізніше Сергію Шевчуку. Сам він заперечує свою причетність до стрільби по Олександру Коломійцю, тим не менше провів півроку в СІЗО. На слуханнях у Вінницькому міському суді, куди його доставляв конвой, обвинувачений скористався правом не давати ніяких пояснень. Втім, суд від нього почув репліки про те, що його обмовляють.  

От і зараз, коли журналіст RIA/20minut.ua підійшла до Сергій Шевчука після засідання в апеляції, він не захотів говорити. Тільки показав жестом, що не буде розмовляти. А одразу після звільнення за вироком суду першої інстанції Сергій Шевчук дав короткий коментар: «Справедливість восторжествувала».

Його підтримка, на відміну від сторони потерпілого, знову їздить на кожне слухання. На засідання по апеляції Сергій Шевчук зайшов у судову залу разом тещею (дружиною Петра Бровка) та зі своєю «другою половиною» – падчеркою могилівського мера Хрестиною Шевчук. Остання зараз перебуває на солідному терміні вагітності, проте слухання не пропустила.

А чому не приїхав потерпілий на суд? Пояснення редакція отримала від його тещі Тетяни Глущак по телефону, яка запевнила: її зять досі має проблеми зі здоров’ям після нанесених поранень, але на наступних слуханнях обов’язково буде.

У грудні минулого року редакція писала, що апеляційний суд прийняв клопотання представниці потерпілого Олени Грабік, підтримане прокурором. І ось, в останні дні 2017-го почали досліджувати усі докази, які забракував Вінницький міський суд. А він, виносячи вирок, застосував принцип «отруйного дерева». Тобто визнав усі докази у справі за звинуваченням Сергія Шевчука неналежними. Почав з протоколу огляду місця події, як складеного з порушеннями – і не взяв до уваги усі інші документи, як такі, що слідували після «неналежного» протоколу.

Довести, що всі матеріалі, зібрані на досудовому слідстві, – це все-таки докази вини обвинуваченого і вони мають бути визнані судом, намагається тепер сторона потерпілого спільно з представником державного звинувачення – прокурором.

Масу матеріалів слідства має дослідити тепер колегія суддів апеляційного суду Вінницької області, аби вирішити – скасовувати вирок першої інстанції, як незаконний, чи ні. Швидко цей клопітний процес не завершиться, тому буде ще не одне слухання. На наступне, заплановане на початок лютого, запрошують слідчу, яка складала ряд документів, і експертку, що проводила дослідження, які стали спірними.

Паралельно із судовим розглядом у Могилів-Подільському працює теща потерпілого Олександра Коломійця. Вона пише скарги і заявив про виявлені під час судового розгляду в першій інстанції порушення. Наприклад, каже про фальсифікацію документів задля чистоти біографії підсудного та несправжність деяких, наданих стороною захисту доказів невинуватості.

Натомість і про потерпілого є негативна інформація. Дружина Сергія Шевчука розповідає, що Олександр Коломієць, замість лікуватися, відпочиває в розважальних закладах, а його бізнес, пов'язаний з контрабандою. Вона сумнівається, що громадянин Росії взагалі управі вимагати притягувати будь-кого до відповідальності через суд в Україні, і називає кримінальну справу проти її чоловіка політичною. Мовляв, посадивши «Шефа», політичні конкуренти намагаються підібратися до її вітчима.

Більше подробиць про стрільбу, за яку судять зятя мера Могилів-Подільського, про інші тамтешні «розборки» та повні версії обох сторін можна прочитати у цих матеріалах:

 

Читайте також:

«Шефу» знову «світить» тюрма. Стрілянина зятя мера Могилева в апеляційному суді

Відпустили додому «Шефа». Чому обвинувачення зятя мера розвалилося у суді

В прокуратурі пояснили, чому суд назвав справу «Шефа» історією без доказів (ВІДЕО)

Вийшов із зали суду. Зятю мера Могилів-Подільського злочину не довели (ФОТО)

Півмільйона за свободу Шефа. Зятя мера Могилів-Подільського не пустили з СІЗО

Зятю мера Могилів-Подільського продовжили арешт. Судять за замах на убивство


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up