Зятю мера Могилів-Подільського продовжили арешт. Судять за замах на убивство

Зятю мера Могилів-Подільського продовжили арешт. Судять за замах на убивство
  • Сергію Шевчуку, звинуваченому в замаху на убивство, продовжили термін тримання під вартою.
  • Зять мера Могилів-Подільського, депутат міськради прикордонного містечка і бізнесмен не визнає вину.
  • Він провів у СІЗО вже півроку й сидітиме ще, щонайменше, 60 діб.

Рішення про продовження терміну тримання під вартою прийняла учора, 12 квітня, колегія суддів Вінницького міського суду. Цього дня допитували двох свідків, які могли бачити чи чути, як 10 травня минулого року Сергій Шевчук стріляв у Олександра Коломійця. Невдовзі спливає терміну арешту підсудного, а наступне засідання буде після свят, тому суд поставив на обговорення питання продовження арешту.

Прокурор просив не відпускати під домашній арешт у прикордонний Могилів-Подільский підсудного, що заперечує свою причетність до злочину та відмовився свідчити в залі суду, скориставшись правом не говорити проти себе. Аргументувала сторона звинувачення необхідність тримання під вартою тим, що підсудний має зв’язки, може впливати на свідків чи запросто пересікти кордон з Молдовою через спрощену (за українським паспортом) систему для могилівчан.

Захисники Сергія Шевчука, яких, нагадаємо, працюють у справі одразу четверо, просили суд відпустити їхнього клієнта під цілодобовий домашній арешт. Вони назвали ризики, озвучені стороною звинувачення, безпідставними припущеннями та гарантували явку свого підзахисного на всі наступні судові засідання. У випадку продовження арешту вони пропонували розглянути альтернативний запобіжний захід – зі внесенням застави.

Відео дня

Нагадаємо, що зголосилася унести заставу за Сергія Шевчука його теща - дружина мера Могилів-Подільського Петра Боровка. Захист озвучив цю суму, як рівну цивільному позову потерпілого. Мешканець Могилева Олександр Коломієць хоче трохи більше півмільйона гривень компенсації – приблизно 550 тисяч. У таку суму він оцінив моральні і матеріальні збитки від злочину, в якому звинувачує Сергія Шевчука. На передньому засіданні він розказав, як «Шеф» (за таким прізвиськом знають Сергія Шевчука в місті) вистріляв у нього всі набої з револьвера серед білого дня на вулиці райцентру. Раніше RIA/20minut.ua повідомляла, що у наслідок замаху потерпілий отримав три кульові поранення в стегно та сідницю і продовжує лікуватися.

На засідання, де визначали, сидіти далі могилів-подільському депутату і бізнесмену Сергію Шевчуку, чи ні, була його дружина Хрестина Шевчук зі своєю матір’ю. Очевидно, вони привезли суму застави із собою. Але пропозицію унести гроші на державний рахунок, які потім (у випадку доведення вини підсудного) можна було б віддати потерпілому, суд проігнорував. Оголосив, що продовжує термін тримання під вартою до кінця дня 11 червня.

А сам Сергій Шевчук, коли просився під домашній арешт, розказував, що має двох малих дітей, яких тепер нікому утримувати.

- Жінка не працює, я один в сім’ї «кормілєц». Сиджу, інвалід, в тюрмі, - казав він і переконував суд відпустити його додому ще й за хворобою.

«Шеф» казав, що у нього, як у професійного спортсмена, майстра спорту з греко-римської боротьби, було багато переламів і травм. А весна – період загострення болячок. Через це він нібито змушений часто звертатися до медиків СІЗО, які не можуть дати необхідного лікування.

Після промов всіх учасників процесу Сергій Шевчук згадав ще один аргумент і попросив слова. Дали - і він сказав, що сидячи в СІЗО, платить податки, як приватний підприємець. Цей «плюс» не справив враження на суддів. Колегія винесла рішення про продовження арешту, як і в попередні рази, керуючись тяжкістю злочину.

 

Читайте також:

Допит про кулі з револьвера. Як судять «Шефа» за злочин проти «Кабана» (ВІДЕО)

Півмільйона за свободу Шефа. Зятя мера Могилів-Подільського не пустили з СІЗО

На засіданнях суду над зятем мера Могилів-Подільського почалися махінації

Майдан в Могилів-Подільському: людей дістали злочини оточення мера (ВІДЕО)

Дочка мера Могилева-Подільського «здала» місцевих авторитетів (ВІДЕО)  

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up