В прокуратурі пояснили, чому суд назвав справу «Шефа» історією без доказів (ВІДЕО)

В прокуратурі пояснили, чому суд назвав справу «Шефа» історією без доказів (ВІДЕО)
Сергій Гупяк: "У нас є своя позиція щодо допустимості і належності доказів, і ми її викладемо в апеляції. Будемо за це боротися"

Тримали під вартою,судили-судили, а потім відпустили на всі чотири сторони.

Виправдали одруженого на падчерці мера могилів-подільського бізнесмена і депутата міськради Сергія Шевчука, бо вини не довели.

Чому суд не прийняв жодного доказу, які зібрало обвинувачення, пояснили в прокуратурі області. 

Пістолет поліцейські не знайшли. Навіть рештки куль, які витягли в «Пироговці» із сідниці підстреленого могилівчанина Олександра Коломійця, не оформили належним чином. Через ляпи слідства розвалилося обвинувачення Сергія Шевчука – бізнесмена і депутата могилів-подільської міськради, одруженого на падчерці тамтешнього міського голови.

За судовим розглядом цієї справи, який тривав у Вінницькому міському суді з початку року, стежила RIA/20minut.ua. А минулої п’ятниця, 9 червня, «Шефа» відпустили із зали суду на всі чотири сторони – його виправдали через те, що вини не довели. Докази, надані обвинуваченням, колегія суддів назвала неналежними.

Сергій Шевчук хрестився, коли головуюча Курбатова (в колегії також працювали судді Ан і Федчишин) читала вирок. Він тримався за хрестик, який мав під футболкою "Аdidas", допоки прозвучало, що його виправдовують і відпускають з-під варти.

Відео дня

Що він сказав журналістам, коли опинився на волі, та як відреагували на виправдання «Шефа» ті, що його звинувачували, – читайте в матеріалах:

Рішення суду першої інстанції набере чинності після апеляції. Оскаржувати вирок вже готуються адвокат потерпілого і прокурор Олександр Карнаух. Останній просив для Сергія Шевчука 10 років тюрми, перед дебатами заявляв відвід суду, бо не приймали його клопотання. Відвід відхилили. Далі – прозвучав виправдальний вирок.

Щоб пояснити, як так сталося, що обвинувачення розвалилося у суді, сьогодні, 13 червня, в прокуратурі області зібрали брифінг. Сказали, що із вироком суду першої інстанції категорично не погоджуються та назвали його рішення упередженим до сторони звинувачення.

– Чомусь за кілька днів до 9 червня, коли винесли вирок, інтенсивність судового розгляду стала дуже прискорена, – сказав начальник відділу прокуратури області Сергій Гупяк. – За два дні відбулися дослідження всіх доказів, провели дебати дуже швидко і швидко винесли рішення… У колегії Вінницького міського суду була явно упереджена позиція до сторони обвинувачення. Це зрозумів процесуальний керівник. Він дуже багато заявляв клопотань, які були направлені на усунення спірних чи сумнівних моментів. А в суду сумніви були, ми це бачимо в судовому рішенні. Тільки всі ці сумніви він поклав у одну сторону.

На питання про якість досудового розслідування, під час якого формувалась доказова база, Сергій Гупяк відповів так:

– У нас є своя позиція щодо допустимості і належності доказів, і ми її викладемо в апеляції. Будемо за це боротися.

Повністю почути його коментар про могилів-подільську стрілянину, яка відбулася 10 травня минулого року, можна на відео:

 

Читайте також:

Півмільйона за свободу Шефа. Зятя мера Могилів-Подільського не пустили з СІЗО

Зятю мера Могилів-Подільського продовжили арешт. Судять за замах на убивство

На засіданнях суду над зятем мера Могилів-Подільського почалися махінації

Допит про кулі з револьвера. Як судять «Шефа» за злочин проти «Кабана» (ВІДЕО)

Вийшов із зали суду. Зятю мера Могилів-Подільського злочину не довели (ФОТО)

Відпустили додому «Шефа». Чому обвинувачення зятя мера розвалилося у суді

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Руслан Логвинчук

    та що тут пояснювати?! І так все зрозуміло. Заплатив кому потрібно і гуляй Вася. В нас  країні не з соціальними мережами варто боротися, а з корупцією. Бо ті заборони соц. мереж всі хто хоче обходить через FreeU до прикладу, а от корупція завдає реальної шкоди.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up