«Шефу» знову «світить» тюрма. Стрілянина зятя мера Могилева в апеляційному суді

«Шефу» знову «світить» тюрма. Стрілянина зятя мера Могилева в апеляційному суді
Справедливість восторжествувала. Це перше, що сказав Сергій Шевчук, коли його звільнили з-під варти після проголошення вироку. Поруч – дружина Христина
  • Друга спроба посадити.
  • Через півроку після звільнення знову опинився на лаві підсудних зять мера Могилів-Подільського.
  • Починається апеляційний розгляд справи Сергія Шевчука про замах на убивство Олександра Коломійця.
  • Сторона звинувачення має нові докази і просить для стрілка 10 років тюрми.

Не через відсутність складу злочину, а за недоведеністю вини півроку тому, на початку червня, відпустили з-за грат Сергія Шевчука – депутата Могилів-Подільської міськради і місцевого підприємця, одруженого на падчерці мера прикордонного райцентру.

Також Сергія Шевчука називають правою рукою мера Петра Бровка і кличуть «Шефом». І, судячи з почутого на судах, де він був на лаві підсудних, – бояться.

Прямо проти цієї не останньої в Могилеві людини свідчив тамтешній підприємець Олександр Коломієць. Він заявив, що отримав вогнепальні поранення серед білого дня зі ствола Сергія Шевчука, з яким й раніше мав сутички. Та коли поранений потрапив до лікарні з кулею в сідниці, то відмовився заявляти про злочин. Суду пояснив: боявся, щоб «Шеф» не розрахувався за заяву із його сім’єю.

Відео дня

А тим часом сім’я не мовчала. Написала заяву замість пораненого його теща Тетяна Глущак, як тільки дізналася, що стрілком був зять мера.

Суддям жінка потім розказувала, як не хотіли реєструвати злочин Шевчука могилів-подільські правоохоронці. Тоді вона підключила телебачення. Урешті кримінальне провадження про замах на убивство зареєстрували, підозрюваного арештували і справу довели до суду. Але в суді вона... розвалилася.

Слідів не залишилось

Приблизно рік тому, Сергій Шевчук опинився під вартою за кулі з револьвера, випущені у Олександра Коломійця в день його народження, 10 травня 2015 року. Але під час слідства револьвер не знайшли. Гільз на місці злочину не збирали. Дірки від куль на загорожі, за якою намагався сховатися від пострілів потерпілий, замість експертів, знімало телебачення…

У матеріалах справи, які дійшли до суду, були металеві рештки, витягнуті з сідниці потерпілого вінницькими лікарями. Але їх під час проголошення вироку суд не взяв до уваги, як доказ. Щось не так, визначив, із пакуванням цих речдоків, і проігнорував їх.

Кримінальна справа «Шефа» була резонансна, поки слухалася. Але після вироку Вінницького міського суду вона стала історією без доказів. 9 червня із зали суду відпустили зятя мера прикордонного райцентру на всі чотири сторони.

Вирок приголомшив сторону звинувачення, бо колегія суддів у складі Курбатової (головуюча), Ан і Федчишина не взяла до уваги цілий ряд процесуальних документів. Протокол огляду місця події, результати слідчого експерту, експертизи… Десь не сходився час, десь не було судових ухвал на слідчі дії, десь не вистачало підписів чи штампів… І вину «Шефа» назвали нічим не доведеною.

– В рішенні було прописано не про відсутність складу злочину, а про недоведеність вчинення злочину саме цієї людиною, – наголошував потім начальник відділу прокуратури області Сергій Гупяк та обіцяв, що прокуратура боротиметься в апеляційній інстанції.

Серед свідків нападу на Олександра Коломійця, нагадаємо, були три очевидці. Але вони погодилися вказати на «Шефа» тільки на правах анонімності. Свідків зі зміненими анкетними даними допитували по конференцзв’язку із потаємною судовою кімнатою, не показуючи в обличчя. Суд слухав-слухав, а потім не врахував розказане.

Політика на криміналі

Сам Сергій Шевчук на суді вирішив нічого не пояснювати. А щойно його звільнили, сказав: «Справедливість восторжествувала» та обійняв дружину Христину, що їздила до нього на всі слухання.

Ще до того падчерка Петра Бровка казала RIA: на її чоловіка звели наклеп, щоб усунути, як праву руку мера. Мовляв, кримінал звели на політичних іграх. А чи не навпаки – політика на криміналі?

Один зі трьох захисників Сергія Шевчука, адвокат Віталій Корпало, називає цю справу так само, як і його клієнти, політичною. Доки не почалися слухання в апеляційній інстанції, він утримується коментарів.

Натомість теща Олександра Коломійця Тетяна Глущак, яка має посвідчення помічника нардепа Юрія Македона, наполягає: політика в цій історії ні до чого. Жінка говорить, що добивається справедливості, щоб Шевчук більше ні у кого не стріляв. І каже: готова дійти для цього аж до Європейського суду.

– У мого зятя дійсно стріляв Шевчук, – говорить Тетяна Глущак. – І якщо йому сьогодні це зійде з рук, то він ще не раз візьме зброю. Прошу суддів, захисників, адвокатів, прокурорів – не беріть грошей, дайте йому отримати справедливе покарання.

На вирок Сергію Шевчуку подали дві апеляції – і прокуратура, і адвокатка Коломійця Олена Грабік. Покарання в обох скаргах просять таке ж, як інкримінували у першій інстанції, – 10 років позбавлення волі. Й вже на першому слуханні сторона звинувачення дала знати, що має нові докази. Про них почуємо вже наступного року, бо початок слухань із повторним дослідженням усіх обставин справи, запланували на 27 грудня.


Читайте також:

Відпустили додому «Шефа». Чому обвинувачення зятя мера розвалилося у суді

В прокуратурі пояснили, чому суд назвав справу «Шефа» історією без доказів (ВІДЕО)

Вийшов із зали суду. Зятю мера Могилів-Подільського злочину не довели (ФОТО)

Півмільйона за свободу Шефа. Зятя мера Могилів-Подільського не пустили з СІЗО

Зятю мера Могилів-Подільського продовжили арешт. Судять за замах на убивство

На засіданнях суду над зятем мера Могилів-Подільського почалися махінації

Допит про кулі з револьвера. Як судять «Шефа» за злочин проти «Кабана» (ВІДЕО)
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Alex Timo

    Просить суддів, прокурорів і особливо врзазило адвокатів- не брати гроші.. Це сміх і гріх, як то кажуть...
  • Звір

    Довго ще фото цієї бикоти буде висіти на сайті?
  • Bohdan Vovchuck

    Там від мера як раз таки весь кримінал і йде
  • Юрий Бондарук

    "металеві рештки від кулі витягнуті із сідниці" НЕ ВЗЯЛИ ДО УВАГИ)))) бо неправильно упаковані! Да...рахунок В СУДІ пішов уже на ДЕСЯТКИ тисяч долЯрів)))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up