Олену Петрунь за вбивство колишнього судитимуть вдруге

Олену Петрунь за вбивство колишнього судитимуть вдруге
Олену Петрунь (26) судили за вбивство її колишнього коханця Сергія Глущенка, що сталося позаторік на Новорічні свята в квартирі її співмешканця
П’ять апеляцій подали на вирок суду першої інстанції, яким в квітні засудили 26-річну Олену Петрунь до позбавлення волі не по статті 115, а за вбивство з необережності. Дві з них колегія суддів відхилила, дві - задовольнила частково і прийняла рішення, що в історії Тяжилівського вбивства треба розбиратись заново - із самого початку

Прокуратура, сестра убитого Сергія Глущенка, її представник, захисниця підсудної і сама Олена Петрунь. Усі учасники процесу писали апеляційні скарги на вирок. Нікого не влаштувало, що обвинувачену в навмисному вбивстві (стаття 115) виправдали і визнали винною у ненавмисному злочині (стаття 119 – вбивство з необережності). Одні учасники процесу хотіли суворішого покарання для 26-річної дівчини, що підняла ножа на колишнього коханого. Сторона захисту – м’якішого.

Після засідання апеляційного суду, яке відбулося вчора, 24 червня, колегія суддів вирішила скасувати вирок суду першої інстанції, винесений два місяці тому, в кінці квітня. Прокуратура в апеляції вказала на порушення суддів Вінницького міського суду, тому просила направити справу на повторний розгляд. Фактично представник державного звинувачення наполягав, що дівчина скоїла умисний злочин.

- Прошу врахувати прості людські якості, - говорив між іншим прокурор. – Якщо людина чекає нападу і бере до рук ножа, то вона не закриває очі. І не можливо, щоб нападник біг на ніж з голими руками. Об’єктивно - він би мав схопити щось теж...  

Представник потерпілих в дебатах говорив про питання, які залишилися нез’ясованими після розгляду справи на Грушевського, 17. Механізм нанесення ножового поранення Сергію Глущенку лишився нез’ясованим. Невже тендітна дівчина могла, не наносячи удару, лише виставивши ніж перед собою, проштрикнути груди на вісім сантиметрів? Той кухонний ніж, до речі, в судовій залі не досліджували.

- В нас є питання до експертів, - сказав адвокат Віталій Корпало після засідання в апеляційному суді, рішенням якого залишився задоволений. – Будемо також клопотати про одночасний допит двох свідків з діаметрально протилежними показами.

Нагадаємо, що Олену Петрунь судили за вбивство її колишнього коханця Сергія Глущенка, що сталося позаторік на Новорічні свята в квартирі її співмешканця. За версією дівчини, вона виставила перед собою перше, що попало під руки, бо Сергій летів до неї битися. Мовляв, сам нахромився на ніж, а вона – заплющила очі. Версію обвинуваченої підтримувала її подружка, що теж була в квартирі в ніч трагедії. Учасники процесу клопотали про її повторний допит – суд допиту не провів.  

А ось версія слідства, якій вірять потерпілі: дівчина в положенні сидячи навмисне усім тілом впала з ножем на Сергія і так позбавила його життя. Про це свідчення давав міліції, розказував на суді і демонстрував на відтворенні чоловік сестри покійного, що теж був на місці злочину.  

Тож, як все було насправді і хто брехав – після півтора року досудових і судових розслідувань, не з’ясували. І потерпілі, і родичі підсудної не припиняють з’ясовувати між собою хто був більше агресивним - Сергій за життя чи Олена. В пари були складні, як розповідали їхні спільні знайомі, скандальні стосунки.

- Я дуже сподіваюся, що наступний розгляд справи буде справедливий і її засудять за те, вона зробила, - сказала після засідання апеляційного суду сестра убитого Вікторія Войтас.

Її апеляційну скаргу суд задовольнив повністю. А просила сестра скасувати вирок і розслідувати обставини умисного, як вважає, злочину знову.

Адвокат підсудної у своїй апеляції просила більш м’якого покарання для дівчини. Вона переконувала, що варто кваліфікувати дії Олени за статтею 118 Кримінального кодексу України – перевищення меж необхідної оборони. А сама Олена Петрунь в останньому слові відреагувала на виступ прокурора. Розсерджено і в сльозах розказувала, що головний свідок – не родич покійного, а її подруга.    

- Прошу перекваліфікувати злочин на статтю 118 і застосувати 69-ту, - в кінці сказала вона, маючи на увазі статтю Кримінального процесуального кодексу України, яка визначає призначення більше м’якого покарання, ніж передбачає Закон.   

Мати дівчини, Катерина Петрунь, після суду домовлялася з адвокаткою про збір довідок про стан здоров’я дочки. Сторона обвинуваченої й раніше казала про хворобливість Олени, а зараз стверджує – стан її здоров’я погіршився під час перебування в СІЗО. І щойно міський суд знову приступить до розгляду справи Тяжилівського убивства з самого початку (з обвинувального акту за статтею 115), адвокат Олена Клепікова підніме питання звільнення дівчини з-під варти через хворобу нирок.

- Для звільнення треба довести, що є хвороба, що її не можна лікувати в тюремних умовах і вона загрожує життю людини. Зараз я не бачу ніяких підстав для зміни запобіжного заходу, це лише словесні заяви сторони захисту, - констатував представник потерпілих Віталій Корпало.  

 

Довідка

Відео дня

Стаття 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство. Покарання: від 7 до 15 років тюрми.

Стаття 118 – умисне вбивство при перевищення меж необхідної оборони. Покарання: виправні роботи на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на строк до 2 років.

Стаття 119 - вбивство через необережність. Покарання: від 3 до 5 років обмеження волі або позбавленні волі на такий самий строк.
 

 

Читайте також:
Вона вбила колишнього коханця. Але її виправдали
Тяжилівська сантабарбара. Арештована за вбивство одного, а шле фото із СІЗО іншому
Тяжилівське вбивство може стати історією захисту?
Вінничанка в квартирі на Баженова одним ударом ножа убила екс-коханця
Олену арештували за смерть Сергія Глущенка. Подробиці тяжилівського вбивства
Кримінал-2014 був вбивчий, бандитський, озброєний

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:17 У Вінниці водій маршрутки збив велосипедиста 19:23 У Тульчинському районі двоє раніше судимих чоловіків вкрали скутер photo_camera 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:22 У Вінниці на електронні аукціони виставляють чотири земельні ділянки. Де і коли вони відбудуться? Від читача 14:32 ЗАКОН СУВОРИЙ, ПРОТЕ СПРАВЕДЛИВИЙ: НА КОГО РОЗРАХОВАНА ДІЯ СТАТТІ 40 ККУ 18:18 Від десяти мільйонів гривень. Як виглядають найдорожчі квартири, виставлені на продаж у Вінниці photo_camera 17:58 «Цинізм та нелюдяність» — читач про МСЕК. Новий огляд декларацій голів міжрайонних медкомісій 17:30 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 17:21 Вночі хлопець намагався відібрати у вінничанина телефон photo_camera 16:23 Черги в інформаційному центрі: пільговики масово поновлюють картки вінничанина 16:08 «Беріть рукавчики, мішки для сміття та гарний настрій». Запрошують на прибирання берегів Південного Бугу 15:37 Незрячий вінницький художник створює картини зі скульптурного пластиліну 15:07 Несіть тільки живі квіти: завтра «живим коридором» зустрічатимуть загиблого «Грінку» 14:19 «Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час 14:15 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:43 Заступника мера Гнівані Віктора Гавришка відправили під варту. Застава – 2,4 млн гривень 12:47 Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці 12:22 Надзвичайники Вінниччини показали кадри гасіння пожежі після влучання в об'єкт інфраструктури photo_camera 11:23 У Вінницькій «Пироговці» провели унікальну кардіохірургічну операцію photo_camera 11:00 Вінничани роблять РЕБи для захисту від ворожих дронів. Підтримайте гривнею (прес-служба МБФ "Без кордонів")
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up