Тяжилівська сантабарбара. Арештована за вбивство одного, а шле фото із СІЗО іншому

Тяжилівська сантабарбара. Арештована за вбивство одного, а шле фото із СІЗО іншому
Через пост з цим знімком Вконтакті у слідчому ізоляторі Вінницької тюрми провели рейд, щоб вилучити у Альони мобільний телефон. На фото - ув’язнена дівчина
На сторінці Вконтакті молодого чоловіка на ім’я Дмитро знайшли фото дівчини, яка позбавила життя Сергія Глущенка і зараз знаходиться в слідчому ізоляторі. Сестра покійного на знімку помітила загратоване вікно, значить, фото зроблене на телефон в тюрмі. А там користуватися мобільними заборонено

- Вона там сидить, як на курорті. Фарбує волосся, краситься. Зустрічалася з іншим чоловіком, який теж там сидів. В тюрмі є кімнати для побачень, і за гроші там все реально. Зараз цей Діма на волі і каже, що Альона його дзвінками доймає – заважає стосункам з іншою. У нього на сторінці Вконтакті з літа фото Альони висить, зроблене на телефон в тюрмі. Він підписав знімок „Моя маленькая принцеса”. Каже, зрозумів, що вона за людина, але фото не видалив, - розповіла Вікторія Войтас, сестра убитого ножем в серце на тяжиловській квартирі на новорічні свята Сергія Глущенка.

Віка знайшла Вконтакті фото Альони Петрунь, яку судять за вбивство її брата, влітку. Вона тоді пішла і показала цей знімок співробітнику кримінально-виконавчої інспекції. Він упізнав тюремний фон на фото і зреагував, як слід. В ізоляторі провели рейд...   


Через цей пост Вконтакті в слідчому ізоляторі провели рейд, щоб вилучити у Альони мобільний телефон. На фото з підписом „Маленькая моя принцеса” ув’язнена дівчина
  
Уже десять місяців під арештом тримають 27-річну Альону Петрунь. В її руці був ніж, який проштрикнув груди Сергію Глущенку. Дівчину затримали на місці події. Висунули спочатку підозру, а потім і звинувачення в умисному вбивстві.

У судових засіданнях ще встановлюють, як все було.Тиждень тому призначили додаткову експертизу, бо досі не знають механізму нанесення смертельного тілесного ушкодження та чи сумісний він із версією підсудної. А розказане дівчиною, яка зараз в СІЗО, розходиться зі словами головного свідка. Більше того, Альона каже, що цього свідка в момент травмування Сергія поруч... не було.

Удару не було?
- Я намагалася захистити своє життя та здоров’я, - не раз повторила цю фразу Альона, коли відтворювала подію для відео, показане днями в суді.

Дівчина наполягає, що просто виставила ніж перед собою, а її Сергій напоровся на нього сам. Каже, захищалася від агресивного колишнього, який прийшов з’ясовувати стосунки із нею в квартиру, де вона жила з іншим молодим чоловіком.

Дівчину питали, чи залишився синець в неї від рукоятки ножа або чи хоча б заболіло її десь після удару. Альона сказала – „ні”. Повторила, що стиснулася від страху і заплющила очі, тримаючи великий ніж лезом вперед. Коли Сергій налетів на неї, відчула поштовх. Коли розплющила очі, Сергій вже лежав на підлозі.

Чому юнак не зупинився, бачачи ніж? Якщо хотів ударити, то чого ж рук не простягав, не вчепився в дівчину? Якщо вірити Альоні, виходить, він просто навалився на неї грудьми і відступив крок назад, перш ніж упасти від поранення. Все це - за кілька секунд.

Значно нижча Сергія худорлява дівчина, за її версією, стояла під стіною з вікном, тому від поштовху не впала. І судячи з відео відтворення, тримала ніж у руці не на рівні зігнутого ліктя перед своїм животом і не перед обличчям, яке людина захищає в першу чергу в разі небезпеки. Альона показала, що притисла рукоятку собі над грудьми, майже в плече. Вивернула кисть тильною стороною до себе.

Випивали разом
Що ж передувало трагедії? 11 січня в квартирі на п’ятому поверсі будинку на Баженова було застілля. Під ранок прийшов туди колишній хлопець Альони поговорити, бо вона сказала, що бачила, як він пробив колеса „Москвича” її теперішнього коханця Олександра. Сергій взяв із собою товариша – чоловіка сестри Андрія Войтаса, з яким з вечора розважався на ігрових автоматах і зі спиртним.

В квартирі, крім Альони і Олександра, була ще їхня подруга. Всі разом сіли на кухні говорити. Випивали. Сергій не зізнався в причетності до пробитих коліс. Він говорив тільки з Альоною на підвищених тонах. З Олександром знайшов, видно, спільну мову, бо хлопці разом ходили в під’їзд курити і збиралися разом сходити в магазин по сигарети. От коли вони зайшли в квартиру за речами, тоді й сталося непоправне.

Як саме все відбулося, є дві версії. Колегія суддів Вінницького міського суду минулого тижня переглянула два відео відтворення подій. Одне - зі слів Андрія Войтаса, друге - з показів підсудної.

Різниця кардинальна. Андрій каже, все відбулося в нього на очах. Він сидів на кухні і бачив, як Альона з положення сидячи раптово навалилася на Сергія, який щойно зайшов і присідав на підлогу. Крім них трьох на кухні більше нікого не було. Подруга господаря вийшла в кімнату, а Олександр – у туалет. Тож Андрій – головний свідок?

- Підкаблучник, - сказала на нього Альона, щойно суд проглянув відео з його версією.

Вона ж розказувала, що Андрія не було на кухні. Він нібито одягався в коридорі, а біля неї поруч була подруга, яку Сергій відіпхнув у сторону, коли летів на неї і на ніж.

Свідок чи не сідок?
У розпорядженні редакції є копії протоколів допитів свідків. Так от дівчина, про яку каже Альона, як єдиного свідка, на досудовому слідстві свідчила: не була вона на кухні в ту мить.

Із занотованого із її слів слідчим: вийшла в кімнату, чула, як щось гупнуло на кухні, побігла назад, там Андрій кричав до Альони: „Що ти наробила?!”, гукнула господаря квартири, який перед тим зайшов у туалет, разом з ним викликала швидку допомогу.
Альона ж в цей час (тут всі свідки кажуть одне й теж) затискала руками і рушником рану на грудях Сергія. Звідти буквально бризкала кров, аж до стелі. Що вона намагалася врятувати свого колишнього і була налякана тим, що сталося, наголошує зараз підсудна. Каже: „Я цього не хотіла”.

Потерпілі (сестра і мати Сергія Глущенка) разом зі своїм адвокатом хочуть найсуворішого покарання для арештованої дівчини. На їхній стороні і прокурор, як представник державного звинувачення. За його клопотанням якраз і призначили додаткову експертизу. Й додаткові питання до експертів виникли у всіх, крім захисту. Захисниця Альони Петрунь показує свою впевненість в невинуватості дівчини. Каже, що це був навіть не злочин із необережності, а необхідна оборона.


Сергію Глущенку було 27 років. Його поховали 13 січня (фото з мережі Вконтакті)

„Тяжка історія. Я знала, що це погано закінчиться”
Поза залою суду обидві сторони зайняті тим, щоб очорнити іншу. Сторона Петрунь наголошує на судимостях загиблого й на тому, що він бив Альону, як сидорову козу. А потерпілі і друзі Сергія говорять: в родині дівчини теж є злочинці, й вона сама могла мати проблеми із законом й не раз, якби Сергій за життя її не захищав.

- Одного разу вона розбила Сергію об голову пляшку, другого - встромила ніж йому в руку. Ще била вікна у його друга, бо побачила Сергія з іншою дівчиною, - подробиці складних стосунків цієї пари розказують їхні спільні знайомі й додають, що Альона і Сергій розходилася й сходилася без кінця.

- Тяжка історія. Я знала, що це погано закінчиться, - каже тепер мати Альони, 47-річна Катерина Петрунь. - Якось вона тікала від нього на таксі до мене на роботу. Колись ховалася в шафі цілу ніч, щоб він її не побив. І переді мною, я ж мама, а він її бив. В нас балончик був, міліцію викликали. Він вкрав у неї фотоапарат, а ми приходили забрати його... Він би забив її рано чи пізно.

Катерина зараз носить дочці передачі в СІЗО, а на першому побаченні, каже, годину обидві проплакали.

- Дуже тяжко їй там. Вона переживає. Голова постійно болить. Сниться він їй часто, що за руки хапає... Нерви стали вже не ті, що були. Плаче постійно.


- Дочка по телефону просила розказати, що вона боялася Сергія, бо він її постійно бив, - говорить мати підсудної Катерина Петрунь (47)

Перед зустріччю з журналістом Катерина радилася з дочкою, що розповідати. Розмову вела із листками із блокнота, де було записано про основне. Те, що на думку Альони, доводить її невинуватість.

- Я ось занотувала, що він п’ять років сидів, мав також умовні судимості. Що бив її постійно. Через це зо 20 викликів міліції було. Він, коли п’яний, некерований був зовсім. Вона ховалася від нього, боялася. Побої не знімала, бо жаліла, щоб його знов не посадили. От кажуть тепер - пляшкою вдарила була по голові. Вони були на якомусь дні народження, і ніхто за неї не заступився. 20 чоловік стояло і ніхто не захистив. От вона й вдарила...

Якщо Альона так боялася Сергія, то чому слідкувала за ним, телефонувала? Його родичі і друзі говорять, що дівчина сама шукала зустрічі після розставання, ночами дзвонила йому і матері...

- І він за нею бігав, і може, й вона коли дзвонила. Переживала, що він не бере трубку. Любов зла, як то кажуть. А вона його любила. Якби не любила, то хіба спасала б? Вона його двічі від самогубства врятувала. Коли вени різав, на лавці помирав. І коли з даху хотів стрибнути й всім дзвонив прощався. Оце так її шантажував, щоб назад зійтися. І в той ранок, 11 січня, вона його намагалася спасти. Дочка тоді мені подзвонила, сказала, що Сергія більше немає. Я не повірила. А вона: „Я, мама, кров затискала, а він захарчав і помер в секунді”. Вона ж нікуди не тікала, слідів не витирала. І це ж не те, що десь його знайшла і напала. Він сам до неї прийшов...

На питання про дочку, мати каже, що Альона вдалася в батька. Між іншим Катерина розповіла, що розлучилася після 25 років подружнього життя з чоловіком якраз через його характер.

- Мабуть, що вона в батька пішла. Я дуже спокійна. А вона така... Любить справедливість.

- Якби можна було щось змінити, що б зробили? - питаємо в матері.  

- Я б просила, щоб вона його уникала. Знала, що це погано закінчиться, але відчепитися вже не можливо було. То вона казала, що вже все. Тиждень вони не дружать. А тут хтось до когось подзвонив - і знов те саме. Не знаю, чи це все тепер закінчиться... Я свою дитину хоч бачу, і як мені не тяжко, а та мама вже більше дитину свою не побачить ніколи. Жалко. Хай би жив.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Анонім

    Та убийца она !!!

    Анонім reply Анонім

    Да как то не верится в её невиновность !

    Верняк неуравновешенная стерва!
  • 1234

    Убийца есть убийца и должна сидеть в тюрьме , несмотря на слезную сказку и смазливое личико !

    Дарья reply 1234

    Якщо звісно вона винна, а якщо не винна. Тільки Бог знає як воно було насправді. Одна сторона каже одне, друга інше. Спробуй тут розберися як було насправді. Шкода обох. Любов зла.
  • Анонім

    Пипец, естественный отбор в действии. Сейчас набежит тяжиловская бртава и будет рассказывать о том какие они все добрые и справедливые, но увы законы гетто они и в Африке и в Виннице одинаковые.

    Беня reply Анонім

    Ты чувак на Тяжилов и на братву не гони!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс Від читача 09:16 Вчитель з Вінниці став фіналістом премії «Ранкові зорі» 11:17 Знищили усі 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16-ти вулицях та в одному мікрорайоні. Адреси 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка 08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? play_circle_filled photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up